Епизод 69 (новини)

Епизод 69 на Nerds2Nerds записан на 31.10.2015

Обзор на новините

Директен линк към част 1 (mp3)

00:34 – Twitter ще уволняват 336 човека
01:31 – YouTube Red
04:29 – Microsoft вървят добре с рекордна цена на акциите за последните 15 години и Bing е печеливш
06:23 – Xamarin купуват RoboVM
09:04 – Нов закон за регистриране на дроновете в САЩ
10:20 – Lenovo Yoga 900 и Yoga Home 900
15:30 – Прецакаха монопола на бизнесмена който продава хапчета по 750$
17:10 – Fair use за видеа с коментар
18:50 – Напредък с безплатните SSL сертификати и подръжка в браузарите
21:05 – Неутралност на Интернет
31:49 – Европейският парламент гласува препопръка/резолюция да се защити Сноуден ако попадне в ЕС
36:04 – Halo 5 ще работи винаги на 60fps като при нужда намаля разделителната способност
38:18 – ASP.NET MVC6
39:27 – Слух че Google ще сливат Chrome OS с Android
41:45 – Местни избори за Darth Vader!
42:53 – Na`Vi Heroes of the Storm на полуфинал на Blizzcon
48:35 – Emscripten урок с пример

| ноември 1st, 2015 | Posted in Uncategorized |

51 Responses to “Епизод 69 (новини)”

  1. Mariyan Morningstar Says:

    Google обявиха, че ще платят на content creator-ите за времето, което е free trial. 🙂

  2. gotha Says:

    Stilgar, защо смяташ, че touchscreen на лаптоп е някакъв killer/must have feature? Не е. Не искам ръката ми да „виси“ 10 минути във въздуха за да нацъкам нещо. Има си touchpad за тая работа. Виж, когато става въпрос за Surface когато му разкача клавиатурата, вече има повече смисъл, но не мога да си представя MacBook Pro с touchscreen.

  3. ウォーロック Says:

    Ей, ше ма карате да вадя линка за mp3-то от сорса, нИ вЪ е срам 🙂

  4. Stilgar Says:

    Съжалявам, сбъркан HTML, web-ът е боклук 🙂

  5. Stilgar Says:

    @gotha Tim Cook ли ти я спусна тая директива че като имаш touch ръката ти виси във въздуха 10 мин? Да го твърдиш това е като да твърдиш, че не ти трябва мишка щото не искаш да изписваш буквите като ги цъкаш по екрана с курсора, с клавиатура си е много по-добре. Просто всички които отричат touch-а сте абсурдни. Дори и да не ви е удобен на вас специално е смешно да разправяте, че не трябва да го има на всеки лаптоп. Аз познавам хора дето touchpad не ползват и си ходят винаги с мишка ама не ми обясняват как понеже на тях не им е удобен трябва да се правят лаптопи на които го няма.

  6. Q&A (кух и алчен) Says:

    Магесник, всичките се намират в:

    http://www.nerds2nerds.com/podcasts/

    А тя е със свободен достъп.

    Тъй като ogg все още съществува, няма да бойкотирам и ще го изслушам.

  7. ウォーロック Says:

    Ааахаа, дообре. BTW ウォーロック , няма точен превод на български, щото на български няма такава категория магьосници 🙂 Warlock … Ограничават се до Магьосник, вълшебник, шаман, и от известно време насам вещер. Тук таме и елементарист 🙂

  8. johnfound Says:

    Аз работя на лаптоп със тъчскрийн. Понякога го използвам, но изключително рядко.

    Просто клавиатурата и тъчпада са между ръцете ми и екрана, а от тях повечето неща се правят по-лесно отколкото с тъчскрийна.

    Освен това не обичам да имам отпечатъци по екрана. 😀

  9. Stilgar Says:

    Аз много мразех да имам отпечатъци по екрана даже още мразя на монитора за гейминг ама някак си много бързо се прежалих на лаптопа.

  10. samyil Says:

    Въпроса за Нетфликс:

    1. По принцип има доставчици на свързаност като Cogentco, TeliaSonera, Hurricane Electric или Българския му вариант който не е единствен, BIX.bg.

    2. Доставчици на услуги като Netflix, Google, Facebook, Yahoo, Amazon и така нататък.

    3. Доставчици на Интернет услуги като MTEL, VIVACOM, NET1 – които са в така наречената последна миля до клиента.

