Епизод 56

Епизод 56 на Nerds2Nerds записан на 09.05.2015

Конференции

 

Директен линк към част 1 (mp3) (ogg)

Предстоящи конференции:

| май 9th, 2015 | Posted in Uncategorized |

77 Responses to “Епизод 56”

  1. Kalata Says:

    С много интерес слушах всеки ваш подкаст. Научих много от вас и ви благодаря. Успех в бъдещите ви начинания.

  2. Pecata Says:

    Страхотни бяхте, надявам се един ден да се завърнете!
    Успех!

  3. deyan Says:

    Ей, Стилгар ! Давай събраните новини в телеграфен стил…Болен съм направо!
    Абе хора ,тъкмо свикнах на хубавото и готовото и вие да си „биете шута“ Толкова вечери да съм ви слушал, по няколко пъти докато съм шофирал, че сигурно ще се хванете за главата…
    И сега една идея от мен.Лично аз мисля ,като пристигне новата клавиатура на лаптопа да запиша някоя новина и да ти я пратя все ще намеря време, не съм и една десета толкова компетентен по програмирането ,като вас ама хайде…Нека на всеки ,който му се занимава да те „потормози“ и запише по нещо,което може да се сглоби в един цял епизод.Би ми било много интересно какво ще се случи. Дори и да не е аудио,то поне ще ти отпадне част от занимавката.Пък знае ли човек ,може да излезе ,новия Хауърд Стърн в ИТ индустрията от тук :D.

  4. Stilgar Says:

    Лошото е, че приказването не е големият проблем. Работата дето няма кой да я върши (щото Ванката я вършеше) е монтирането на подкаста. Трябва някой да реже аудио и да нормализира звука. Мен ме мързи да се уча да правя такива работи и да отделям примерно 1 час на това след като 2-3 часа сме записвали.

  5. deyan Says:

    Хм,а аз си мислех ,че приказването е големия проблем ,това ровене в новините ,смилане на информацията ,превод ,ако има гост синхронизацията между водещите и госта.Самата подготовка и да се нахвърлят текстовете последователността ,правилната дикция ясния изговор ,много са…
    Монтажа бих се научил не е проблем ,а съм сигурен ,че има и хора ,които са компетентни в тази област и слушат и могат да дадат някой съвет.

  6. deyan Says:

    Сериозно, ако евентулано има материал някой ден и проблема е само обработката и няма някой,който разбира от това да се заеме на доброволни начала ,драсни ми на мейла ,с радост ще опитам да помогна с каквото мога и време ако трябва ще отделя колкото се наложи.

  7. Ждём Ѭ Says:

    Тъкмо се канех да пиша, че ме изненадвате всеки път. Първо записахте на Цветница, сега на Деня на победата. Все неочаквано.

    Но какво да видя?!? Няма пет мегабайта. И накрая какво да чуя? Не се изненадах. Иван има много хубави качества, но постоянството не е едно от тях. Дори и аз се изненадах, че го докара повече от година. Щото, каквото и да си говорим, тази втората година си беше бая несериозно. Дали има пет епизода за годината?

    Щях да напомням на Стил едно неизпълнено обещание, но вече ще си остане такова.

    От друга страна пък ще си спестя да ругая по едни смотаняци, които пак показаха, колко са некадърни. Те обявяват едно, то се оказва съвсем друго. Не казват, какво е в действителност, щото никой няма да разбере. Изобличават ги и по спешност се налага някакъв смотан директор да пише нашироко оправдания. Некадърници.

    Я аз почти ги наругах 😉

  8. Ждём Ѭ Says:

    Забравих. Заблеях се. Добре де. Все пак…

    Успех Иване! Всичко най-хубаво. Тази година бе и година на други едни промени за теб. А това носи напълно нов живот.

    Остава само да ти кажа — да си жив и здрав!

  9. Stilgar Says:

    3ти човек да прави обработването освен че умножава работата (щото Ванката си записва къде трябва да се изреже нещо и прочие) изисква и синхронизация с още хора което със сигурност ще влоши нещата предвид, че ще се прави за без пари.

