Епизод 68 – част 1 (новини)

Епизод 68 на Nerds2Nerds записан на 18.10.2015 с гост Иван Найденов

Част 1 – обзор на новините

 

Директен линк към част 1 (mp3)

00:00:15 – Представяне на госта
00:03:00 – Microsoft новини (Windows 10, HoloLens, Lumia 950 и 950XL, Surface Pro 4, Surface Book)
00:44:15 – Apple новини
00:48:40 – Linux Debian drops Linux Standard Base
00:56:00 – Данните на ЕС потребителите не могат да бъдат пазени на сървъри в САЩ
00:56:20 – Rogue Wave Software купуват Zend Technologies
00:56:50 – Perl 6
00:58:18 – предупреждение, че Dell пускат нови лаптопи, които не трябва да си купувате
00:58:46 – Facebook reactions
00:59:20 – Firefox премахват NPAPI
01:01:30 – Dell купуват EMC
01;04:45 – лютеница
01:05:20 – AMD $197 милиона загуба за една четвърт
01:05:37 – Overwatch beta на 27 октомври
01:05:56 – Facebook video hub
01:06:25 – Apple News забранени в Китай
01:06:57 – Java новини
01:09:51 – Apple vs Tesla
01:10:48 – Ghostbusters reboot
01:11:40 – Star Wars Battlefront
01:13:00 – Трябва ли всеки да може да програмира
01:15:32 – SoftUni конференция
01:16:54 – jProfessionals мини Java конференция на 22.11.2015 CFP & registration open
00:18:30 – jPrime 2016 will be on 26.05.2016 CFP Open
01:19:02 – BG JUG @ Java2Days

| октомври 19th, 2015 | Posted in Uncategorized |

36 Responses to “Епизод 68 – част 1 (новини)”

  1. Vladimir Says:

    Star Wars Battlefront е една от малкото игри на PS4-ката ми, която върви с 60FPS!!

  2. ウォーロック Says:

    Много е смешно по някои фантастики, лъчевите пушки, как ги правят, лъчите да са с под звукова скорост хяхяхя. Друго си е тоя дето го стреляш, да има шанс да се дръпне, или поне да го отбие с лайтсейбъра :). Една пресна новина по сай-фай оръжията, гаражно произдводство… Трябва да си поиграе още човека, да стигне MAX8-MAX10 ама идеята е важна :):

    http://www.engadget.com/2015/10/19/3d-printed-handheld-railgun/

  3. Stilgar Says:

    Да ама то в Star Wars не са лазери май

  4. ウォーロック Says:

    Брей, тоя инстант месинджър сефте го чувам дет го правят тия, па търсят човек за пловдив.
    Ако си бяха пуснали тука обявата по лесно щяха да си намерят човек. Ай някой ако иска :
    C/C++ , Linix, Mac, QT

    http://www.jobs.bg/f2961773

  5. echeveria Says:

    Това изказване на Дебиан е глупаво. Дебиан не са ЛИНУКС дистрибуция, те са само ГНУ и никога не са казвали че ще са линукс изцяло, те имат ядро и на дарвин и на БСД. Това бе очаквано като цяло от години Дебиан казват че ще се поддържат към Линукс само докато ги интересува. Дебиан са пичове !

  6. ウォーロック Says:

    Класацията на DistroWatch, топ 10 за последните 6 месеца. Преди Убунтуту държеше второто място, ама е изпаднал.

    Rank Distribution H.P.D*
    1 Mint 3022=
    2 Debian 1920>
    3 Ubuntu 1565>
    4 openSUSE 1244>
    5 Fedora 1136>
    6 Mageia 1030>
    7 Manjaro 973>
    8 CentOS 885=
    9 Arch 740=
    10 LXLE 735<

  7. Nikolay Boychev Says:

    Каква класация на distrowatch ? Там е per click ,колкото преглеждат дадена дистрибуция и генерира ,някакъв ранг.Не се води по distrowatch.

