Епизод 15 – част 2 – iOS

Директен линк към част 2 (mp3) (ogg)

Places to learn:

Libraries:

Services:

Tags: , ,
| септември 17th, 2013 | Posted in Uncategorized |

11 Responses to “Епизод 15 – част 2 – iOS”

  1. echeveria Says:

    Глупости, обектния С ги дърпал на пред. Не познавам програмист който ако може да ползва по модерен език да би искал да пише на тоя. Единствено това че Мак го налагат го държи. ако беше нещо наистина добро нали щеше да има форк за някакви реални проекти за други платформи и ОС?

  2. echeveria Says:

    Давам пример: Що всички ОС и платформи имат версия за С/ С++ що има форк на C# , що има толкова версии на java или пък толкова езици имат версия за java машината? Нито един сериозен пример на подобно за обектния С.
    Не съм писал ан тоя език ма съм гледал код – тва е по скапано от С++ беее ( а аз не харесвам С++)

  3. !ntel Says:

    Относно хората с уврежданията, имам приятели които наистина твърдят, че VoiceOver-a е на много добро ниво и специално слепите хора го уважават това качество.

    И ако ми се наложи да защитавам Apple, това ще е най-важното нещо, което бих могъл да посоча 🙂

  4. echeveria Says:

    Специално незрящите хора у нас имат мнооого малко ифони и повечето са с андроид и симбиан. Имам приятел който баш само подобен хора работи (Стил тряя да го знае, Енков от ПУ) та той вика друго! Даже имало и платени приложения за подобни хора в стора! Ай сиктир бе и то не малко парички.
    Та колко е добър ифона все тая като е скъп.

  5. !ntel Says:

    Да ама аз пък знам друго. Приятел който е незрящ ползва screen reader(JAWS) за Windows на цена от 1000$.
    Вградения VoiceOver на Аpple e 100% безплатен и работи както на мобилни устройства, така и на десктоп. Да не говорим, че е 100 пъти по-добър от Windows еквивалента.
    Човека е пробвал доста алтернативи и за него е много важно sceen reader-a да е native, защото за сляп DJ като него, това му дава много повече работещи програми на базата на Mac OS/iOS от колкото на Windows/Android. Това е информация от почти една година. Скоро не съм го питал дали са се променили нещата, но все пак този месец се питаше какво мобилно устройство да си вземе – с Android или iOS.

  6. !ntel Says:

    Под работещи имам предвид, че screen reader-a може да изчете интерфейса на програмите и да предостави контрол над приложението, само с клавиатурата.
    И никой не е казал, че iPhone-a е добър или лош. Просто операционната система дава възможност за много добро native отношение към хората с проблеми от подобен род.

  7. ironsteel Says:

    A защо XCode няма автоматично попълване на метод във хедъра или във имплементацията (ако вече си написал сигнатурата на метода във един от дватя файла) ?

    Знам, че не трябва да пишеш прототип на метода във хедъра ако метода няма да се ползва отвън.

    Незнам дали във XCode 5 са го вкарали това (или аз не съм го открил във 4).

  8. Zennin Says:

    Програмирането за iOS звучи приятно. За сега ме спира голямата първоначална инвестици и големия относителен дял на „мъртвите приложения“ в техния стор/май към 65% бях/, докато при андроид всичко е безплатно.

  9. Фьт Дхюс Says:

    Ей ся. Андроида се роди като реакция на пъпешете, не е техен предтеча 😉

  10. Stilgar Says:

    @Zennin къде тея безплатни компютри?

  11. iago Says:

    Stilgar, Ти си такъв сладък всезнайко, че понякога на човек с кефф му иде да та ‘фани и ‘та тръшни в земята, ‘ та убии направо човек! О_о

Leave a Reply