    Събирането на новини не е проблем просто като си четем новините през седмицата, което така и така правим и ще продължаваме да правим си събираме линковете, които намираме за интересни. Времето за запис и уговорките с госта са си проблем ама някак си е като да се уговаряме да пием бира. Отнема време ама кво пък толкоз нали ще пием бира. Само дето монтирането и анотирането си е истинска работа дето просто трябва да се свърши и е досадна.

  10. gatakka Says:

    @Ждём Ѭ за кого говориш, че нещо не разбрах кого рогаеш. Да знам да идвам да те бия ли или да пием по бира, че сме на едно мнения 🙂
    Айде да не говорим колко ми е постоянството, особено когато не ви е ясна цялата картинка. Не се сърдя, но все пак типичното българско качество да даваме квалифицираме без цялата информация не ми понася. Още по-лошото е, че аз го правя непрекъснато хихихиих

  11. Ждём Ѭ Says:

    Иване коментара ми беше от две части. Мой пропуск, че не ги обозначих по-ясно.

    Втората част беше посветена на атоматизираното чудо на меките, кой знае защо кръстено студио. Много са меки. Не е интегрирана среда. Няма нищо общо с марката Студио. И на всичкото отгоре си мислят, че пасем трева и няма да разберем, че е Атом. Идиоти!

    ===

    Та се наложи да напиша още един коментар, вече посветен изцяло на теб, за да ти пожелая всичко най-добро.

    п.п. И аз не съм най-постояният. Но пък на гения не може да му кажеш — стой тук и прави това. Прави, каквото си поиска. Волна душа.

    п.п.п. Естествено, че пак ще пием биричка, като се видим някой път 😛

  12. deyan Says:

    Досадно или не, все едно приятелката ми е е зарязала :D.Така се почувствах.Отностно качеството ,ще се влоши значително ,няма две мнения,особено ако се обработва от човек ,като мен ,който само си е кътвал разни работи на Audacity и има 0 опит. Въпреки това предлагам безвъзмездно помощ 🙂

  13. gatakka Says:

    Всички монтажи са правен само на Audacity 🙂

  14. deyan Says:

    Ами,последно за да не спяма ,ако не се намери човек с опит в тия работи съм насреща.Мейла ми го имате от базата на сайта. Успех на Ванков в начинанието 🙂

  15. Ждём Ѭ Says:

    Деянчо, то трябва и ководещ, не само кой да кълца. Ако е за кълцане, бая народ сме го правили. Ама сам да правиш предаване е тъпо. Изглеждаш като Иван Гарелов.

    Аз от отдавна му говоря на Найден, че е идеален за тая работа. Но знам, че пак ще се дърпа и няма да ще да замени Иван.

  16. sHoRtBG Says:

    Късмет пичове, да се надяваме че Стилгар ще има мерак да продължи този podcast. Дружка ще си намери по един или друг начин, доста мераклии има, доста от тях знаят много неща. Така че има ли желание, ще има и начин. 🙂 Късмет и на Ванката, от него научих за зубарите, жалко че ще го няма тук вече. :/

  17. ウォーロック Says:

    Е не го записвайте и не го обработвайте. Live Stream и шенлика ще е пълен 🙂 хем и по лесно. Който иска може и да го записва…

  18. ddd32 Says:

    Ако си търсите още някой моля да ми пишете.Аз имам желание да участвам в този подкаст.

  19. koceto Says:

    още едно нещо в живота ми на което се кефих замина. слушам го Иван Ванков още от gatakka.eu като отговаряше на въпроси и правеше клипчета за програмиране и казано честно ми става малко мъчно че сега таланта му да говори ще го слушат само неговите приятели на по бира, но все пак успех!

  20. koceto Says:

    Имам съмнения, че на Ванков не му е харесал сериала Силициевата долина

  21. agent_kowalski Says:

    Успех Ванка в новите начинания, и дано имаш скоро време за подкаста, или защо не нов подобен проект 🙂
    Много беше кеф да го слушам през всичките тези месеци.
    Само напред!

  22. iago Says:

    ЕЕ, наистина много жалко.
    Дано намерите някой да продължите да излъчвате.

    (Donation campaign някой?)

