Епизод 135 – част 1 (новини)

Епизод 135 на Nerds2Nerds записан на 27.03.2022 с гост Димитър Цапрев

Част 1 – обзор на новините

Директен линк към част 1 (mp3)

– Microsoft ще купуват Activision Blizzard за 68.7 милиарда долара
– Sony купуват Bungie за 3.6 милиарда долара
Exoprimal – Left 4 Dead с динозаври?
– Цензура – Нийл Янг напусна Spotify защото плащат на Joe Rogan, а DuckDuckGo искат да цензурират сайтове с руска пропаганда
– Операторът !! в C# 11
Предложение за синтаксис за типове в JavaScript
Career Show Tech на 19-20 май 2022 провежда се online
И други…

| март 29th, 2022 | Posted in Uncategorized |

2 Responses to “Епизод 135 – част 1 (новини)”

  1. Дончо Says:

    Стилгар каза „нига“! ? ?

  2. JJA Says:

    Ролята на пропагандата при война е важна, особено когато едната страна е държава като Русия, която държи два силни коза – комунизъм и русофилство и като тяхна щабквартира въздейства на огромни групи хора по целият свят. Освен това не трябва да се забравя и какъв по професия е Путин. В тази професия няма бивши.
    Повечето хора казват – искам да чуя и двете страни и да си направя изводите и да разбера истината. Това няма как да стане, след като вече два месеца масата не знае причината и целта на “специалната операция”. Разделение у нас винаги е имало, просто сега се засили и стана по-явно, благодарение и на тукашните политици.
    Хората са си изградили някакво мнение за двете страни отпреди войната, което отговаря на техните критерии за справедивост и търсят експертно мнение, което да ги валидира.
    Не случайно когато видят доскорошен за тях авторитет, да заема “грешната” се отричат от него в гневни коментари от типа този вече ми падна в очите, и него купиха, този е менте. Последното може и да е вярно за някои случаи, но ако тези хора могат да бъдат заблудени в обичайно време за дълъг период, какво остава сега.

Leave a Reply