    В повечето случаи доставчици 2 и 3 плащат (не милиони) а хиляди на близкия доставчик 1 за добра свързаност с протокола BGP който избира най краткия път до друг участник 2 или 3 в тази мрежа. По този начин Интернета става много по бърз между уастници само 3 да кажем, но без участник 1 те никога не биха се свързали защото са върли конкуренти. Тази система от Нодове (тоест участници 1) се зароди от десетина години в резултат на което скоростите на доставчици 3 към клиентите им се вдигнаха над 100 пъти ….

    И веднага давам пример: http://www.bix.bg/bg/bix.bg_members.html в случай, че се чудите защо google се отваря по бързо от собственото ви apache 🙂

    На практика излиза така, че всеки си плаща и всеки печели:

    1. Като доставчици 1 печелят от доставчици 2 и 3
    2. Доставчици 2 печелят от услугите си и плащат на доставчици 1
    3. А доставчици 3 печелят от клиентите си и плащат на доставчици 1

    И да минем към основния въпрос. В последно време конкуренцията между доставчици 3 започва да преминава всякаква нормална граница тъи като те са свикнали на големи и тихи печалби които прогресивно да нарастват. Рекламните им кампании са все в стил (ще ти дадем рутер, ще ти дадем телефон, ще ти дадем най високата скорост, няма да плащаш два месеца ако ни станеш клиент и т.н.) човек остава с впечатлението, че дава някакви трохички а взима мазната баница. Доставчици 3 наглеят доставчици 1 да им плащат някакъв трафик само там където са монопол, в България все още никой дума не е издумал но вдигне ли някой байрака на запад и нашите ще отворят и те големите усти. Така, че ако това влезе в сила на практика излиза, че доставчици 3, един и същ трафик ще го таксуват два пъти – един път от собствените си клинети и втори път от доставчици 1 което е меко казано малоумие ….

  11. dimitar032 Says:

    Touch на лаптоп си струва заради scroll-ването , другото е въпрос на свикване(touchpad vs touchscreen).

  12. ウォーロック Says:

    За скролването си е мишката най добре :). Аз съм и махнал даже телчето на скрола, дето щрака. Кефи ме да се върти мазно и безшумно 🙂 . Не се препоръчва на хора които си сменят оръжията на FPS игри със скрола.

  13. leon Says:

    Благодаря, че споменахте за презентацията за Yocto Project по време на OpenFest 2015 🙂

    С Радо Колев ще разкажем и покажем как Yocto Project помага, за да се билдва автоматично embedded GNU/Linux дискрибуция, която пасва точно на нуждите на конкретен проект. Мисля, че е интересно, че благодарение на Yocto и Openembedded лесно може един и същ код да се компилира за различни архитектури: Intel, ARM, MIPS, etc.

  14. sHoRtBG Says:

    Що се отнася до ISP Ако платиш на всички тези:
    https://en.wikipedia.org/wiki/Category:Internet_service_providers_of_the_United_States
    По 1/2 милиона на месец, ще фалираш..
    Проблем на ISP е ако предлага скорост до 50мегабита, а не е предвидил да речем повече от 40% от клиентите му да я използват.

  15. echeveria Says:

    Бе тва с тъча на дисплеите е някаква простотия за лаптопи . Ако Ос-а не ти е за тъч е просто повече пари на вятъра, Ся че уин потребителите ви лъжат че имате ОС за тъч на лаптоп си е ваш проблем. ОС Х и Линукс нямат нужда от това

  16. samyil Says:

    @sHoRtBG не си разбрал това което съм написал ако въобще си го чел.

    Гледам, че даваш пример с уики затова аз също ще дам https://en.wikipedia.org/wiki/Internet_exchange_point

    ISP-тата не се свързват помежду си от една страна защото няма как да се свържат всички физически и от друга защото са конкуренция. Те се свързват с Internet Exchange Point който работи в съвсем друг бизнес модел и не доставя Интернет на краини клиенти а само на ISP-та или доставчици на услуги като google, netflix, facebook и др. Именно поради тази причина няма нужда да се свързваш с всички доставчици на Интернет а е нужно да се свържеш само към един доставчик на свързаност за региона, който е свързан към тях. Когато си свързан в такъв нод конфигурацията става автоматично чрез протокола BGP който избира най краткия път между участниците в мрежата без те да имат разни уговорки или да пипа човешка ръка. Незнам за какви милиони говориш но в момента офертата на Hurricane Electric e 3200$ за 10G International traffic което според мен си е евтино 🙂

