Епизод 29

Епизод 29 на Nerds2Nerds записан на 24.02.2014

Част 1 – обзор на новините

 

Директен линк към част 1 (mp3) (ogg)

00:00 – WhatsApp?
13:00 – Facebook разбира кога двойка ще се събере и ще се раздели преди самата двойка
18:15 – ChromeOS ще позволи ползването на Windows приложения чрез виртуализация на VMWare.
22:10 – Кой на каква ОС ще минава, след края на XP
26:15 – 900% ръст на Линукс съдържанието в Steam
27:50 – Компанията разработчик на Bioshock Irrational Games уволянват екипа си, с изключение на 15 човека и започват нов проект (ама не казват какъв)
29:00 – Blackphone показаха устройство
30:54 – Откриха МНОГО сериозен бъг в iOS, обновявайте веднага и задължително!
33:14 – Sony продават добре конзолите си
35:20 – Google project Tango
38:40 – Netflix са се съгласили да плащат на Comsat за трафик? WTF?
41:50 – Dell отказват гаранция, ако имате качен VLC Player?

| февруари 24th, 2014 | Posted in Uncategorized |

16 Responses to “Епизод 29”

  1. !ntel Says:

    Добре де, защо не пробвате с TeamSpeak. Има такава гъвкавост от към кодеци, от към стабилност, от към платформена независимост, от към собствен setup, от към организиране и функционалност…

    Не мога да разбера какво толкова ще е пречка, за да не го ползвате него – има клиенти за Windows, Linux (Android), Mac (iOS) и т.н.

    Може да настройвате качеството на звука и кодека както вие искате. Може да добавите опции за премахване на страничния шум, push-to-talk/voice detection…

    След като записвате на Linux машина и сървъра съответно може да е на нея, следователно и забавянето ще е сравнително по-малко, най-малкото заради по-близката локализация.

  2. Exword Says:

    Dell трябва според мен да забранят на потребителите си да слушат рок и метал и да минат на Селин Дион за да повреждат нежните говорители от музиката, абе направо въобще да не ги ползват.

  3. бацето Says:

    Дел са предозирали.

  4. Locust Says:

    Ех, колко съм доволен. Samsung се изложиха епично със S5. Z2 на Sony ги бие във всяко отношение, LG нямат нужда нужда тази година да вадят флагмант – G2 е достатъчно добър, а HTC ако успеят да представят достоен наследник на One ще оберат всички точки.

  5. бацето Says:

    Щото слушам, че бая за роботи си говорите, ето нещо интересно [поне за мен], което предстои на 11.03.2014 [Timo Boll vs. KUKA robot] – http://www.youtube.com/watch?v=_mbdtupCbc4
    Фикцията за ерата на роботите лека полека се размива в реалност …

  6. Stilgar Says:

    По принцип като сме само 2мата може да си пробваме каквото си искаме. Като имаме гост – Skype

  7. Кирил Says:

    Да питам за тоза blackphone защо няма ЕсДе карта? Все пак само дотираните телефони на гугъл и ейпъл го правят този номер… Не е ли по-сигурно да си имаш информацията на твоя телефон, вместо на някакъв уж сигурен сървър? И четох, че сианогена има същите възможност за защита на личните данни каквито има и blackphone. Бих ви помолил в следващият подкаст да кажете как да си защитим личната информация на телефоните.

  8. Кирил v2. Says:

    Ами много просто, адаш. Няма по-лесен начин, по който да компрометираш сигурността на едно устройство, от това да му забиеш външен носител на данни.

    Каква е файдата от свръх сигурността на телефона, като в момента, в който му сложиш карта дето е била в нечия чужда машина преди 5 минути и бог знае какво е донесла от там?

  9. echeveria Says:

    Не разбирам как точно самсунга се е изложил с новия телефон?

  10. List Says:

    @echeveria – прилича на стария и приятелите ти не могат да разберат, че си си купил нов телефон за хиляда и нанайсестотин лева 😀

  11. Кирил Says:

    Адаш, но все пак тази карта ще я сложиш ти, а не някой друг. Например ако искаш да си качиш музиката и аудио книгите на телефона 16 гигабайта няма да ти стигнат. А ако искаш да си пуснеш сериали или филми на телефона, какво правим? Струва ми се, че по тази логика трябва да махнат интернет връзката и да забранят инсталирането на приложения. Какво предлагат – връзка към интернет и твойте данни да са на някой сървър? След prism нямам доверие на много от тези услуги.

  12. Кирил Says:

    Просто наистина мислех да си го купя телефона, но след като видях, че няма даже карта. А и след като се оказа, че със сианоген може да се постигне същият резултат. И сега като се задават 2 телефона с убунти, които би било по-лесно да се настроят да ти защитят личната информация. Чудя се какво му е хубавото на този телефон тогава?

  13. Pavkata Says:

    Ето и един телефон който също би трябвало да намали следенето http://technews.bg/article-68815.html#.UxBCLh-OgWM

  14. Фьт Дхюс Says:

    Ха-ха този е още по-свръх защитен, има разни стандарти, пък поддържа външен чип с памет. Ай сега главоблъсканица, ще или не е това проблем. Простичката истина е, че компромиси трябва да има. Защото едно устройство и на дъното на океана да го хвърлиш, пак може да мине Камерън с руската подводница и да го забере. Пълна сигурност няма.

  15. Фьт Дхюс Says:

    А Ве не разбирам от скъпият чат, дали съм го ползвал десет пъти от 2006-та до и 2011-та, но не може ли и двамата да записвате, та шанса нещо да се счупи да намалее на половина?

  16. Димитър Says:

    Много интересни неща дискутирате , много ви се кефя ..

Leave a Reply