Епизод 26 – част 2 – Изкуствен интелект в игрите (и не само)

Разговор със Стефан Ставрев за изкуствения интелект в игрите.
Гостът ни също така организира GameJam, на който ще може да се пробвате в програмирането на игри.
Също така води лекции по изкуствен интелект в ФМИ

Директен линк към част 2 (mp3) (ogg)

Tags:
| януари 21st, 2014 | Posted in Uncategorized |

16 коментара to “Епизод 26 – част 2 – Изкуствен интелект в игрите (и не само)”

 1. taniiak Bulgaria Mozilla Firefox Ubuntu Linux Says:

  Интересно разстоянието при експеримента между хората на гарата съвпада със широчината на човешката аура. И хайде да не се обиждаме на логични мъже и нелогични жени.

 2. Фьт Дхюс Bulgaria Mozilla Firefox Debian GNU/Linux Says:

  01:04:25 – 01:07:

 3. Фьт Дхюс Bulgaria Mozilla Firefox Debian GNU/Linux Says:

  01:04:25 – 01:07:54 FAIL 😀

 4. deyan Bulgaria Mozilla Firefox Linux Says:

  Има един психологичести фактор влияещ при хората,говоря конкретно за експеримента на гарата.Всеки човек има така наречената „конфортна зона “ дистанция на общуване ,като при хора ,който се познават е по-близка от тази при случайна среща с непознати,съответно при интимни партньори срещащи се или хора ,взаимно харесващи се е най-близка.Предполагам всеки е забелязъл ,че не му е приятно някой да му се „навре в лицето“ ,което е често използвам метод от агресивните хора навлизащи в твоето пространство с цел смущаване на твоята душевност 🙂 (пример при футболистите ,когато някой т тях търси обяснене от противников играч или съдия).Конфортната зона може и да се определе и по ръкостискането…
  Експеримента показва до колко е допустимо човек да навлезе е нечия друга зона ,като със сгъстяването на групата тази зона съответно намалява и обратно.Все пак не е конфортно на се търкаш в други непознати хора 🙂

 5. mmateva Bulgaria Mozilla Firefox Ubuntu Linux Says:

  С цялото ми уважение, на всички (в началото) на този запис трябва да се подари курс по произношение на български език. Може и по ораторска реч. Бива ли интелигентни хора толкова неадекватно произношение да имат… Стигнах до 9-тата минута, отказвам се.

  *А аз съм от Бургас…

 6. gatakka Bulgaria Mozilla Firefox Windows Says:

  Ще го кажа така – толкова можем. Нямаме 1 седмица за подготовка, докато говорим правим много други неща. Да, непрофесионално, но ние НЕ сме професионални водещи, ние сме програмисти, гикове, нърдове и дървени философи. Съжалявам, че не ви допада, но за щастие има професионални подкасти, с оборудване за хиляди левове и екип сценаристи…..
  Поздрави!

 7. Кирил Austria Mozilla Firefox Ubuntu Linux Says:

  mmateva стига си слушала този подкаст, а отивай да тролиш по новинарските форуми!

 8. scarylabcat Bulgaria Google Chrome Windows Says:

  Ми и аз съм от Бургас, ама не ми пречи. Зависи какво точно искаш, аз не мисля че има много хора, които да слушат каста заради новините, повечето слушатели сме тук за да чуем какво водещите искат да кажат по въпроса и респективно да си го кажат по техния си начин. Да поставяш рамки на това как се поднася информацията е все едно да гледаш чужд филм с бг дублаж – схващаш за какво става въпрос, ама не е същото.

 9. Stilgar Bulgaria Mozilla Windows Says:

  Аз много искам да знам Бургас какво общо има вслучая 🙂

 10. scarylabcat Bulgaria Google Chrome Windows Says:

  Това е заради Бургаския комплекс, че Бургазлии сме говорили чисто пък вие на запад на диалекти, което въобще не е вярно, ние също си имаме диалект…

 11. mmateva Bulgaria Mozilla Firefox Ubuntu Linux Says:

  Не исках да бъде трол, но явно не се получи и „конструктивна критика“.

  Понеже някой попита, произношение тип „бургаско“ означава, че навсякъде, където може да се сложи „и“ вместо „е“, това се прави. Прави се и на места където физически е доста трудно. 🙂

  Ако исках новинарски форум, нямаше да изслушам първата част. Всъщност намирам записите за интересни и увлекателни, иначе нямаше да си направя труда да коментирам.

  Оценете, че има „нърдове“ и „гийкове“, за които тези неща имат значение.

 12. Фьт Дхюс Bulgaria Google Chrome Windows Says:

  Когато са правили новият български език са ползвали за основа търновският диалект, а поради нарасналата важност на София, след това на техния.

  Но такова нещо като чист език не съществува. Това е изкуствена книжовна форма. Живият език е диалект.

 13. Stilgar Bulgaria Mozilla Windows Says:

  Критиката не е градивна не щото не я приемаме или нещо такова, а щото нищо не можем да направим. Да не мислиш, че не си чувам хилядите паразитни думи? Ресурсът необходим за да поправя това е огромен и определено не си струва при сегашната ми професия и занимания, така че приемаме, че нищо не можем да направим.

 14. Кирил Austria Mozilla Firefox Ubuntu Linux Says:

  За да си кажа, че и аз съм от Бургас

 15. scarylabcat Bulgaria Google Chrome Windows Says:

  Викаш „I guess it’s sharing day…“…

 16. Q&A (кух и алчен) Bulgaria Google Chrome Linux Says:

  Днес прешлушах пак този епизод. Тъй де, не се стараете много с ново съдържание, затова старото, а и понаваксвам с GVS, какво става. Ама те са по-зле и от вас. Вадят по епизод на два месеца. И за да има бройка, го цепят на две. Forplay пък правят епизод на две години.

  Та обаждам се, защото ми направи впечатление началото на епизода и представянето на госта. Преди две години е минало, без да го забележа.

  Госта казва, че преподава ГПИ на първи курс в ПУ. Иван казва:

  — Оу-у-у UI UX, creative неща.

  Понеже темата ми е близка, та веднага си казах, че това е просто невъзможно и Гатьо е в огромна грешка. То по начало UX не е нещо, което може да се вкара в академична рамка. А относно UI опасенията ми са просто смазващи доколко изобщо е разбран.

  Затова решех да направя бърза проверка. В по-добрият случай това ГПИ значи — ей т’ва е windows, туй explorer, а ако цъкнеш тук, можеш да си настроиш часа и датата. Нищо, че последното би трябвало да е излишно.

  Но май, май се оказа по-лошият вариант — рисуване в Делфи на кутийки и поставяне (пляскане) в тях на някакви контроли завлачени от страничният панел.

  Не мога да съм напълно убеден, че е това, защото в момента хон. ас. Ставрев като, че ли преподава далеч по-смислени неща на първокурсниците от избираемата програма, но май си е т’ва.

  Нищо ново под слънцето, дишайте дълбоко, продължаваме да живеем в РБългария.

Leave a Reply