Епизод 98 (новини)

Епизод 98 на Nerds2Nerds записан на 13.05.2018

Обзор на новините

Директен линк към част 1 (mp3)

Освен всичко друго в епизода ще чуете за:

– Microsoft Build (AI, .NET Core 3.0, Visual Studio IntelliCode и Live Share, Uno, Windows Timeline, Windows Sets)
– Google IO (Gmail Redesign, Google Assistant, Android P, Google Maps AR, Material Theming)
– MacOS с поддържка за външно GPU
– GraalVM
– Ubuntu без Unity
– Русия се опитва да блокира Telegram
Space X Block 5
Плаваща ядрена електроцентрала
jPrime на 29 и 30ти май

| май 13th, 2018 | Posted in Uncategorized |

16 Responses to “Епизод 98 (новини)”

  1. Vladislav Naydenov Says:

    Много тихо се чува.

  2. ウォーロック Says:

    Трудно шъ го блокират Телеграма щото има в настройките proxy съпорт 🙂

  3. чи④ака от цирка Says:

    За тази така наречена нова възможност в 10, я има в КДЕ от 11 години.

  4. чи④ака от цирка Says:

    1:23:29

    K’o? K’o?

    😉

    п.п. Та, какво не ти дава, че моята ми дава. Сирома.

  5. deyan Says:

    Много се говори за незначителния ъпдейт на Майкрософт ,вместо него можеше да обърнете повече внимание на големите производители на хардуер.Интел влиза като трети играч в бизнеса с дискретни видеокарти.Освен това има големи проблеми с 10нм процесорите и освен че открадна Раджата от АМД ,привлече гения Джим Келър,който разработи легендарния Атлон и Райзън процесор архитектурите. Привлече и Крис Хук ,може би най-стария служител в АМД отговарящ за маркетинга.Интел изкараха убийствен НУК голям кокото плейстейшън с 4 ядрен процесор и вграденo AMD ВЕГА ,който бие по производителност GTX 1050ti.
    Да добавя още нещо за Райзън 2000 процесорите понеже Стилгар спомна нещо ,което не е съвсем вярно.При еднакви инструкции за клок и честота производителността на Интел и Райзън е приблизително еднаква с малки разминава в различни игри (ако говорим за игрите).Има изключения ,като PUBG които бият с много Райзен ,или Wicher 3 при който пък Интел изостава сериозно. Като цяло двете линии много трудно могат да се сравняват ,защото има прекалено много субективни фактори.Например голямата честота на РАМ паметта играе огромна роля в производителността на Райзен.Бууста на едно ядро при Интел също.Във второто поколение вкараха XFR2 технологията за бууст на едно ядро и при Райзен ,но за да се възползва човек трябва да си купи ново поколение висок клас платка X470 ,понеже не са излезли B -сериите.Ако продължим за игрите единственото, по което няма спор е, че i7 8700k на 5гхз няма равен. Просто размазва навсякъде ,ако успеете да го клокнете и сте инвестирали в скъпо Z-дъно и много добър охладител.Друг огромен плюс е благодарение на ъпдейта на АДОБ в полза на Интел.При рендеринг и работа с Премиер про има опция за хардуерно ускорение ,което представлява активирането на вграденото видео на интелския процесор за допълнително подпомагане барабар с дискретното видео.До колкото четох вграденото видео използва Open CL.Има бенчмаркове ,в които се вижда огромно подобрение.

  6. JOKe Says:

    deyan :)) аз някак не съм толкова в час с hardware новините вероятно :+)) направо ни разби 🙂 хаха евала 🙂

  7. Stilgar Says:

    За това кой къде отишъл не съм информиран обаче мисля, че процесорите на Интел с вградено AMD видео сме ги коментирали в поне 2 предишни епизода.

    Иначе благодаря за информацията, ако се стигне скоро до upgrade (съмнява ме с тея цени на видео картите) ще гледам за тея работи със скоростта на RAM-а при AMD щото за първи път от години опцията AMD ще е на масата.

  8. deyan Says:

    Stilgar,ако ще правиш ъпгрейд изчакай края на годината ако не е спешно.Интел до края няма да има какво толкова да предложат ,но първите семпли на ZEN 2 архитектурата на 7нм ще са готови.А това е сериозен прогрес освен в консумацията ,но и в производителността.Чисто математически погледнато биха могли да работят спокойно на 5 гигахерца без да имат нужда от ръчен клок.Отделно има слухове че в началото на 2019 Интел ще пуснат първите видеокарти,така че колкото повече конкуренция толкова по-добре.
    Разбира се ,има го момента,че ако чакаш винаги да излезе нещо по-добро ще си чакаш вечно,но в конкретния случай освен ако работата не го изисква просто изчакай малко,защото този път не говорим за 10-15% подобрен рефреш на стара архитектура .

  9. Stilgar Says:

    Няма нищо спешно а така или иначе в момента видео картите са абсурдно скъпият разход.

  10. echeveria Says:

    Виж ся Стил, ако беше интересно а не скучно то в ЦЕРН нямаше да бачкат а да се забавляват из града!

  11. Стоян Says:

    Идеята на тоя ГралВМ много ми прилича на вече работещият Парот за Пърл6.

  12. чи④ака от цирка Says:

    Най-вероятно от там им е дошла идеята. Ама как са го кръстили само??? Светия граал. Дан Браун има пръст в тая работа.

  13. deyan Says:

    Микромеките купиха гютхюб…Ще се следи темата с интерес.А както знаем обикновено когато купят нещо в приблизително 70% от случаите го прецакват.Примери бол в историята.

  14. deyan Says:

    Подробности на линка: https://news.microsoft.com/2018/06/04/microsoft-to-acquire-github-for-7-5-billion/

  15. Stilgar Says:

    На мен ми хареса този анализ – https://arstechnica.com/gadgets/2018/06/everyone-complaining-about-microsoft-buying-github-needs-to-offer-a-better-solution/

    Купуването на GitHub е кажи речи неизбежно, че парите свършват. Вие кой си избирате да ги купи? 🙂

    Иначе мен малко ме притеснява какво ще стане с VSTS което ползвам за професионални и лични проекти и ме кефи 100 пъти повече от GitHub ама има опасност сега да ме измигрират към GitHub което ще е downgrade

  16. deyan Says:

    Значи ,който не е доволен от заплатата си сега е момента. 21 милиона биха задоволили претенциите дори на всеки джуниър на каквото и да било интервю за работа в България,а тук не говорим за индийски рупии:
    Intel CEO Brian Krzanich resigns over relationship with employee..

    https://www.theverge.com/2018/6/21/17488070/intel-ceo-brian-krzanich-resigns-employee-relationship

Leave a Reply