Епизод 137 – част 2 – Книги-игри

Разговор с Eйдриън Уейн (Александър Султанов) на тема книги-игри

Директен линк към част 2 (mp3)

Книги-Игри от любимите автори: нови заглавия, интервюта, анкети, промоции! – Facebook група

| ноември 14th, 2022 | Posted in Uncategorized |

3 коментара to “Епизод 137 – част 2 – Книги-игри”

 1. stealth Bulgaria Mozilla Firefox Linux Says:

  Със сигурност съм изиграл няколко книги, но абсурд да си спомням заглавия, камо ли пък автори.
  Но пък ми стана едно такова носталгично, когато за да си намериш нещо за четене, отивам в някоя книжарница и питаш за препоръка. Може да случиш на нещо като Юрски парк на Крайтън или пък тотална плява, която така и не дочиташ…
  За добро или за лошо сега знам, какво ме интересува и сам се ориентирам. А книгите-игри ще си останат за мен в далечното, мътно минало.

 2. Vilian Stefanov Bulgaria Google Chrome Windows Says:

  Здравейте,

  Пише Ви създателят на единствената библиотека за онлайн четене на книги-игри GameBook.BG.

  С удоволствие изслушах подкаста за книгите-игри и бих искал да коригирам многоуважаемият г-н Султанов, който както обикновено се възхвалява прекалено много.

  Първият сайт за книги-игри бе създаден от мен през далечната 2010та година, а през 2011 бе развит с нов дизайн и обогатен с форум, който да събере всички фенове на жанра. Единствената заслуга на г-н Султанов бе, че сподели за съществуването му на своите приятели.

  Освен това бих искал да внеса уточнението, че GameBook.BG е безплатна платформа за онлайн четене на книги-игри, която НЕ качва книги без официалното, писмено разрешение от автора. В противен случай книгите на г-н Султанов отдавна щяха да бъдат публикувани на платформата, по същият начин както могат да бъдат вече открити в редица торенти. Това само по себе си означава, че твърдението на г-н Уейн е невярно и на GameBook.BG не се споделя пиратско съдържание.

  По въпроса за епизодите със смърт, на повечето книги вече има опция читателят да се върне назад към последното разклонение от което е избрал грешен епизод, така че да не се налага да започва отначало и да губи време да препрочита всичко. 🙂

  С други думи – добре дошли в „Третата вълна на Книгите-Игри“! 🙂

 3. Stilgar Bulgaria Google Chrome Windows Says:

  Тук са дигитализирани и епизодите са на отделни URL-та така ли?

Leave a Reply