  8. ウォーロック Says:

    Ами от това по вярна класация, каква да е :). Най голяма заинтересованост на потребителите има към Минт. Това си е още след първите големи издънки на Убунту. Преди години Убунту не пускаше 1-во място.

  9. JOKe Says:

    DistroWatch найстина.. не е няква класация.

    Колкото за Дебиан .. така е аз преди бях ползвал HURD ядрото им ама не можах да пусна мрежа по никакъв начин 🙂 И звук .. беше много отдавна разбира се на един Celeron на 366Mhz

  10. ウォーロック Says:

    Защо да не е класация? Това е най безпристрастната класация, за процентно потребление при различните дистрибуции. Иначе бях гледал една класация, дето я беше правила някаква, световно известна Патка. Ама тя за Минт пък не била чувала, та така я бяха нахранили в 50 страници коментари, че … 🙂
    Много по реалистична е класацията, от някаква дето я е правил някой смотан журналист. Дето на първо място била тая с хубавите иконки, на второ някоя друга дето е успял да пусне и била с хубава цветова конфигураия…

  11. Йордан Иванов Says:

    @ウォーロック: Аз примерно не търся информация за дистрибуциите в Distrowatch. Ако търсих обаче, нямаше да търся да дистрибуцията, която ползвам, а за някоя която дори не съм чувал. А това, че съм кликнал, съвсем не означава, че съм я инсталирал.

  12. JOKe Says:

    Не според мен би било по реалистично на wikipedia няква класация .. която е на база посещенита на wikipedia, това е като класациите на w3c дето се отваря така или иначе само от програмисти и броузерите не са баш така 🙂
    Дистроwatch пак е така според мен се отваря от хора, които не са доволни от своята дистрибуция.. което значи че всички доволни не го отварят 😉

  13. ウォーロック Says:

    Ето топ 10 класация на Distrowatch която не е по кликане. Тука се закача и Slackware, ама си пишат хората, че няма как да е съвсем точна, щото няма никакъв начин да се направи точна просто 🙂
    http://distrowatch.com/dwres.php?resource=major

  14. ⌀--·⓪ Says:

    @Стилгар — Двата случая. Доклад на конференция е първият. Кой е вторият, където може да се ползва подобният на Ubuntu телефон?

    Много се впечатлявате от тази гума на молива и питате дали били обновили това или онова. А всъщност всичко това е безкрайно старо. Работеше и на 95. Имам планшет на Wacom. Но истински планшет, а не това, което се разбира днес като tablet. Той има тази функция. В момента пиша от безкрайно стар планшет (това, което се разбираше като планшет-компютър, а не сегашните дивотии) IBM ThinkPad X41 на повече от десет години. Той дори не е първият планшет на IBM. И той го може.

    А да има разлика. Класическите химикалки струват стотинки, защото са просто една пластмаса, а сегашните глупости струват стотици щатски долари. Ето колко хубава апаратура правили тези и как развивали технологиите. И после защо никой не си ги купува. Защото са боклук.

    И щях да припадна. Прикрепяла се била за магнитче. Само преди един епизод говорихте защо магнитите са безкрайно лоша идея (случаят Ара).

    LSB. От една страна свободолюбивият човек в мен винаги го е ненавиждал, още от как го прокарваха. От друга имам реален случаи от преди няколко месеца. XKobo (любимата ми игра преди Kobo de luxe). Да ползвам ГНУ/Линукс за игри. И децата ми го ползват с разни гнусни проприетарни отпадъци като Need for speed, GTA 5 и пуцалки, сиреч всичко антипедагогическо, което дълбоко ме възмущава, а самият аз съм играл техни предшественици.

    Та XKobo днес не се транслира заради безкрайните промени в ГНУ/Линукс. Откакто ги има проклетниците от Red Hat и ние преследваме антихуманият, муров закон. Затова изрових стар транслиран пакет. И той си тръгна като стой пък гледай. Имам и някакви други случки. Та съм леко раздвоен.

