Епизод 107 – част 1 (новини)

Епизод 107 на Nerds2Nerds записан на 03.03.2019

Част 1 – обзор на новините

– Samsung представи Galaxy S10, S10 Plus, S10E, S10 5G и Galaxy Fold
– Huawei Mate X
– TCL представи прототипи на сгъваеми устройства
– HMD Global представи Nokia 9 PureView с 5 (пет) камери
– Microsoft представи HoloLens 2 и по-компактен Kinect
– Служители на Microsoft недоволстват срещу използването на HoloLens във армията
– Microsoft официално излиза от пазара на wearables като убива Band и Band 2, както и услугата Health Dashboard
– NVidia GeForce GTX 1660 Ti
AlphaStar мачка на StarCraft 2
– Nike си brick-нали умните маратонки с firmware update
– Security проблеми на 4G и 5G
– Tesla ще продават коли само онлайн

Директен линк към част 1 (mp3)

| март 4th, 2019 | Posted in Uncategorized |

11 Responses to “Епизод 107 – част 1 (новини)”

  1. Stilgar Says:

    Хммм… аз винаги съм смятал, че е безсмислено да се слуша първата част обаче сега като знаех, че друг ще е в тоя епизод само четох заглавията на новините и всъщност е айляк да ти ги разказват дори и с 3 седмици закъснение.

    За AlphaStar да кажа аз не съм съгласен, че играчът при по-късният опит победи защото AlphaStar беше с намален APM и ограничена камера. Според мен пак щеше да постигне подобни резултати. Mana (човекът) би защото имаше време да обмисли какво се е случило в предишните игри и го експлоатира. Например в тази игра в която го биха със stalkers vs immortals (слабите и силните единици за които спомена Alex) в първата игра Mana излезе да напада по времето когато човек не би могъл да го спре. Във втората игра като знаеше на какво е способен AlphaStar просто изчака да се нахрани още повече и го гаври с десант който супер много обърка AI-то и то реагира все едно играе за първи път.

    Отделно, че е рано да се декларира победа на AI над хората на този етап. Има много важни ограничения.

    – В StarCraft има 3 раси което означава, че възможните matchups са 9. Хората играят по 3 (тяхната раса срещу всяка от 3те раси). AlphaStar играе един единствен matchup (Protoss срещу Protoss). Това е така защото той се учи като играе срещу себе си и са си направили ladder. Реално е тройно по-трудно да го направиш за трите раси и иска тройно повече ресурси.

    – AlphaStar играе стара версия на играта, а играчите тренират на по-нова което им обърква стратегиите и провокира грешки

    – AlphaStar е виждал десетки хиляди replays на хора, а хората не бяха виждали AlphaStar. Единствената игра когато човек имаше възможност да обмисли за няколко седмици какво му се е случило в предишните игри завърши с победа на човека.

  2. stealth Says:

    5G-то от потребителска гледна точка няма особен смисъл. На практика, човек трудно би направил разлика между 3, 4 и 5G за нормално ползване. Важното в случая е, че това е инфраструктура, преносна среда. Кабелът, който виси във въздуха. И ако имаш 5G устройство, може да го ползваш. Да, когато има 5G мрежа и устройства 🙂

  3. чи④ака от цирка Says:

    Бе то ясно, че Skynet чука на вратата. Няма да се измъкнем. Ако не сега, после ще ни мачкат.

    Ама аз очаквах Стил да каже нещо за кинекта, че нали тиради бяха за индиеца. Пък сега като го съживяват, нищо не изкоментрира. То ясно, че ще минат години докато пак дойде до потребителския (масовия) пазар. Ала поне е съживен.

    А и другата му любима играчка се споменава. Холото и то съживено. И по него няма коментар.

    Вярно е, че SC е най-важното нещо на света, ама очаквахме да има и друга тема.

  4. Stilgar Says:

    Нищо не съживяват. Те технологията никога не са я убивали а това е съвсем друг продукт, нищо общо с продукта дето си го пускаш вкъщи. Това е да си правиш 3Д модел на склада.

