Епизод 70 – част 2 – ASP.NET 5

Разговор с Ради Атанасов на тема ASP.NET 5

Директен линк към част 2 (mp3)

Tags:
| ноември 15th, 2015 | Posted in Uncategorized |

17 Responses to “Епизод 70 – част 2 – ASP.NET 5”

  1. Йордан Иванов Says:

    Много добре звучат нещата. C# винаги е бил добър език, но .NET беше доста кофти framework. Тези дни ще направя някои тестове с Vagrant.

  2. Георги Says:

    Офффф … писна ми да слушам кое как било в Джава и някакви безсмислени „размишления“ кое било правилно и кое не …

  3. Vasko Says:

    Да, момчето с тая джава… Малко прекалява, като комплекс да се покаже е, и се получава малко смешно…

  4. Stilgar Says:

    Е тоя път сравненията са оправдани, не като в епизода с asm 🙂

  5. JOKe Says:

    е при положение че C# и .NET така да се каже в последните 5 години „настигат“ Java на ниво всичко освен language features където нали няма какво да спорим, че C# има някой добри то няма как да не сравнявам.

    Все пак това е което community-to или по скоро enterprise-а иска.. и е нещо което иска от 15 години и в Джава го има от 10.. и се радвам че все пак след година, две ще го има и в C#.NET

    Бтв съжелявам, че не сравнявах PHP ама не са ми известни там framework-овете

  6. Stilgar Says:

    Много е спорно, кой кой настига. Само по брой на поддържани операционни системи трябва да се настига 🙂

  7. JOKe Says:

    А бе ПХП явно упрявлява и от другия път само за ПХП ще давам примери :Д

  8. stefkaberova Says:

    Feedback-a и въпросите на Найден са готини и мен ме радва, че има и друга (не-майкрософтска в конкретния случай) гледна точка, обаче би било добре ако госта говори една идея повече 🙂

  9. Q&A (кух и алчен) Says:

    Стефке, само теб те нямаше в „Бай Брадър“, поне във „Всички звезди“ да се беше появила. Сериозно, малко кофти избор на прякор. Забележи, че го казвам аз дето съм имал десетки и все отвратителни.

    Аз съм на друго мнение. Найден беше бая пасивен. Човека говори доста, но аз не видях нищо от това, което каза Стилгар, че Атанасов бил талантлив докладчик. Разбира си нещата, ама много приспивен.

    Ще кажете, защото темата ми е противна. Ами не. Стил говори с такава страст по нея, че всеки път ми хваща интереса като на манекенка към мутра.

  10. iago Says:

    #Q&A
    Ама то как да си разгърне таланта човека, като бива прекъсван преди да си е завършил изречението, …. „чакай, че не ми е ясно само да уточним, не, не това че ми е лош примера, не, не, и този не става,…. ъъъ, абе…“
    абе наш Наиден си говори 38:44 мин. от 1:42ч. епизод….
    (това го засичах с хронометъра докато карах 20т. трорилов еквивалент за Париж тъй че не претендирам за точност 0_о)
    т.е. средно на другите им е останало по 30 мин.
    То бива, то може, ама то Найден ‘айди да си направи собствен подкаст, че тука май госта му пречи да се изкаже на наш’то момче. Тъй де то бива то може ама все пак сте го поканили тоз човек да говори по тема по която е спец и от която ние нищо не разбираме а накрая в главата още по зле щото на Джавата проблема е с променливите …. или там полетата или там билдването @_О
    Наиде, толкова ме подразни с тоя навик да ПРЕКЪСВА госта… че направо нямам думи. Направо ще му сменя прякора на „Сирак“ щото и той като сираците, поради липса на обич и внимание като малки само се натрапват и се мъчат да привлекат вниманието към себе си.
    Найдене, ам направо ще ти се сърдя от тук до … до другото дърво, и единственото, с което можеш да ме умилостивиш е да накараш инж. Найденов да гостува пак ПРИ КОЕТО ТИ ЧИННО ДА СИ МЪЛЧИШ!!!

    дИСКЛЕЙМЪР: Сега, аз нямам предвид прекъсванията като на Мишо преди няколко епизода когато бяха поканили да гостува някакво момче да говори за С@. Там когато го се заядоха за състемата за обработка на грешки.
    МАЙКО, МАЙКО, как го нахрани, човек, аз ако съм на негово място като те видя на улицата ще ходя на другия тротоар. Сипа му като от рога на изобилието, та да знай, та да са помни! Покани го, та да го направиш на 2 ст’инки! Еми как ще ти дойдат на гости сега. От едната страна ТИ слушаш, от друрата Най… Сирага не има дава да се обадят!
    ъъъъ
    УСПЕХ!
    се вика на туй!

  11. JOKe Says:

    iago Всъщност не си прав 🙂 защото мишо говореше много малко 🙂 ако искаш можем да се обзаложим, че да може и да съм говорил повече от Мишо но не и от госта 🙂 засечи.