    Банкоматите дори не са на Хронично резистентен, а на Not technology. По света има на полуоската (OS/2). Но пък cash terminals всичките са на Убунту. Една значителна част от киоскитата също.

    Не може LSB да влезе в графата „поддържа се по желание“, защото засяга системата много на дълбоко, не е просто добавка на пакети. Това, което „добавка на пакети“ го оставиха.

    Тия EMC ги знам само, защото купиха Борланд (производителите на Делфи). И за мен с това са най-известни. Нещата, които споменахте, дори не ги знам (освен звеното за разпределено съхранение на данни). А това, с което ме впечатлиха преди години (покупката на Борланд), не го и споменахте. То добре, че сте вие де. Нямаше да знам, че Дел са ги придобили.

    Ако един тъп чат струва 19 млрд. щ.д. биейки осемте за още по-тъп, то защо тия да не са само пет пъти по-скъпи? Ако бях аз, щях да се обидя, че съм много евтин. Така де — балона Dotcom 2 се забави прекалено.

    И тоя ми Елън Мъск, кога стана калайджия, кога му почерня зад~кa. Него самият от GM и къде ли не го вземаха на подбив, че автомобилната индустрия не е като електронен магазин (той забогатя от продажбата на paypall, да той го е създал). Ясно е. Едното е завод, хора, материали, пласмент, хиляди неща. Другото просто не съществува. Някакви единици и нули в правилният момент (преди да има конкурент). И ей го, сега той се прави на важен. В българската литература има страхотни попадения по темата като „Приказка за стълбата“ и „Пази †Боже сляпо да прогледа“.

    Но Стил, за държавните пари не си прав. Щатите имат страхотен проблем. Зависими са при това пряко от РФ. Това не бива да продължава. И не е нещо, като развиване на калпавите „високи технологии“, правене на автомобили с ДВГ или електромотори, дето се прави в часовете по трудово. Това са ракетни технологии. Това са ракетните технологии. И там изостават безкрайно и то от някакви смешници като КНР и кореите. Да дори КНДР ги води с десетилетия.

    Затова на щатите даже им излиза безкрайно евтино Мъск да им развива нещата. И проблема не е, че трябва да се пращат някакви калпазани в скафандри на футболно игрище в стратосферата. Не проблема е, че трябва да се доставят едни ти ми там ядрени реактори до Москва и Петроград. И те трябва да могат да стигнат до там. А в момента това хич не е сигурно.

    Само можем да се радваме, че мижитурката Путин няма топки и не ги е попилял. Представяш ли си, в какъв свят щяхме да живеем тогава? Няма нужда, вече сме го живели, но формата тук би била още по-извратена. Но с тези думи избивам на политика, политиката тук е забранена и се извинявам! Просто исках да ти кажа каква е важността на тези пари, а не така с лека ръка да ги подценяваме. Мъск едва ли не заслужава нобелова награда за мир, нищо, че е далеч от готовност.

    И тая новина за завършващите гимназия дето трябвало да знаят програмиране. Хайде пак старата песен на нов глас. Ние си отгледахме поколение сендовчета, видяхме резултата. Преди време същата идея на академика я претопли президента на Е-стония. Като написах в един форум пълен с програмисти, това първолаците да учили програмиране, знаете ли какво стана? Хъм да. Защо така страстно си мразите професията бре хора? Дали не е заради нещата, които обсъждаме в другата част на епизода?! Въпроса е реторичен.

    И тук изкача връзката математика-програмиране. Дъвкали сме я, дъвкали са я, ще се дъвче. Вместо да пълним коментарите сега, защо не поканите Радо-Радо и да я подъвчем отделно?

    Сефте в шестдесет и осми епизод чуваме за agile, lean, камбана и сие. А не споменаха се и когато Дешев беше на гости. И според мен те са поредният опит за справяне с клоаката на комплексността, този път съчетана за цвят с проблема как да се управлява този най-нестабилен ресурс — хората. Аз бих поканил Таня Бояджиева, Николай Цветинов и Калин Миланов да го разискаме от всички страни. Все пак имате връзки със св. Св. Наков и може да стигнете до тия хора.

