Епизод 52 (новини)

Епизод 52 на Nerds2Nerds записан на 08.03.2015

Обзор на новините

 

Директен линк към част 1 (mp3) (ogg)

00:00 – Робот, който ви храни с домати докато бягате….. само в Япония…..
01:20 – Новия Samsung Galaxy S6, всякакви други телефони, виртуални хедсети, set-top box и всичко по-интересно от MWC и GDC. RIP Leonard Nimoy. Angular 2 ще бъде писан на TypeScript.

Честит празник мили дами 🙂

| март 8th, 2015 | Posted in Uncategorized |

28 Responses to “Епизод 52 (новини)”

 1. deyan Says:

  тенкю ,ще се слуша веднага.

 2. Exword Says:

  Този робот ме върна назад към един филм на Чарли Чаплин
  и в него се опитват да създадат машина която да храни човек доста смях падна 😀 . Та подобна машина само хамериканец може да я хареса само да смени доматите на пица и кола и става голям хит.

 3. PaperNick Says:

  Хах, това с робота направо не е истина 😀

  Между другото, добро качество на подкаста, браво!

 4. Лоялен Слушател Says:

  @Stilgar, да не кажеш после нещо… 😀

 5. stealth Says:

  http://slashdot.org/poll/2861/will-you-buy-the-new-10000-apple-watch

 6. Кирил Says:

  Аз също си мисля, че новия модел на самсунг е много безполезен. Най-успешният им телефон беше s3 защото предложиха наистина неща, които хората искаха – голям дисплей, сд карта и тънък телефон със сменяща се батерия. Поне аз така си мисля.
  Терминатор е филма, който никой не е очаквал да е толкова добър. Даже Арналд е казвал, че е просто някакъв незначителен филм пред приятели.
  Но имаше и много технологични изобретения вдъхновени от този сериал. Едно от тях е мобилният телефон, gsm. Аз лично съм се няпъвал веднъж да гледам сериала. Наистина тените бяха донякъде интересни, но просто възрастта на сериала и „технологиите“ ми се сториха някакси странни.

 7. Кирил Says:

  От този сериал – startrek. Пиша от телефон, не съм свикнал и се извинявам.

 8. проблем Says:

  Ню Йорк. Централното разузнавателно управление на Съединените щати е разработило технология, която позволява дистанционно разчитане на всички данни от мобилните устройства, пише The Wall Street Journal. Технологията имитира комуникационни станции и може да сканира всяко устройство, което се свърже с нея. Новата апаратура ще бъде използвана предимно за следене на престъпници и за предотвратяването на терористични актове. Освен това, управлението се е сдобило с няколко самолета, снабдени с новото устройство, като по този начин ще може да сканира идентификационните номера на мобилните телефони почти на цялата територия на САЩ.

 9. Кирил Says:

  За това разузнаване всеки един човек е потенциален терорист и трябва да го следят! А колко атентата са предотвратили тези воайори? Нито един. Сега вече не им стига да те следят постоянно, искат и да те обарват на летището.

 10. Stilgar Says:

  Е как „нито един“ от време на време арестуват някви келеши.

 11. Кирил Says:

  @Stilgar като например?

 12. thd Says:

  Те тия фалшивите клетки са им от години, наскоро просто съда им го одобри май да е легално. Ползват ги за трианголация и подслушване, без да се занимават с мобилни оператори, ама за всичките данни в телефона … едва ли 🙂 Освен ако не си с телефон инсталиран в САЩ 🙂 там правителството дето им е казало да сложат техния бекдор 🙂 … А може би на някои модели да могат да включват и фенерчето дистанционно 🙂

 13. thd Says:

  Хаха … 🙂 Големи тъпанари, като не могат да го подслушват и да го обявят за незаконно 🙂
  http://arstechnica.com/tech-policy/2015/03/uk-parliament-says-its-technologically-infeasible-to-block-tor-online-anonymity-systems/

 14. Stilgar Says:

  @Кирил еми примерно това ми излиза на първо място в Google – http://www.cnn.com/2015/02/06/us/federal-terror-charges/ ама мине не мине 2 месеца и арестуват някой. Дават ги по новините по телевизорО, не го пише в Ars Technica.