    Ворото ти предположение също е грешно. През последните няколко години телекомското обурване толкова поевтиня, че рутер който прави 10-20G струва няколко хиляди долара.Свързаноста с такъв нод също е евтина така, че проблема е вътре в самия доставчик а не колко трафик купува защото ползва археологична или куца технология за пренос на данни до клиентитие си – ADSL,3G,4G,DOCSYS,WIMAX (някой от изброените са 30 годишни технологии) Тук опираме до съвремено оборудване и технологии. Купуването на ново оборудване хич не е лесна работа, не е само да го купиш, трябва да обучиш персонала, да го инсталираш и настройш фоново 🙂 без сривове в мрежата с работеща билингова система и един куп други неща което струва пари. Тези който заложиха на новите технологии и рискуваха сега жънат, имам впредвид технологията PON, FTTH а тези който са свикнали само да “цуцат” и са монопол предлагат подобни абсурдни закони (ако мине номера, мине …)

  17. Stilgar Says:

    Интересно как нас ни лъжат ама ни дават touch да проверим дали ни лъжат пък на вас ви взимат по 2000 лв за лаптоп и не слагат touch нищо, че са ви сложили една такса външен вид в тея пари. Работата е в жанра „гроздето е кисело“

  18. Йордан Иванов Says:

    Само да кажа, че Cloudflare (CDN, DNS, …) предлагат безплатен SSL.

  19. qtakabg Says:

    Нов интересен подкаст:
    http://content.codebreaker.codes/

  20. Кирил Says:

    Не съм напълно съгласен, че е чак толкова безумно, непростимо и измамно да се продава скъп лаптоп,без touch screen, но тотално не приемам и „гроздето е кисело“ аргумента.

    Имам такъв лаптоп от година (ThinkdPad X1 Carbon) и случаите, в които *на мен* ми е полезен са малко и то крайни. Например е далеч по-удобно скролването в браузър, PDF reader и Play/pause на видео докато лежиш мързеливо.

    Аз лично дори бих предпочел същия модел без touchscreen (предлага се), защото това означава матов дисплей (за конкретния модел, вече не са много такива). Ако нямах опция за матов дисплей, съм склонен да платя 100-200лв отгоре, за онези редки, но сладки моменти. Ама аз не се считам за стандартен потребител. Не ползвам touchpad-a (въпреки, че е ала-мак голям и бутонест, демек удобен), за всичко имам custom клавишни комбинации и ползвам trackpoint.

    Обаче не твърдя, че лаптопите нямат нужда от touchpad и всички лаптопи, без trackpoint са безумни. Тъй като обективно погледнато е твърде малък target-а. До ден днешен не мога да повярвам, че още ги има на пазара тези неща. Да не говорим, че съм Linux потребител и когато го взех тотално не вярвах, че която и да е графична среда поддържа touch, но Plasma 5 просто ме шокира. В момента единственото нещо, за което моят touch screen е почти безполезен е Firefox, защото те все още разглеждат touch event като mouseclick event (работи се по въпроса). Chromium/Chrome се справя страхотно, та дори са вкарали и мазни ефекти. С други думи, дори аз го приемам този touch screen за една доста забавна и полезна екстра, въпреки че я ползвам рядко и съм склонен да платя за нея.

    И нека бъдем реалисти. Stilgar е напълно прав за причината, поради която няма Mac-ове с touchscreen. Изобщо не става въпрос за това дали е уморяващо или не, а просто операционната система не е пригодена за това. И изобщо не е тривиална подобна поддръжка, защото да направиш бутоните по-големи далеч не изчерпва проблема. Microsoft инвестираха не малко за да я подкарат и Apple изостават по това. Аз нямам търпение те да взривят с тази своя „иновация“. Ще вкарат я haptic feedback, я някоя друга лиготия освен очевидния „3D touch“ (особено ако някой друг го вкара до тогава), когато най-сетне имат (полу)адекватен touch screen support, с официалната версия, че touch screen, без тези неща е напълно безполезен в лаптопи. We’ve seen this already 🙂

  21. Stilgar Says:

    То не е въпросът колко често се ползва въпросът е че няма причина да го няма (на скъп модел). Ся това с матовия дисплей е ново, интересно що не може хем матов хем touch.