    п.п. Много очаквах Стил да нахрани тая мастия Сара Шарп. Аз щях да го сторя на HL, ако ми бе останало време.

    п.п.п. Магесник Бросикс е на доста години вече, продава се на големи клиенти. Нищо особено, прост Джабър. Еч познава шефа им, може да ти разкаже това-онова. Както казах скука, нищо не си загубил.

  15. Stilgar Says:

    Радото съм го поканил вече 2 пъти даже каза, че е зает тогава и му казах да се обади като не е, ся като не ще няма да го спамя 🙂

  16. JOKe Says:

    MacBookPro twice as fast compared to surface book (the old model of mac book pro)
    https://fstoppers.com/gear/surface-book-vs-macbook-pro-15-macbook-twice-fast-93596

  17. Stilgar Says:

    Само 2 ядра повече 🙂

  18. qtakabg Says:

    Опитвали ли сте да каните Божидар Бацов (https://github.com/bbatsov)? Той е доста интересен събеседник и може да говори на теми като Ruby, Clojure, Emacs, а и много други. Също така е сериозен OS contributor с участие в доста интересни проекти. Сигурен съм, че за всички би било интересно да направите едно издание с него.

  19. ⌀--·⓪ Says:

    Lord Bad не го уважавам изобщо. Не можеш да направиш доклад за Емакс, в който да осмиваш RMS, да говориш против свободата и накрая да ти ръкопляскат. Измислена звезда (защото е аверче на Стефан Кънев), бивш жабар, ходи пиян да изнася доклади по конференции и изобщо въздух под налягане. Ако може да се гласува за гости, аз гласувам против.

  20. qtakabg Says:

    Бе, не знам, ама все така му се получава, че му ръкопляскат. Пробвай се и ти, форумен философе, пък да видим дали си по-добър лектор. Дай да видим също какво ти си направил, което се ползва безплатно от хиляди хора, защото той има няколко такива OS продукта.

  21. ⌀--·⓪ Says:

    Така пич qt aka bg да ти кажа, че на мен ми плащат да копая гробове (преди се подписвах Гробокопача), а не да програмирам. Второ имам графична, приложна програма, която има най-малко един потребител, но пък това е единственият за мен важен потребител. Правил съм/правя и други неща, които за сега или никога няма да са публични, за разлика от споменатото.

    Я да видим сега мижитурката Lord Bad. И какви са толкова са приносите му. Има Prelude. Единственото хубаво в него е цветовата му тема, която оказа се била крадена от Vim. Всичко друго е най-малкото скучно да не кажа банално. Проучвал съм го дълбоко.

    Друго какво има? А да нещо, забравих го, зелен лимон ли се казваше, какво? Нагодена тиня, голямо постижение, заболя ме стомаха. Ами по-добре да си ползвам тинята ве почитателю на qt.

    Кой ръкопляска на Lord Bad? Някакви напушени цифроманчета. През шишарките ми е за тях. Ако не се бяха раждали, хич нямаше да ми се трогне сърцето.

    Знаеш ли, Джоук познава Lord Bad повече от десет години, от едни други места. Защо ли не го е поканил до сега? Може би защото ще се хванат за гушите за тъпата Жаба, хе-хе.

    Не съм бил докладчик от студентските години. Тогава добре се справях. Сега що не съм? Ами щото някой трябва да бачка за папото ви столичани, иначе ще вдигнете революция, щото т’ва света се върти около кухите ви кратуни. Та за това ние тъпите и простите бачкаме, а вие ходите по конференции и ръкопляскате на палячовци.

  22. ウォーロック Says:

    Хубава работа, спокойна. Не е като счетоводството, по цял ден да си хабиш нервите с дебилни закони и селяшки фирмени шефове :). Клиентите си мълчат през цялото време, и не трябва да ги убеждаваш, колко е важно да направят покупката… 🙂 🙂 🙂

  23. ⌀--·⓪ Says:

    Съвсем затънахме в извънтемие, но си има добри и лоши черти. Зависи какво целиш и какво искаш да постигнеш в тоя живот. И разбира се волята ти.