 15. stealth Says:

  То, принципно, се наказват действията, а не мисли/желания. Превенцията на тероризма е почти невъзможна. Което не им пречи да наливат огромно количество сили и средства в това. Е, все пак, донякъде действа възпиращо за някакви шматки…
  В Citizenfour вадят инфо за някакви милиони хора вкарани с списъци за активно следене. Включително и авторката на филма, която се е преместила да живее в Европа, защото при всяко кацане на летище в САЩ се провежда пълно претърсване. Не, че е заплаха като терорист, а прави документални филми…

 16. Stilgar Says:

  А… като те хванат с бомби и чатове дето организираш терористичен акт много хубаво си те наказват.

 17. Кирил Says:

  @Stilgar внимателно забележи, че никъде не се казва как точно са ги хванали… дали чрез подслушването или чрез нещо друго? Например прихванали са пратка или са имали информатор, или някой е решил да изпее другите.
  @stealth и аз също мисля, че със сегашните мерки е невъзможно да се спре тероризма. И цялата тази воайорщина не се прави за да ни пазят, а да ни следят. С обарването по летищата в Америка случайно да са заловили някой?

 18. Кирил Says:

  Да като те хванат те наказват, но защо заради бомбите на stealth (просто те ползвам за пример) трябва да ме следят постоянно?

 19. Stilgar Says:

  Очевидно е че на летищата не се прави за да хванат някой а за да не се опитва никой (и да се чувства народът сигурен).

 20. sv Says:

  След някой друга година ще пуснат и чипове в ръцете. Big Brother 😀 😀

 21. Stilgar Says:

  Big Brother е личност, не състояние.

 22. Кирил Says:

  И от Mozilla вече започнаха с воайорщината. Въведоха tiles, може би на български се превежда като плочки.
  Източник: https://www.mozilla.org/en-US/firefox/tiles/
  И ОТ ТОВА ЩЕ СЪБИРАТ ЛИЧНА ИНФОРМАЦИЯ!!! И ЕСТЕСТВЕНО Я СЪБИРАТ ТАЗИ ИНФОРМАЦИЯ, ЗА ДА НИ ПОМОГНАТ. ВСЕКИ, КОИТО ПОЛЗВА ТЕЗИ „ПЛОЧКИ“ АВТОМАТИЧНО ДАВА ИНФОРМАЦИЯ НА MOZILLA.

  Според Mozilla сървърите им са в различни страни, така че не се знае по какви закони ще се защитава тази информация.
  Кога споделяли тази информация с други хора?
  – „Когато е дадено изрично съгласие.“ Но не казват как точно се дава. Например даване на изрично съгласие може да е самото изпращане на информация.
  – „Когато от Mozilla сметнат, че с това може да защитят вас, други хора или Mozilla.“ Ами ако решат, че чрез даването на вашата лична информация на други хора ще спасят Mozilla от фалит, спад ли в тази категория?
  – А ако Mozilla фалира тази информация може да я продадът.
  Ако имало съществени промени щели да ни ги кажат. Ако ли не, то тогава ние трябва да следим за тези неща.

  И как съхраняват тази информация „We also don’t want your personal information for any longer than we need it, so we only keep it long enough to do what we collected it for.“ с други думи те са добрички и веднага щом вече не се нуждаят от личната ни информация, ще я изтрият, освен ако по закон не трябва да я съхраняват за по-дълъг период. Ами те ако сметнат, че вашата информация им е нужна за следващите 1000 години ще я съхраняват, но колко добре го захаросват.
  А в началото на страницата ни обясняват как ама изобщо няма да събират лична информация и всичко ще е анонимно…

  Не нямам думи, даже и псувни нямам. Това минава всякакви граници, според мен.

 23. Кирил Says:

  И къде е записано какво ще правят с личната информация
  https://www.mozilla.org/en-US/privacy/

 24. Кирил Says:

  А и Stilgar биг брадър не е личност, а сбирщина от воайорски институции. Наскоро и mozilla се присъедини към тях.

 25. thd Says:

  Е то това не им ли е вградената в браузъра рекламна платформа.
  Аз въобще не съм видял да дава нещо на нов таб, щото съм му дал пълен blank и … 🙂 ама ако трябва и от хоста ще го резнем 🙂

 26. thd Says:

  Iceweasel и Icecat имат ли ги тия глупости ? Някой с чист Debian да обади , Невестулката как е .

 27. thd Says:

  Файърфокса е започнал даже да се закача по гугълски сървъри на HTTPS без да пита никой и без да има отворени сайтове … вече не се закача 🙂

 28. Stilgar Says:

  Ъъъъ… всъщност се предполага че е личност въпреки че не е сигурно дали е реална или измислена такава – http://en.wikipedia.org/wiki/Big_Brother_(Nineteen_Eighty-Four)

Leave a Reply