Епизод 28

Епизод 28 на Nerds2Nerds записан на 10.02.2014

Част 1 – обзор на новините

 

Директен линк към част 1 (mp3) (ogg)

00:00 – Microsoft с нов шеф. Малко философстване за мобилния свят.
16:00 – iWatch
21:00 – Google ще трябва да променят как показват резултатите за продукти на конкуренцията в Европа.
22:40 – Google продаде Motorola на Lenovo, но и придобиха част от Lenovo
25:00 – Sony продават VAIO
27:30 – Леки закачки между Facebook и няколко университета 🙂
29:40 – Колко са фалшифите профили във Facebook?
31:50 – В Калифорния обмислят задължителен kill switch на всички телефони
35:45 – Забраниха биткойните в Русия
36:45 – 10 Мегаватов дейтацентър за копане на биткойни?
38:30 – Олимпиадата 🙂
45:00 – Физиците искат още по-голям колайдер
48:00 – Коя нация консумира най-много алкохол?
51:20 – Twitch мина Facebook по трафик
23:15 – Flappy Bird
57:50 – Elder Scroll Online

| февруари 10th, 2014 | Posted in Uncategorized |

31 Responses to “Епизод 28”

  1. echeveria Says:

    http://bnt.bg/sochi2014/news/view/1637-ceremoniya-po-otkrivaneto-na-olimpiadata-v-sochi-chast-2-video.html

  2. И.Е. Станков Says:

    OpenStreetMap става все по-добре, особено за страни, където общността е активна, като по-голямата част на западна Европа и Русия. Там е в пъти по-подробна от Google Maps. Българските карти напредват също сравнително добре, но има доста работа още. И точно там е номерът, ОСМ ще напредне още, когато повече активни хора допринасят в нея.

    Да не говорим, че ОСМ е златна мина за нърдове и позволява да се правят изкючително свежи проекти върху базата данни. Защото ОСМ не е елементарната карта на адрес http://www.osm.org, а гео база данни, която може да се ползва по всякакви възможни начини.

    Между другото, ако искате, някой път може да си поговрим на тема ОСМ, ако съвсем ви липсват други гости. Нивото ми не е ултра техическо, но може да се получи интересен разговор – какво е, как се редактира, какви апове има, как се вадят данни от там и т.н.

  3. Данаил Рабаджийски Says:

    Wisepilot е доста добра карта също. В затънтени села ти показва улица и номер 🙂

  4. селянин Says:

    Това с здравето ще е много полезно с пенсионерите, които по принцип имат по разклатено здраве и постоянно следят какво и как.
    По игрите сте пропуснали най важното, излезе пач 8.11 на WOT

  5. Марин Says:

    Като споменахте за Netflix бях чел, че ще ги пускат и във България. Някой знае ли дали това е вярно.

  6. Maverick Says:

    За The Elder Scrolls Online може да видите бета ревю от това видео http://bit.ly/LU6soZ доста полезна информация се казва. А до скоро се раздаваха свободно бета ключове.

  7. Кирил Says:

    Баба ми постоянно си следи кръвното и пулса и ги записва в тетрадки. Не виждам това как и помага…

    За хората с разклатено здраве е добре да започнат да спортуват, да започнат рехабилитация. Потърсете в замунда желязните момчета – за пенсионери със заболявания, които започват да тренират. И те се чувстват здрави и болките им са изчезнали. Имайте впредвид, че във филма ще видите пенсионери с херния, които вдигат такива килограми, че ще се депресирате.

    И ти през цялото време следиш как си – дали си отпаднал, изнервен, спокоен, бодър, дали заспиваш лесно, усещаш ли болки… Ти на практика получаваш данни – колко ти е пулса, колко ти е проводимостта на кожата и т.н. но дали ще ти обяснят как да ги „четеш“?

  8. echeveria Says:

    Е, ма не е сериозно да споменавате как Асад бил спрял интернета при положение че не е доказано. Само в началото преди 2 години преди самите проблеми бяха спрели фейса и туитър по примера че може да стане като Египет. Всички останали спирания има голяма вероятност да са и работа на терористите. Спирането през декември даже е доказано (беше за цялата страна даже и за властите за целия външен нет) са го направили ислямистите с физически спиране на достъпа. Не може просто така да си подхвърляте имена на хора и държави – това е подобно на дейността като тия които хейтвате като гугъл да речем.

  9. Stilgar Says:

    Ама в Египет баш властите си го спряха съвсем доказано.

  10. taniiak Says:

    Само да вмъкна, направи ми впечатление, че когато нямате гост се отпускате повече и разговорът е по-приятелски, по-задушевен и по-чист(от към шум).