  23. Anya Says:

    Подкастът ви беше страхотен. Много ми е жал, че това е край. Не зная български език перфектно, но разбирах почти всичко и на мен това беше много интересно. Искам да ви пожелая късмет и успех

  24. vodoleq Says:

    Жалко за подкаста с голям кеф ви слушах :). Успех Ванка !

  25. Ogi Says:

    Две години не са малко… сега кой ще хейти Google,Facebook,Microsoft ? 🙂 Като лекарство ми действаше 😐

  26. !ntel Says:

    На мен ми беше много интересно през тези две години да наблюдавам как вие интерпретирате различен вид IT информация като цяло 🙂

    И както Иван каза, може да се научат много неща около този Podcast, и то в много отношения 🙂

    Реално погледнато на мен също не ми се иска да спирате да ни доставяте „нужното“, но това е живота. Никой не може да каже, че ще бъде постоянен или каквото и да е било друг с 100% точност.

    Аз също се надявам podcast-a да продължи и съм готов да помогна с каквото мога, за да си позволим лукса да продължим да слушаме това, което ни се слуша.

    Като теглим чертата, важните неща са три:

    – Здравето на хората, които се занимават с podcast-a.
    – Желанието на хората да се занимават с това 🙂
    – Времето нужно, за да се случи това.

    Ако едно от тези неща не е налично или е недостатъчно, тогава GG както се казва в края на игрите.

  27. !ntel Says:

    И с риск да стана досаден, искам да посоча една част от добрите впечатления, които натрупах докато ви слушах през годините (rofl).

    За такъв тип предавания/content/media, според мен са важни следните неща:

    1. Възможността да има различни гледни точки! Без значение, добри или лоши. Важното е да се получи дискусия с аргументи и да не се намесва личния спор в никакъв случай.

    В тази връзка, натрапването на собственото мнение е некоректно и излишно, но си остава важността да покажат всички мнения (дори и в съкратен вид), за да е по-интересно за слушателя/зрителя и той да има възможността да мисли

    2. Огромния диапазон на информация, която се обсъжда в предаването е много добро попадение, само по себе си.
    Това дава възможност за разнообразие и покриване на по-голям интерес у слушателите.

    side-effect: лично за мен, различните теми понякога имат ефекта на рекламата. Т.е. ако опреден епизод не ми е интересен и/или поради някаква причина ми е скучна темата – аз мога да прескоча епизода/да си „почина“ от този podcast-a.

    3. Важно е начина на водене да бъде интерактивен.
    Цялото това споделяне на опит/впечатления/мнения/аргументи – прави от една написана на хартия новина, нещо от което да искаш да се интересуваш занапред.

    И в тази връзка – яко е когато има и коментари, защото по този начин има все повече гледни точки и се показват/споделят пропуснати неща/факти/аргументи, които също ти помагат да мислиш.

    4. Специално за това предаване уникалното е, че не е професионално от гледна точка на водене. А и една част от хората не са били никога не са били на интервюта от такъв род 🙂 Поне за мен това е много интересно и ми прави впечатление как реагират/мислят/казват подобни гости в такива епизоди.

    5. Едно от най-готините неща свързани с подобен вид „проект“ е, че може да се експериментира с развитието му. И в тази връзка, оттеглянето на Иван (поне аз така го разбрах) – може да се разглежда като вид експеримент.

    Сега като четох коментарите, ми направи много яко впечатление какви идеи се дават, като например – слушателите да пращат интересни новини, които са направили впечатление на тях и т.н. 🙂

    PS: Да не прекалявам с фермана, че Stilger ще се ядоса и няма да пожелае дори да коментира конференцията на MS, че имаше някои интересни неща там 🙂

  28. Torin Says:

    Незнам ама много ме обърквате, хем ще ми липсва предаването хем се кефа сууупер много че няма да слушаме празнословиете и дървената философщина на Иван 🙂

    Сега остава Стилгар да продължи подкаста, Гатака никога повече да не се върне и ви казвам ше си ударя гъза в тавана.

  29. gatakka Says:

    Първо предаването не е ясно дали няма да го има, зависи от Stilgar.
    Второ, защо си го слушал до сега, щом си толкова негативно настроен към празнословието ми?