  5. Stilgar Says:

    Холото никога не е убивано бе, откъде ти дойде тая идея?

  6. чи④ака от цирка Says:

    Явно съм се объркал. Забравих, че всякаквите изкуствени и добавени реалности са голям хит. И някой не беше казал: това става повече да си го говорим, отколкото да го ползваме.

    Ама да. Обърках се. Него не са го спирали.

  7. Iago Says:

    Според мен Елон Мъск иска да продава Теслите си както Ейпъл иФони. Той смята, че хората са глупаци и не разбират, че иФона няма подвижни части, не се търкаля по дупки и сокаци и се очаква да живее до 3г.
    Тези корпорации, които произвеждат коли от вече над 100 год. са успешни защото знаят какво правят.
    Ако искаш електрическа кола, потърси някой реномиран европейски или японски пороизводител. Вече има достатъчно модели.

  8. чи④ака от цирка Says:

    Интересно, че същото си мислеха Нокия, Ериксон и Сименс… докато не се появи Апъл.

    Не, че съм почитател на Мъск или бих си купил Тесла, дори да можех. Нищо подобно. Просто казвам, че това са предразсъдъци и не е невероятно да издухат останалите.

  9. Балканкар Says:

    Някой май забравя че петролната индустрия няма да се даде така лесно. То сигурно е случайност че регулаторите му правят спънки на мъска, та чак му се наложи да мести производството при китайците. Колкото до предразсъдъците, точно при китайците може да се получи, за разлика от някъде другаде. Нека не забравяме че електрокари се правиха и у нас, но никой не е тръгнал да ги кара по дупки и сокаци. Е сега, след 50 години, може да има повече фаца и батерия ама кога политиката е насреща вместо с подкрепа има да издухат дедовия, а самият потребител има повече вяра на един хибрид, отколкото на ай-табче предвид че и ябълката тръгна уж да прави вседеход, само не знам докъде стигна.

  10. iago Says:

    Пазара е пълен с електрически автомобили от реномирани марки с изградени сервизни бази, гаранции, резервни части и т.н. То не са Ягуар, Нисан, Рено, Тойота и т.н. Кеф ти малък градски. Кеф ти RAV-4ка.

    Да се твърди, че хората не са стимулирани от политиците да купуват електрически автомобили, говори за тотален развод с реалността. То не са данъчни облекчения, то не са спонсорирани кредити, то не са забрани за дизели в празнични дни.

    В тази обстановка, да си купиш Тесла/иФон, които са пословични с мечестното си поведение спрямо клиентите си в сервизното си обслужване, си е като да подпалиш едни пари и да си ги гледаш…

    А това, че Теслите ще се правят в Китай, за мен, е последният пирон в ковчега им. Обзалагам се на една бира, че Китайският клонинг ще излезе По-РАННО или ЕДНОВРЕМЕННО спървата сериина Тесла произведена в Китай!

  11. чи④ака от цирка Says:

    Интересно, че в още един форум си говорим за И-фон. Хората искаха нещо с десетилетия „Традиционните“ производители не им го даваха. Дойде някой, който го даде. И издухаха останалите. Показателно е, че Андроид стартира по-малко от година по-късно. Нокия също реагираха. Но И-фон владееше пазара. И все още щеше да го владее, ако не бяха станали прекалено алчни.

    А днес „традиционни“ са други производители. От тях само Самсунг е от ерата преди това. Но бяха гос-ин Никой тогава.

    Повтарям, че нито харесвам Мъск, нито Джобс. Ако разгледате картинките под псевдонима ми, трябва да ви стане ясно, че аз ги приемам за чудовища и врагове. Но истината е такава. И е напълно логична. Такива неща винаги са се случвали на пазара.

    А самите електрически автомобили няма да станат масови докато батерията им е по-скъпа от тях самите. И докато тежи толкова. Когато станат безумно евтини, с голям капацитет, тънки, леки, то тогава ще има техен бум. Не преди това. Преди това ще са нишови решения. За все по-широки ниши, но не масови.

Leave a Reply