  22. ウォーロック Says:

    Щото покритието на тъча е гладко :). Кат му сложат на мат тъч отгоре и вече няма да е мат, пък по мата не се пързалят пръстите 🙂

  23. Q&A (кух и алчен) Says:

    За разлика от Кирил Великобритански, аз твърдя, че лапнитопа без посочващо лостче и без матов екран е безумие и никога не бих си купил такъв. От гледна точка на клитора смятам дори мишката за безумие и адски неудобно нещо. Като седна на настолните машини и чувствам, че полудявам. Но няма как, Леново ги продават тия по сто еврака, а на мен целият лаптоп струва толкова, че да си позволя да си купя такава клавиатура и да си я разнасям.

    Вярно е и това, че от трите ми лаптопа до сега нито един не е на нещо различно от IBM и всички имат матови екрани и посочващи лостчета. Но не като да не съм сядал на други машини, за да видя разликата.

    Всичко, което разправя Стил за тия пипащи истории на мен ми е все тая, защото си го правя с клитора. А в ГНУ/Линукс винаги сме си имали поддръжка за тия истории и не като да ми е кисело гроздето, защото го имаме далеч преди тях.

    @ウォーロック туко що опитах, пързалят си се отлично.

    =*=

    Как да е, аз за друго дойдох.

    Излязоха вече записите от онова с палатките. Както и очаквах, Иван не каза, че е измама, както очакваше Стил. Но пък вече (след неговото обяснение) съм доста склонен да се съглася, че е измама. Те и двата доклада на Ванката са вече не от гледната точка на разработчик, а от тая на шефчето („с беемвенцето“ по собствените му думи).

    От тая перспектива, би било доста интересно да го хванете за ушите и да го доведете тоя път в ролята на „домакино-гост“, за да поприказвате за тези неща. Хем след седмица вече се разваля времето и работата драматично ще намалее, та ще имаме тук поводи да се задържаме по-дългичко и да плямпаме.

  24. qtakabg Says:

    Защо работата ви намалява спрямо метеорологичните условия? Те вашите „клиенти“ май не се съобразяват с времето.

  25. Q&A (кух и алчен) Says:

    Хората си мрат целогодишно за съжаление, но през студените месеци не се налагат дейности като засипване с допълнителна пръст, оформяне, тесане (това означава плевене по старомодният начин), мешане и изливане на бетон. А това значи, че и мен няма да ме викат толкова. Така да се каже, не съм от основният отбор.

  26. ウォーロック Says:

    Хехе, филм Warcraft щяло да има, пък StarCraft тц. Stilgar, едно писмо сега като им напише, в стил „Шелдън Купър, като му спрат Firefly“ … Ще ги сърбят задниците, един месец поне 🙂

  27. Селянин Says:

    Аз да напиша за хапчето. Въпросното хапче по 750 долара се използва за лечение на СПИН и е животоспасяващо. За мен поне е много гнусно да извиваш ръцете на хора опрени до стената и да ги караш да плащат огромни суми. Апропо същото хапче произведено в Индия струва 10 цента.

  28. Q&A (кух и алчен) Says:

    Ами да не бързаме да наричаме с толкова силни думи. Ние в ежедневието си правим не по-малко гнусни неща.

    Например, ако ти беше наистина селянин, щеше днес да си свършил няколко по-гнусни неща, като например да разхвърляш индустриална химия по земята, да изсичаш дървета и да ги гориш, да държиш в робство неизвестен брой живи същества и да ги убиваш. Могат да се дават още примери. Този просто е взел едни пари и нищо повече.

    Интересно е, че най-вероятно работиш нещо в ИКТ щом слушаш тази емисия. Ами вашият случай е точно същият като на този. Взимате несъразмерно възнаграждение достигащо десетки пъти на всички останали, без да работите. Защото висенето пред компютър не е работа. И въпреки това получаваш 10 или 15 пъти повече от една шивачка да речем, която днес се е спукала от бачкане.

    Всеки моментално може да извади от ежедневието си гнусотии, които върши, аз моите сигурно не мога и да ги изброя. Не те познавам, но съм почти убеден, че твоя случай няма как да е по-различен. Не е добре да раздаваме толкова лесно квалификации на хората.