  30. !ntel Says:

    Щото го мързи да си свали podcast-a и да те изреже ROFL…

    В тази връзка, коментарите винаги са ме „кефели“ много, именно заради такива изцепки.

  31. gatakka Says:

    Аз ей това не разбирам, не харесваш някого и го слушаш?
    Това си е чиста форма мазохизъм 🙂

  32. Ждём Ѭ Says:

    Аз не съм съгласен с !ntel. За мен тази емисия беше прекалено „основен поток“. Като по-ретрограден, едно 90% от темите изобщо не ме интересуваха. А тези, по които имах интерес се споменаваха съвсем бегло.

    От друга страна ми беше полезно. От тук чух сефте за въпросните часовници и култовият, казващ всичко коментар — хвърлят лайна срещу вентилатора и чакат да видят, какво ще се залепи на стената. Без n2n нямаше да стигна до тук.

    Гостите ми бяха забавни. Някои от тях видях тук сефте. С някои теми се запознах сефте. Може да не са ми били строго полезни, но поне за обща култура. И отново — беше забавно.

    И разбира се коментарите. Стил е човек много по-различен от тези, с които общувам. Ако не чуя от него някой коментар, то няма да знам тази гледна точка изобщо, защото не посещавам местата които той. Интеркултурни връзки един вид.

    И така. Беше полезно да я име. За нещо Ванков е прав. Такъв тип емисия трябва да се прави или с много ентусиазъм, или за пари. Ентусиазма е до време. А и те бяха само двама. GVS са десет човека, все могат да намерят едно двама-трима поне, за да запишат.

    Има го и другото, Ванков го каза в дневника си наскоро. За да е печеливша подобна емисия, трябва да е субсидирана. Утешение е, за които имат BG Music Chanel (май така се казваше), че могат да гледат Роро, който прави нещо подобно там. Той поне си е намерил спонсори и може да продължи.

    Интересно дали не можеха да го монетизират, като например го бяха пуснали по два кинта в магазините за приложения. Щеше да е интересен експеримент, колко склонен е да плаща българскоезичният любител на технологични играчки. Може би щеше да е успешно. Така де, някой е готов да даде хиляда, две хиляди леви за някакъв си умнофон, би трябвало да има два лева за една много, много забавна емисия.

    Жалко, че се помина. Е няма нищо вечно.

  33. Stilgar Says:

    Значи за протокола – без втори човек подкаст няма да има. Само дето изискванията са ми високи, а заплатата 0 така че не бих се надявал много да стане нещо. Като минимум вторият човек трябва да монтира аудиото (нормализиране, рязане на паузи, изчистване на фонови шумове, анотации с времето на всяка новина). Това е много работа и предполагам отнема минимум 1 час след 2-3 часа за запис (когато има гост). Аз честно казано не мога да си обясня Ванката как го понесе това 2 години. Едно е да плямпаш друго е да вършиш работа, а аз само плямпам и спамя хората да са ни гости. Освен това ако някой иска да правим нещо трябва да има професионален стаж (примерно 5 години) като програмист и най-добре да има и опит по конференции или нещо подобно. Знам че студентите ще са най-големите ентусиасти и ще имат най-много време, ама искам някой с авторитет. Предвид, че хората дето ще се класират сигурно имат много странични проекти и никакво време и заплатата е 0 си пожелавам успех с намирането на ководещ 🙂

  34. PaperNick Says:

    Безспорно подкаста си беше много увлекателен и приятен за слушане. Адмирации за това, че отделяхте по няколко часа от времето си всяка седмица.

    Мога да предложа на Stil, ако има желание да поканва гост от време на време, и да остане единствено втора част от предаването, така поне няма да е сам. Ако гостът има интерес, може и да обсъдят някоя интересна новина от седмицата…

    Успех и на двамата!

  35. Torin Says:

    Мисля че коментара ми е базиран на личностно дразнение Gatakka. Даже е възможно вибрацията на гласа ти да ме дразни подсъзнателно, но честно ти казвам, трудно ми беше тия 2 години!
    И даже сега пак се замислям че сякаш едно бреме ми падна от плещите, тежест!

    Farewell Gatakka, не се връщай за добро е !