    Колкото явно щом е проблем да говоря 😉 ей там горе пише ще говорим каквото си искаме което донякъде означава и колкото 🙂

  12. Stilgar Says:

    То ние че ще си говорим каквото си искаме е ясно, ама понякога трябва да оставяме и гостите да говорят (каквото си искат) по малко 🙂

  13. iago Says:

    Ама разбира се, че ще си лафите к’во ви скимне.
    Не вярвам тук да има някой, който да го иска иначе.
    И тука е фрътката – не сте само вии- „има и други таджики“, сещаш ли се за вица? (чичко гъгъл не го знае за това историята иде така: Млад жирналист от СиЕнЕн го засилват в командировка в Таджикистан. На летището в Алма Ата той взима такси за хотела. Бакшиша кара като за последно и не спира на червено. На упреците отвръща:“- Аз съм таджик! Някаква улична лампа няма да ми дава наклон на х.я!“. На поредното кръстовище светва зелено и нашия таджик бие яко спирачки и спира – „-Ама сега защо спря? Зелено е! Карай!“, сърди се жирналиста.
    -Ааа, не! Има и други таджики!)
    И понеже се вкарахме в ерата на Съветите, един съвет.
    Интервюто не е разпит в РПУто или махленски лаф-моабет. Ти знаеш темата преди интервюто. Седни на спокойствие, с лист А4 и молив В. Помисли какво те интересува по темата и си напиши въпроси. Сега ги обмисли и ги свии до едно изречение (с един глагол в него). Сега вкарай малко suspence. Напиши още три уточняващи въпроса, ако смяташ, че първия не ти стига. 3! Не повече. С едно изречение. Въпросително. Пак не ти стига. НЯМА! Толкова.
    Виж Мишо как започва разговора. С едно, обмислено, кратко, даващо мегдан за словоизлиания въпросче.
    Не прекъсвай събеседника. Едно, че е префърцунено, друго, че му прекъсваш мисълта, трето ДРАЗНИ другите таджики дето слушат. Имаш въпрос докато говори. НАПИШИ ГО! Винаги в края той ще ти даде време за неясноти. Не можеш да траеш, не траеш, трябва да го питаш? Отвори си бира! И с молива по листа. Помни, че другите млъкват и те оставят да се изприказваш не когато са „по-слаби“, а когато са по-добри.

    пс. ДА! Прав си! Аз греша за времето! Казах, че не претендирам за абсолютна точност! Казах и че е „СРЕДНО“, предположих „аритметично“ от словосъчетанието се подразбира. Ама явно дислексията е …. айде да не довършвам!
    Та, да де – прав си! УУХУ! С най-голямото ми уважение и респект пред знанията и уменията Ви – Сирак!
    ппс.Ма как ли да не се положа на това мъчение отново за да имам по-пълни данни. Ама може и да го направя – току виж съм ви разбрал и двамата. 😎

  14. Q&A (кух и алчен) Says:

    Гос-ин Яго, някой хора си мислеха, че се майтапя, като казвах, че съм общ работник на гробищата, обаче чудя се, вии като така вярно ли сте международен шофьор, за какъвто се представяте?

    Защото планетарен закон е открит отдавна, че по-глупаво същество от шофьор не съществува, независимо на колко колела се движи. Историята твърди, че така е било преди Ото да открие двигателя с вътрешно горене приложим за автомобилостроенето. Защото има го израза — Каруцар.

    И още — всичките ви включвания са от къде ГФР. Дори, когато твърдяхте, че сте във Франция, пак черно-червено-жълто ви беше знаменцето.

    И чудя се аз, как така един съвременен каруцар на 16 колела, каращ контрабанда по собствените му думи, знае в толкова тънки детайли журналистическият занаят?!? Единственото смислено обяснение може да бъде, че е завършил фъ-жъ-мъ-ка. Пък после да е станал шофьор?! Едва ли. Оти гос-ин Яго, ни мяткате по върбите?

    И един въпрос в премия. От този виц ли произлиза израза „джигити“, който софеанцете употребяват един за друг?

  15. JOKe Says:

    iago майна 🙂 не го правим тва за да се заяждаме с теб или с който и да е 🙂 или за слава или пари или квото и да е а горе доло за фън съжелявам че не ти е било фън 🙂
    Разбирам, че явно прекъсвам.. окей ноут тейкън до сега не се бях замислял над това.. факт е че се прекъсваме постоянно и не обръшах внимание, че е проблем

    Колкото за въпросния път се опитах да не говоря много 🙂 и не говорих повече от госта… 🙂 може и да трябва да опитвам повече… съжалявам, че говоря толкова ама както се вижда трудно мога да го променя.

    Все пак е напредък госта говореше повече от мен 🙂 и предполагам си съгласен 🙂

  16. jazzman Says:

    „Защото планетарен закон е открит отдавна, че по-глупаво същество от шофьор не съществува, независимо на колко колела се движи“ Тираджиите бяха класа, га бех дете – сиреч преди 37 – 38 г. Класицията за простотия по онова време се водеше години наред от шофьорите на между-селски автобуси, по мое време – Чавдар 🙂

  17. Ивелина Says:

    Аз смятам че този път дискусията беше добра и не много натрапчива 🙂 И включванията на Найден, бяха окей.

Leave a Reply