  29. miyamoto Says:

    Нет неутралити-то трябва да се запази, че иначе е доста гадно. Това е дискриминация на предаваните данни в зависимост от вида им на база кой плаща повече : )
    Мрежата е просто преносна среда и би трябвало да си остане такава.

    Който няма тъч скрийн може и сам да си сложи върху дисплея.
    Проблема на тъч-а по принцип е, че този допълнителен слой фолио прави изображението малко по-тъмно от колкото ако е без него и другото е, че увеличава консумацията и в случаи когато се търси максимално дълга работа на батерия може да е проблемно при положение, че един cpu Intel N3450 едва вдига до 7W.
    http://lifehacker.com/touch-screen-laptops-are-a-battery-drain-even-with-tou-1707236141

    По-трудно се намират, но има и матови дисплеи с тъч : )

    Някой с опит може ли да препоръча подходяща резолюция за 11,6 инчов дисплей от гледна точка на използваемост и възможност да се свърши нещо. HD or FHD?

  30. Stilgar Says:

    На всички да ни е бавно (или скъпо) за да не би случайно някой да дискриминира Netflix и YouTube

  31. Q&A (кух и алчен) Says:

    Днес е тубата, утре ще е n2n. Това е рекет.

  32. Link Says:

    Аз като си плащам на доставчика за определена скорост той е длъжен да ми я осигури. Аз дали ще я използвам за нетфликс, фейсбук или каквото и да е друго е без значение, него не го засяга. Това е все-едно от енергото да ти държат сметка за какво си ползваш тока вкъщи 😀

  33. Stilgar Says:

    Първо няма да е n2n. За 25 години масов Интернет (и още 10 преди това) само тубата и Netflix са проблема. Второ – да заповядат.

    @Link ми не. Той е длъжен да ти осигури каквото е в договора. Ако в договора пише, че е длъжен да ти осигури някаква скорост до навсякъде значи е длъжен, а ако пише, че може да е бавно до Netflix тогава не е длъжен. Отделен въпрос, че е невъзможно доставчикът ти да гарантира скорост до друга услуга щото другата услуга може да не може да се справи с трафика.

  34. ウォーロック Says:

    Ей, ква яка българска банда! 🙂
    https://www.youtube.com/watch?v=tKpvzjzCQXg

    Пак съм в офтопика, ама… как да не го споделя това 🙂

  35. stealth Says:

    На Stilgar му се чудя понякога, какви работи си въобразява…
    Заради неутралитета на мрежата имаме това, което сега е Интернет. Алтернативата е затворени частни мрежи свързани със сламки, където трафика се таксува по долар килобайта.

    На никое ISP не му е нужно да вдига отделен канал за всяка отделна услуга – тоест да плаща нещо допълнително. То си купува канал към И-нет.
    Никоя услуга не е нужно да плаща за всеки отделен потребител. Тя си плаща на своето ISP за да има канал към И-нет.

    Това е Интернет. През него тече всичко без значение от изпращач/получател. Всичко друго са разни залъгвания за да се издоят потребителите. Точно за това трябва отвреме на време да се казва, че водата е мокра или в случая, че трябва да има неутралност на мрежата. Идеята е да са защитени потребителите от разни идиоти опитващи се да правят пари на гърба на ниската мрежова култура на потребителите.

    Щото, да, повечето потребители имат минимална или никаква И-нет култура. И говорят глупости в подкастове 😀

  36. Stilgar Says:

    Как заради неутралитета, те тоя неутралитет го измислиха оня ден а от 1 седмица има решение по някое време да се приеме закон. Досега никъв неутралитет не е имало и всичко си вървеше идеално сега някой реши да неутрализира нещата.

  37. qtakabg Says:

    Олеле, майчице, тази група е позакъсняла само с има-няма 25 години. Да не говорим, че името им неизбежно ми напомня за онова недоразумение Winger и ме втресе само при прочитане.

  38. ウォーロック Says:

    @qtakabg, бъркаш се нещо. Преди 25 години, симфоничния метъл, даже не беше измислен :). Пък и за тия работи време няма. Питай Stilgar, как си слуша ей това примерно 🙂 :
    https://www.youtube.com/watch?v=GY0RZriJ3gk
    и едва ли му дреме от коя година е 🙂

  39. qtakabg Says:

    Е, добре, де, с 1-2 години само съм закръглил:
    https://en.wikipedia.org/wiki/Symphonic_metal
    Съгласен съм, че обичаме да слушаме хубавите неща от младостта си и досега, но всяко нещо с времето си. За мен, тия хорица изглеждат и звучат неадекватно.