  36. Stilgar Says:

    Ех тоя Torin цял мъченик. Каква жертва какво чудо 🙂

    Или пък просто прилага reverse psychology 🙂

  37. Torin Says:

    Исках да напиша отковенно малко критика макар и неконструктивна тип трол, все пак то само хвалби братче !
    Моля аудиторията да ме извини 🙂

    Gatakka и Stilgar искам да ви кажа че за мен това е единствения подкаст който съм слушал в българия и който да чакам с нетърпение да излезе.
    Не всички теми са ми били познати и интересни но искам да ви благодаря за положения труд и най-вече ентусиазъм вложен във всеки един епизод.
    Наистина ви бива и двамата в това което правите.

  38. gatakka Says:

    @Torin аз не се засягам от това, че някой не ме харесва. Тия дето си викат „Аз съм ебати и пича, ама България не ме обича“ да ходят да карат тирове в Murica.
    Както и да е, интересното ми е защо при условие, че те дразня слушаш?
    Мен ме дразни Криско и Азис и не ги слушам.
    Обясни ми, интересно ми е.

  39. Torin Says:

    Заради Стилгар 🙂 🙂 🙂

  40. Torin Says:

    :D:D:D Даже гледам така на слушалки и ти като почнеш ги сввалям и после пак ги слагам :D:D:D

    В кръга на шегата пак, ами предполагам знаеш че дразнението също е форма на контакт и е нещо което е по някакъв начин уникално в този случай.
    По някой теми се дразня супер много че не си си направил елементарният труд да отвориш и да задълбаеш малко повече.
    Но по други си подготвен, което прави едно такова смесено усещане за дразнение и интерес.

  41. gatakka Says:

    Че то повечето хора го слушат заради @stilgar.
    Явно или харесваш страшно много Stilgar или аз не те дразня толкова много (не си търся комплименти и подобни)
    Но за теб нещата се нареждат, помогни на Stilgar да си намери другарче в това начинание, а защо не да се включиш и ти 🙂

  42. gatakka Says:

    И цялата идея на подкаста е „Никакви сценарии“
    За това се вижда, че по някой теми НЕ сме подготвени, и се учим в движение.
    За някой дразнещо, за нас адски полезно.

  43. iago Says:

    Е добре де Иване, аз сега като дърпам 20t. жилязу за другия край на континента, какво да слушам?! Азис ли?!
    Помисли за нас, бедните ТИР-аджии. Вземи продължи подкаста и просто не прави пост-процесинг. Ние ще го понесем, в името на доброто ни философо-морално състояние. 🙂

  44. dimitar032 Says:

    Благодаря ви за тези две години , научих доста , желая ви успех и на двамата.

  45. gatakka Says:

    @iago коментара ми за тираджиите по-горе бе за Мишо Шамара който каза „Аз съм пича, ама България не ме обича“ и сега кара тир в USA, понеже там всичко го обичат до припадък 🙂
    А ти бая бързо го дърпаш това желязо 🙂 За 1 час от тука до другия край на континента 🙂 и на връщане слушаш 2-рата част 🙂

  46. Stilgar Says:

    Аз имам обратното впечатление защо ни слушаха повечето хора. Мисля, че по-голямата част от слушателите ти бяха гледали уроците и после онея другите видеа че и при Телерик курса.

  47. Ждём Ѭ Says:

    E то повечето народ те знае от там, а не от devbg.

    Половината от фразата, не е казана от Мишо, а от Спенс. Онова за пича. Мишо каза само, че не го обичаме.

    Не му е първото ходене до щатите. Но след като се върна, така и не му потръгна. Тогава опита да влезе в политиката, но и там не му провървя. И пак си замина. И пак някой ден ще дойде.

  48. deyan Says:

    Често по заместване (щото няма кой) минавам по „Шипка“ около полунощ.По график си пускам новините ,а на връщане техническата тема някъде към 3 сутринта,която държи мозъка ми буден и ме кара да разсъждавам.Слушам и много английски подкастове,но раздразнението ми идва нанагорно ,когато не мога да проверя за някоя дума в нета и че двойно трябва да осмислям -езика и какво се опитва да ми каже лектора ,а неведнъж съм вклювал темпомата на магистралата за да проверявам в нета…И така има подкастове ,които са слушани средно около 5 пъти заради убийствената скука вечер.

