Епизод 108 – част 2 – Angular

Разговор с Минко Гечев на тема Angular

Директен линк към част 2 (mp3)

Angular
guess
revive

April 2019 SofiaJS Meetup : New Generation Angular Rendering and Tooling

Tags: , ,
| март 24th, 2019 | Posted in Uncategorized |

7 Responses to “Епизод 108 – част 2 – Angular”

  1. чи④ака от цирка Says:

    Аз този господин го слушах при Краси. Той тогава не разказа така подробно историята си, но пък се държеше по-отпуснато. Тук беше малко като на съдебен процес, въпреки, че вие двамата бяхте много дружелюбни.

    Възможно ли е наистина да се носят слухове за n2n???

    В онзи епизод беше заедно с Радо (Станков, rstankov). Тогава ми направи впечатление, как непрекъснато буташе към опънатия сос. Определено е възхитително, как корпоративната култура на една толкова зла компания, бута служителите си към добри дела.

    От другата страна той срещаше неразбиране и почуда. Не, че и двамата нямат сметки в Гитхъб. Имат. Ама у нас опънатия сос е нещо между другото, на четвърто място по значение. Това е така, защото си се скъсал от бачкане, гониш непрекъснато срокове, а накрая и да правиш още неща. При точно тези събеседници беше дори по-зле, защото те работят от вкъщи. Съвсем не им остава време.

    Културния сблъсък имаше и друго измерение. За този симпатяга е нещо в реда на нещата да се движи в среда с гении. Как го каза?

    „Ами, трябва да си отделиш две седмици да решаваш алгоритмични задачки“.

    Казва го като нещо много ненужно, досадно, незначително. Той дори не си дава сметка, че 95% (изсмукано от мен число) от българските му колеги дори не знаят, за какво става въпрос. То е толкова далеч от тях. Друга планета е.

    А когато ще правиш опънат сос, това нещо ще се гледа. Много малко са навити да показват, колко много не знаят.

    Това се онагледява дори от тези два проекта. Единия казва невъзмутимо: а ве т’ва е същия линтер като оня, ама шест пъти по-бърз. Нищо работа. (!!!)

    Другия проект сам обяснява, как му трябвал да предсказва, къде ще щрака потребителя, та да можел да си оптимизира страничката.

    Отиваш там и какво гледаш??? Пича ползва ИИ! Ей така, между другото, като да е най-простото нещо на света. Повечето погромисти дори не знаят, какво е това. Мислят, че е някакво нещо в ARM за по-хубави снимки на новия им Хуявей.

    =*=

    С две думи, удоволствие е да се слуша този младеж. Почти се почувствах в Сан Франциско.

  2. чи④ака от цирка Says:

    Бях прав, че младежа живее на друга планета и не разбира нас простосмъртните. Туко що му четох автобиографията, където сам е написал това:

    Thanks to this I got the opportunity to work with some of the smartest people I know.

    Непрекъснато повтаря, колко са умни всички около него, в Силициевата долина, в Гългъл, Гитхъб, навсякъде.

    И той като Краси е писал книги. И той странства по света на разни конференции.

    п.п. Имам и забележка. Не е спазил едно от най-старите правила при html. Съвсем малко е по-младо от него самия. А то е да не прави текст с вид близък до този на връзка (обикновено син цвят). Това си е за бой с линия през пръстите.

  3. Stilgar Says:

    Голям е!

  4. JOKe Says:

    хахахаха 20 точки са лафа за на 1 час :)) мн добро :Д:Д:Д

  5. чи④ака от цирка Says:

    Я го кажи, че нещо не го помня. Явно не съм обърнал внимание.

  6. JOKe Says:

    Говорят си че единия е в сан франциско другия в LA и Минко казва: „Ем то ние сме близо де на 1 час“ ( казва Минко на Алекс ) … кратка пауза .. „със самолет де 🙂 “
    чуй го в последните 2 минути е.

  7. чи④ака от цирка Says:

    A-a-a това го помня. Мислех, че говориш за нещо програмистко. Аз също много му се нарадвах. Показва мащаба на мислене. При нас от Асеновград до Пловдив е нещо далеч, при тях от ЛА до СФ е нещо близко.

    Той и Стил реагира веднага на това. Не устоя. Нямаше как. Забележително е.

    Продължавайки с шегичките да кажем, че младежа не е изминал дълъг път. Останал си е на същото място. И София и Сан Франциско все е СФ.

Leave a Reply