    От една страна работата е спокойна наистина. До обяд си свършил. Не е всеки ден. Не се разправяш с клиенти. Не се изисква някакво умствено усилие. И си свободен след това да си правиш, каквото ти харесва.

    От другата страна парите са малко, много малко, под социалният минимум. На половина. Не си вътре, а навън. Лятото щях да пукна действително. Направо си мислех, че ще колабирам. Нямах шапка, обливах се с вода, по гробищата знаеш сянка няма, беше луд пек. Още в десет не се живееше, а бяхме на половината работа, нямаше и половината. Повече не повторих тая грешка.

    Всичко се опира до компромисите, които се налага да правиш. За себе си за сега реших, че срещу климатизираното, чисто помещение, копринената риза и добрата заплата, не ми изнася. То трябва да си и не малко чешит, за да направиш подобно нещо. Тъй.

  24. jazzman Says:

    „Така пич qt aka bg да ти кажа, че на мен ми плащат да копая гробове (преди се подписвах Гробокопача), а не да програмирам.“ Ама ти сериозно ли? Иначе срамнa работа нема. На мен ми предложиха такава бачкия, но по $20 на час, което е ОК малко след като пристигнах в Канада, ама така и не се навих щото трябваше да слагам мраморни плочи. Реших, че след музикант в Norge, тва шъ ми дойде малко в повече емоционално ;0 Да ти търся работа тук?

  25. ⌀--·⓪ Says:

    У Булгаристан надника е 10 леви на ден. Ако работиш десет дни, ей ти ги сто. Значи излъгал съм. МРЗ за половин работен ден е 180 със СО, ЗО, всичко. Повече е от половин минимално заплащане.

    Трябва да се поработва все нещо, пък като съм некадърен за друго и това става на този етап. Да бях хванал професия на времето, а не да уча в икономически техникум. Дупе знае две и двеста. Преди си щраках с пръсти с дебелата пачка, ама допусках компромиси със съвестта си и семейството беше не на втори, а двадесет и втори план. Сега имам време за дома, а гладни не сме останали.

    Иначе да съм забегнал навън, още като удари банковата криза две и девета. Тогава знаеш много народ ни изпосъкратиха. Та с кански усилия и много късмет трябваше да пробия в друг сектор. Ама там минусите са дори повече, ウォーロック ги каза основно.

    Но нали не съм сам на света, та пак трябва да се балансира. Аз не знам моята, как ме търпи, уцелил съм джакпота. Обаче едва ли щях да стана поданик на кралицата. По-скоро щях да ида в Кипър при нашият приятел. Е нямаше да е в автосервиз, защото от коли не разбирам, но хотели нещо, имаше оферти.

  26. ⌀--·⓪ Says:

    Сега се сещам, че го излъгах qtakabg. С Бенев и Тошев изнесохме един импровизиран доклад на една конференция, организирана от Еч. Доста прилична се получи и направо добра, за правена на коляно, малко преди качването на подиума. Получи се тогава някаква дупка в програмата и трябваше някой да я запълни.

    Объркал съм и името на онзи проект. Не бил Lime, а Ветър (Cider). Това го установих снощи. Щото qtakabg беше казал, че имал голям принос към OS. И аз си викам, коя ще да е тая операционна система, дето бил допринесъл и не знам. Пък не съм гледал профила му в Github сигурно повече от две години, може би три.

    ОS се оказа значело опънат сос, което само по себе си показва, що за принос е това. Но бях същисан де. Човека се е набутал в де що съществува известен проект за Емакс. Накачвал е всякаква скрап, каквато е намерил, даже латекса на автобиографията си. Ега ти.