  49. !ntel Says:

    Ти да видиш какво нещо е живота 🙂

    От цялата работа в коментарите стана ясно, че поради липсата на алтернативи, това е единствения BG подкаст (поне доколкото на мен ми е известно).

    И дори троловете не могат да се натролят като хората заради факта, че предаването може и да не продължи 😀

    Torin се предаде още на петия коментар…
    Мъка 🙁

  50. Ждём Ѭ Says:

    !ntel отстрани във връзките имаш още два (а то единият е два в един), че и по-дълги. А сигурно има и други.

  51. gatakka Says:

    Дам, слушани сме защото няма кой друг да се слуша.
    Имах такива съмнения. Нищо де, ние го правихме за нас си 🙂 Поне това бе моята мотивация, кефеше ме и то много…

  52. !ntel Says:

    Ждём Ѭ – извинявам се, не уточних че става дума специално за IT насочен podcast 🙂

  53. Ждём Ѭ Says:

    Ами не е точно така. В GVS се говори за игри и конзоли — теми присъстващи и тук. Споменават се и разни технологични джаджи. Има гости, които ги е имало и тук. Дори се споменава ГНУ/Линукс. Предприемачите пък говорят почти по равно за програмиране и пари. И също го има предаването на Роро. Е да това беше единственото чисто „нърдовско“, но и онези стават.

    Пак добре, че изкараха година и нещо без спонсори. И то защото Иван си е звезда, а Стил просто обича да говори за „нърдовски“ неща. Бяха си перфектната комбинация.

  54. Stilgar Says:

    Е NextTV няма база за сравнение онова са 30 човека с рекламодатели и телевизия.

  55. бацето Says:

    На добър час! Подкастите бяха страхотни и ги слушах с удоволствие. Благодаря.

  56. licho Says:

    Брех язък.
    Всичко беше много хубаво много Ви благодаря.
    Да сте живи и здрави.

  57. ferry2 Says:

    С удоволствие ви слушах. Надявам се Ванката да намери някой ден време отново за подкаста.
    Успех!

  58. NeSymVajen Says:

    От зодия Рак очаквайте всичко друго, но не и постоянство. Те когато всичко им е наред нещо ги човърка и ги тромози, направо ги яде отвътре, ако всичко върви по вода. Все врати се отварят, все интриги се плетат, все в драми все вкарват……

  59. Кирил Says:

    Иване, благодаря за всичките подкастове през тези две години. Бяха много интересни и забавни. Пожелавам ти успех!!!
    @Stilgar ти досега не си правил самостоятелен подкаст, така че ще е интересно да направиш един. Само намеквам.

  60. Stilgar Says:

    А мани ги тея неща сам… Да не съм Иван Гарелов 🙂

  61. ウォーロック Says:

    @Stilgar, аз мога да ти препоръчам един, дето го и познаваш. Ама ако земе tа се навие, ше станете само дотнетаджии там , няма да се трае направо 🙂 😛

  62. Stilgar Says:

    Само дотнетаджии няма да е на добре мдам.

  63. dimitar032 Says:

    А не може ли да се прехвърли във текстов формат, примерно вместо Епизод N , да пише Седмица N. Също например да има вариант и други хора да добавят новини (с някакъв контрол естествено).И под всяка новина да има коментари , защото както казахте там е силата.

    Който пък го мързи да пише , да има и възможност за гласов коментар или новина( както са епизодите до сега).

  64. jazzman Says:

    Стили, ако ма изчакаш 20г може и да сбера 5г стаж кът програмър 😉 Ей,Иване оти са сърдиш на Ждём Ѭ за непостоянството ти, то, ти с това си известен. Почваш нещо много надъхано и го зарязваш след време година, две. Все пак тва е част от характера ти 😉 На мен ми е все едно дали ще го има или не посткастинга. Слушал съм някои неща и това което мога да кажа, че беше адски дълъг и за бизи човек кът мен беше почти невъзможно да го изслушам от начало до край. Но идеята около него ми хареса, както и вас двамата като тийм.