  40. ウォーロック Says:

    Първия албум на Nightwish е от 97-ма. „Angels Fall First“. Xandria е по стара група, ама те първо карат на готик. Вадят си албуми и до сега. Даже на Xandria последните няколко са много по силни :). Ей тия пак са нова група:
    https://www.youtube.com/watch?v=j_-WMkrdakU
    от тая година им е първия албум, ама това не им пречи да правят качествена музика… нито пък че тоя жанр е остарял…

  41. ウォーロック Says:

    И нещо ако почне да те унася на сън, ей с това се събуждаш после хяхяхяхя 🙂
    https://www.youtube.com/watch?v=n9AcG0glVu4

  42. Stilgar Says:

    Аз всъщност защитавам тезата, че новите групи не е добре да свирят музика дето вече е изсвирена (като кавъри може) ама в последните години съм смекчил леко мнението си колко точно трябва да ги наказваме.

  43. ウォーロック Says:

    @Stilgar, какво точно имаш в предвид музика, която е изсвирена не се сетих? В глобален мащаб, че на всяка група трябва да се отделя самостоятелен subgenre, или за конкретни песни.

  44. ウォーロック Says:

    Аха май зацепих, за metalwings, дето имат на nightwish песни свирени по клубове… Ама то албума ще си им е авторски:
    https://soundcloud.com/metalwings

  45. Stilgar Says:

    Мне смятам, че не върви в наши дни да имитираш Iron Maiden с групата си създадена миналата година дори да си добър. Свири в някакъв актуален жанр пък ако искаш се вдъхновявай от Iron Maiden. Ето примерно Iced Earth свирят там някакъв thrash омесен с power metal които са били актуални като са почвали обаче влиянието на Iron Maiden си личи във всяка втора песен.

  46. ウォーロック Says:

    Трябва да си сложа ей туй за аларма, да звъни сутрин 🙂 хяхя.
    Ама има опасност, жената да пръсне телефона в стената :).

    https://www.youtube.com/watch?v=aXzIeI0mkFI

  47. Momchil Says:

    IP-тата се плащат, защото са на свършване.

  48. Q&A (кух и алчен) Says:

    Момчиле, те и преди да започнат да свършват се плащаха. Спекулантите по света и у нас не са от вчера. Аз винаги съм се чудил, как така свършват, като тези версия четири са повече от земното население, а реално мрежата приутява не повече от милиард, макар оптимистите/ рекламистите да казват три. Щото аз не вярвам тия дето нямат профил в spybook да са два пъти повече от тия дето имат. По-скоро е обратно и е нещо от вида 10:1 в най-добрият случай.

  49. ウォーロック Says:

    А има и такива с повече от 50 профила 😀 аз нямам де… Да се има и в предвид и че голяма част от нета се ползва през мобилни услуги дет нямат статичен собствен IP клиентите.

  50. Q&A (кух и алчен) Says:

    Служебно ползващите пък са зад NAT, а много от тях нямат домашен и така нататък. Сметките не излизат. Изли’ат само, ако сме теоретици на заговорите. А имайки предвид, какво е IPv6, последното изобщо не е трудно.

    Поздравявам те, че нямаш сметка при тях. Аз също нямам. Да се чуди човек, защо изобщо слушаме тази емисия, не, ами дори сме от най-редовните посетители.

    Някой ден ще можем да кажем в касандренско безумие — казах ли ти, но тогава няма да олекне на никой. От друга страна го разбирам и тях. Човек е социално същество. Сам е само в тоалетната и на работното ми място… Има нужда да общува, това го прави човек, а най-лесно днес е, като… И така нататък.

    Ей вярно взехме много да се отклоняваме. Ега ти и садиста е тоя Мишо Кочанов да ни държи на диета чак до тридесети. То бива, то може, ами аз мога да пукна до тогава. Вчера едвам не се споминах в тоя студ и поледица.

  51. stealth Says:

    хайде да си направим група във фейсбук – хора без профил във фейсбук!

    а IPv4 се водят, че свършват от как се помня (отдавна се помня). също като нефта, да.

Leave a Reply