  11. Stoykov Says:

    А бе да ви кажа англичаните (в това число шотландци и ирландци), не пият само като са на ваканция. Всеки петък като вземат пейчека (там се плаща на седмица най-често) са в кръчмата и се прават на хеликоптери 😀

  12. селянин Says:

    Ето какво става в Сирия
    /Поглед.инфо/ Фейсбук стана причина за смъртта на младо момиче в Сирия, съобщава „24 часа“, като се позовава на информация на “Нюзру Израел”.

    Местният шериатски съд решил, че общуването на Фатум ал Джасим с приятели във фейсбук било непристойно, и тя била осъдена на смърт. По нормите на шериата със същата присъда се наказват жените, заловени в съпружеска измяна.
    Наказанието е пребиване с камъни. Вързват момичето за един кол с вързани ръце и крака и хвърлят по нея камъни докато умре.

  13. Кирил Says:

    Израел ревът да се нападне Сирия от много време и трябва да се има впредвид, че новината не е от безпристрастен източник.

  14. agent_kowalski Says:

    За бгмапса си прав, и аз го установих наскоро 🙂

  15. Фьт Дхюс Says:

    Сели да ти кажа, че това е толкова плоска лъжа, че изобщо е безпредметно да се коментира. Ако беше за Иран, щеше да е в реда на нещата. Но пак щеше да е невероятно, защото в Иран няма spybook. Сирия обаче е светска държава и там е просто изключено да се издават такива присъди, не и докато не падне Асад. И на всичкото отгоре, там няма шиити. И двете ще се променят естествено, когато мюсюлманките братя дойдат на власт.

  16. Фьт Дхюс Says:

    Това е за информация на тъпаците, които се наричат журналисти. Другото им име е най-старата женска професия на света. Една от болестите на цивилизацията ни е, че съществува презряно племе, което кой знае защо се нарича журналисти.

  17. +o Says:

    „презряно племе“, „най-старата женска професия“ – трябва да се произнасят с удължени и натъртено „р“

  18. таурен Says:

    Къде е 29 епизод?? Няма ли да правите нов сезон 😀

  19. селянин Says:

    Дхюс, иде реч за район контролиран от същите тия братя мюсюлмани. Защото сега в Сирия върви гражданска война и правителството не контролира цялата територия.

  20. Фьт Дхюс Says:

    Ако е за размирен район то израелците си го вкарват самички, защото те са подръжници на опозицията. Като показват какви ги върши опозицията, вдигат авторитета на Асад, който искат да свалят.

  21. Добрев Says:

    Що се отнася до безжичното зареждане. Компанията, която да следите е една! WiTricity са на фронтовата линия в тази сфера.

  22. Кирил Says:

    Аз да питам за безжичното зареждане знае ли се как ни влияе за по-продължителни периоди? Все пак не съм виждал нормални проучвания нито за мобилните телефони, нито за безжичното зареждане. Но безжичното зареждане не мисля, че е нещо необходимо.
    Имаше някаква статия как мобилните телефони не са вредни, но не съм запознат подробно а и щом се ползва статистика винаги съм скептичен.

  23. echeveria Says:

    Безжичното зареждане е някаква глупост като цяло, по точно пазарен трик за уж някаква иновация. Все мие тая дали е жично или не зареждането щом ще трябва да го слагам някъде и да го вадя от джоба за да зареждам скапаните батерии дето карат макс 2 дена. Да направят батерия 2000000 амперчаса и ще го броя за иновация.

  24. Stilgar Says:

    Аз не съм съгласен, че е все тая дали го слагаш или го закачаш. Не, че е мега важно, ама има значение.

  25. - Says:

    Кога ще има нов епизод? 🙂

  26. бацето Says:

    + може да е факта, че не може да ти се развали жака за зарядното и да не можеш да си заредиш телефона (както се разхлабват онези най-тънките например). Обаче ако това безжично зарядно е тежко, няма да е удобно за хора, който пътуват повече.

  27. gatakka Says:

    В понеделник вечерта планираме да записваме

  28. scarylabcat Says:

    Мерси за информацията, хубаво е да се сложи някакъв Widget в Sidebar-a за News & Updates, където да се пишат такива неща, вместо по коментарите. 🙂

  29. Фьт Дхюс Says:

    Има хранилка и всеки модерен навигатор я показва в адресната лента.

  30. thd Says:

    Освен Опера незнам друг , дето да я показва в адрес бара 🙂

  31. Maverick Says:

    Тук раздават бета ключове за The Elder Scrolls Online.
    http://bit.ly/1mCIUCF

Leave a Reply