  65. Кирил Says:

    Аз се сещам, че имаше един човек, който много разбираше от линукс, беше икономист, кометираше и в блога на gatakka и си сменяше през определено време ника. Преди мисля, че беше go_fire и ник завършващ на мияча или чистача, или метача. Сещам се, че много разбираше от Линукс и си мисля, че с него ще има някакъв баланс в операционните системи.

  66. Ждём Ѭ Says:

    На местата дето се говори за ГНУ/Линукс съм си още go_fire. В „Научи ме“ (га се вясна) съм wuser. Тук съм бил Гюро Ятов, Гюро Яжов, Гюро Яжов Метача, Жеко Жольов Копача, Жеко Жельов Гробокопача, Фьт Дхюс, Ждиа Звецд и сега Ждём Ѭ. Мисля не изпуснах някой псевдоним. Сега обмислям да стана Горан Брегович. Червената нишка е, че ползвам един и същ граватар, че хората да знаят, че съм аз.

    Ти ми се обиди, че те наричам Кирчо, аз ти се обидих, че се обиждаш на единственото свястно название на Кириловците , хи-хи 😛

    Всъщност нищо не разбирам от ГНУ/Линукс. Може да питаш пичовете от ЛЗБ. За сметка на това съм отворен за двама, почти трима 😉

    Не отговарям на изискването на Стил. Може да имам може би към 28-29 години погроми, но нито ден професионално (сиреч за пари). А и поне половината от това време е Бъзик, тъй че не се брои. Почти цялото останало е светата троица на Пъ-тата (Пърл, Питон, Пхп), та също не се брои. А да и не понасам жабешкият низ и под дулото на автомат не бих го писал, та ‘ептем оттекох.

    И да определено нямам особено реноме, най-вече на трол, ама и там съм пребит от гиганти като Стил и Гейт.

    Аз номинирам Боровака, Ечеверия и Аваланч. Да си избира.

  67. Aleks Says:

    Stilgar,

    Бих искал да помогна с правенето на подкаста, аз мога да поема задълженията на Гатака. Това, че ще е без заплащане не ме притеснява. Иначе мисля, че имам нужните изисквания.
    Занимавам се от 15 години с програмиране ( занимавал съ се с почти всички езици през годините, с малки изключения ),
    последните 10 са в корпоративна среда най-вече. Отделно разбирам от видео и аудио обработка, само за разлика от Гатака предпочитам adobe audition. Ако искаш се ми пиши и да видим дали ще може да измислим някакъв вариант да продължи подкаста.

  68. Митко Says:

    (Не съм чел коментарите отгоре но най-вероятно ще го направя тези дни!)

    Иване ще ни липсваш! Но да ти кажа честно те разбирам! Всичко в този живот е въпрос на приоритети, поне аз така мисля.

    Стилгар – пожелавам ти късмет с продължаването на начинанието! Ще ми е интересно за напред как ги виждащ нещата 🙂

  69. ' Says:

    :’-(
    /*
    * filler to workaround too-short-comment error
    */

  70. И.Е. Станков Says:

    Ех, жалко! Бяхте готина комбинация и ще ни липсвате доста!

  71. nikssa23 Says:

    Бяха страхотни подкастове. Благодаря ви! Надявам се някой ден да се върнете. Желая Ви успех и на двамата. 🙂

  72. deyan Says:

    @Aleks ,кажи само ,че разбираш и от линукс също и си моят фаворит :)Е,хайде ,може да мина и без линукс…

  73. ウォーロック Says:

    Тц , не може, само заблудени поклонници на микромеките не е добре 🙂 😛

  74. deyan Says:

    Въпроса е да се продължи предаването.То и без това линукс не се обсъждаше кое знае колко.

  75. ウォーロック Says:

    Като ще даваш много пари ->
    http://ark.intel.com/products/84682/Intel-Xeon-Processor-E7-8870-v3-45M-Cache-2_10-GHz 🙂 Едно дънцъ с 2 такива за деск 🙂

  76. ウォーロック Says:

    Оф мамкаму , пиша в 2-та блога едновременно и обърках блоговете , туй беше за другия 🙂 сори ! 🙂

  77. Георги Says:

    Вижте там с пичовете от Предприемачите подкаста да измислите нещо. И те спряха след като останаха с 1 човек…

Leave a Reply