    То той си го беше признал чистосърдечно, че го прави, за да е „звезда в социалните медии“, ама в Spybook не се пише код. И после беше посъветвал всички да го правят, като реклама за бъдещи работодатели. Но дори не подозирах, че се е развихрил чак толкова. То бива егоцентризъм, ама неговото на нищо не прилича.

    Май не видях в профила му да пише, че е българин. Добре, че не го е направил. В React OS отдавна си мислят, че българите са цецовци, остава вече и в Github народа да си мисли, че всички сме бацовци. То вярно „Бай Ганьо“ е български роман, ама пък толкова да се стараем в приемствеността на поколенията, хайде няма нужда. Чак толкова не бива.

  27. qtakabg Says:

    Нямам желание вече да се занимаваме с личността на човека, не го познавам лично, слушал съм само няколко негови изяви в тубата. Има дар слово и опит в редки проекти, затова предложих, пък авторите на подкаста ще преценят дали трябва да го канят или не. По принцип най-популярният му принос се състои в следните 2 проекта, които може би се ползват от 90% от Ruby общността:
    https://github.com/bbatsov/ruby-style-guide
    https://github.com/bbatsov/rubocop

  28. ⌀--·⓪ Says:

    Вярно забравих за Rsg. И аз съм чувал, че е много добър и се използва широко в производство.

    В своя защита, ще кажа, че за мен рубина е в същата категория като nodejs, Жаба, dotNot и останалата проклета плява.

    Друг е въпроса, що за език е това, имащо нужда от стилово ръководство, за да се чете. Ей по тази тема госта, като почитател на Асемблер, (обектен) Паскал, Питон, има много, какво да сподели. С две думи, това е език сбъркан още на ниво проектиране, щом има нужда от такива патерици.

    Понеже предложи човека за гост, а аз съм тъп и упорит, веднага исках да изясня, защо съм против да гостува този неадекватен индивид. Може да има някакви способности, не знам какви, но заразата, която носи, ще нанесе много повече щети на слушателите, от евентуалните позитиви, които може да донесе. Такива хора трябва да се третират като подсъдими и всяка тяхна дума да се претегля внимателно. Просто не си струва огромното усилие. По-добре да се държат в изолация.

  29. jazzman Says:

    не мога да повярвам, че до там си стигнал. ти си интелигентен човек. жалко. много жалко.

  30. ⌀--·⓪ Says:

    Я, че си от нашите (кулинарите) да те питам за съветче. В понеделник понеже е празник на града, ще метна в гювеча месце, картошки, сушени доматки, ала-бала. Ала понеделник е далеч и трябва да се папа нещо. Та виках днес да напълня едни камби с бобец и ориз сварен в отварата му, както правеха нашите баби. И понеже сме модерни хора, в запръжката мисля да сложа маслинки и гъбки. Въпроса е дали да го дам малко фюжък и да мушна и една детска шепичка стафидки. Много ме тегли натам. Ти как мислиш? Да сме традиционни или да вкараме екзотична нотка? Не знам сушените плодове как се спогаждат с джодженчето. Ама мисля да я свърша тая.

    Жази бъркаш, никога не съм бил особено интелѐгентен, просто един надут плешо. Важното е да се правиш и да държиш на положение, пък другите викат — ле-ле какъв прогресивен човек. Тая игра ми омръзна и прегорях. Изчерпах се. Сега по цял ден си го местя в другият крачол и не ми пука от нищо.

  31. deyan Says:

    Изслушах може би най-добрия епизод след напускането на Ванката и го изслучах с най-голям кеф докато бях на работа и взимах отсечката Казанлък -Габрово в късните часове.Отностно арч ,като човек минал първо през дебиан,мога да изкажа суперлативи,но с една много голяма критика отнотно пакетите ,които се поддържат от комюнитито.Не би трябвало официалния драйвър на АМД да не се поддържа директно от разработчиците подобно на нвидиа,нищо че е уникално скапан.Най-малкото имаш силно зависим софтуер ,който го ползва и разни разработчици ползващи sdk-то и не знам си какво още.И да го запратиш в комюнитито ,само защото тия идиоти от амд всеки път след нова версия на кърнъла или хорг да отказва тотално да запали и на тима да му е омръзнало да се занимава пачване…Ми, не е оферта да не се прави ъпгрейд,често има разни бъгфиксове в новите версии, които иначе в старите те дразнят ужасно…
    Отностно Лумията и дизайнерите,направо им се чудя що не обяват конкурс и да публикуват някъде в голям сайт ,ако щеш и в туич да си направят реалити;“ Търси се най-уникалния дизайн за сапунерките ни“ и обяват награда от 10 000 за 10-20 дизайна харесани от народа чрез гласуване.Спечелилия печели работно място или 100к например или някакви такива глупости.Само от генериране на трафик и реклама,като са толкова големи ще си избият разходите и ще наемат качествени дизайнери щом нямало….

  32. ウォーロック Says:

    Баси изтрещелия Nissan, даже тапицерията е екран…

    http://www.engadget.com/2015/10/28/nissans-teatro-for-dayz-impressions/

  33. ウォーロック Says:

    Ама ей тоя изглежда по добре 🙂

    https://www.youtube.com/watch?v=h-TLo86K7Ck

  34. Q&A (кух и алчен) Says:

    Изтрещелият не можах много да го видя, че зарежда снимките пет часа. Обаче видях „по-добре“ изглеждащият. Изобщо не ме впечатли.

    Тук инж. Найденов (както го нарече Яго) може да се намеси по-добре, но да си кажа на prima vista, какво видях:

    ① Врати които се разтварят на принципа на летящите. Демек между предните и задните врати няма колона. От това конструкцията губи устойчивост за сметка на „зашеметяваща гледка“;

    ② Били спестили място, защото сложили електромотор за сметка на ДВГ. Това няма как да е вярно. Да сам по себе си всеки електромотор е много по-малък от същият по мощност ДВГ. Всеки е виждал например помпа за вода и Опел Корса, за да направи разликата. Обаче неизбежните батерии заемат много повече място от оставащото от ДВГ и резервоара. Единственото предимство е, че могат да имат всякаква форма, а не да са куб;

    ③ Когато спираш да караш и подаваш управлението на автопилота, седалките се завъртат като в кафене. Първо не съм убеден, че на мен това ще ми е удобно, дори дамата до мен да ми прави орална любов, второ хората отзад не знам как ще го приемат;

    ④ Самият автопилот по принцип е лоша идея в града. Всеки е виждал навигация и знае, че тя си определя маршрута по някакви нейни критерии, като най-малко изминато разстояние. Но има много други неща, които не взима под внимание като натовареност на трафика и състояние на пътищата. Този въпрос може и да е решен в Токио, но в тукашните градове не е;

    ⑤ Когато се минава на автопилот се предполага, че програмата за деня, туитове, времето и не знам си какво, колата почва да ги чете. Разположението на седалките е такова, че водача може да гледа влюбено спътничката си, но не и сам да чете предоставената информация. Да но, генерираните гласове са ужасни. Магесник твърди, че е чувал приятен глас на английски, но едва ли и той може да потвърди това за всеки един език. Второ, въпросният електромотор, може да е сравнително безшумен за околните, но не това е положението в самият автомобил. Същото може да се потвърди от всеки заставал до електромотор, например на горе оказаната помпа.

    Вероятно може да се намерят още много неща. Например на мен този дълъг екран изобщо не ми е по вкуса.

  35. ウォーロック Says:

    Той по добре, да не се налага да разчиташ на здравината на средните колонки, ако се стигне до тяхната здравина, значи вече си по таван :). Там нещата за да издържат … абе нормалните коли не са направени да издържат. Трябва да се насочиш към някой WRC модел с cockpit опасан с Фи-50 тръби 🙂

  36. deyan Says:

    Има си краштестове по които норми се водят,ама нищо не те спасява в определени ситуации.

Leave a Reply