Епизод 63 (новини)

Епизод 63 на Nerds2Nerds записан на 16.08.2015

Обзор на новините

 

Директен линк към част 1 (mp3) (ogg)

00:00:25 – Windows 10 Hate
00:09:50 – Gamescom
00:32:15 – скандали около филма Pixels
00:35:20 – има ли значение WebKit или всеки ползва Blink?
00:36:35 – Android-ски издънки
00:37:00 – Vulkan API за Android
00:38:20 – Star Wars KotOR 2 ъпдейт 10 години по-късно
00:39:30 – Witcher 3 Mod Tools
00:41:00 – Google се преструктурират в Alphabet
00:46:50 – Lenovo отново с издънки
00:57:35 – sun.misc.Unsafe драмата
01:21:00 – Android apps за Windows Phone
01:23:50 – DukeScript
01:31:40 – Arena of Fate, GridHour във Варна

| август 17th, 2015 | Posted in Uncategorized |

23 Responses to “Епизод 63 (новини)”

  1. ウォーロック Says:

    Играта Witcher, вероятно много ще нарадва някой, дето не е чел книгите, ама за някой дето ги е чел, само ще се дразни как са скапали добрата история :). Както обикновено става с игри и филми по книги… Само „Хобита“ е добре направен филм по книга. „Властелина“ не го броя, щото и книгата е скучна като филма 🙂

  2. JOKe Says:

    Ами аз не смятам така чел съм 2 от книгите 🙂 игрите ме кефят на макс.
    Вярно чел сам само първите 2

  3. ウォーロック Says:

    🙂 Първите 2 са събрани разкази (пак имат връзка). „Сагата“ (Свързаната поредица) започва от „Кръвта на елфите“ (3-тата книга) до „Господарката на езерото“

  4. stealth Says:

    Аз нямам проблем да има промени в зависимост от медията. Например GoT по телевизията, въпреки че е променен спрямо книгите, работи доста добре. Сравненията, разбира се, са неизбежни, но смятам, че е най-добре сериал/книга/комикс/игра да си се разглежда отделно, а не да се търси дали е 1:1.

  5. ウォーロック Says:

    @stealth, аз не искам да е 1:1, ама те са скапали всичко. Нали изгледах walk-a на играта целия в тубата. Взели са няколко момента от книгите, половината от тях са ги променили , а другото е избий 10 от тия и 20 от ония 🙂 . Общо взето, цялата идея я няма, липсва 98% кънтент :). Той с тебе сме го говорили специално точно тоя момент по на бира ама както и да е 🙂

  6. Kossio Says:

    Това DukeScript го представи все едно е много иновативно, ато има сиг 10 такива продукта на месец, тоя който ползвах малко беше Node-Webkit.

  7. JOKe Says:

    Kossio da be ima mnogo takiva az dadoh po skoro DukeScript kato primer… za neshto koeto spored men e QKO a ne che to4no tazi „implementaciq“ e neshto neveroqtno i vseki trqbva da polzva.. razbira se men node sveta slabo me interesuva 🙂 i nqma kak da gi znam inache thanks for the feedback.. to na teoriq i Atom i Visual Studio Code sa pisani po podoben princip

  8. Stilgar Says:

    То и на практика са писани по подобен начин. И са боклуци и двете.

  9. JOKe Says:

    Stilgar … aa ne sam gledal koda… taka che… ne vqrvam :> moje da sa mi slojili nqkoi C klas tam deto da pravi vischko.. 😀

  10. Stilgar Says:

    То във VS Code се ползва OmniCsharp дето храни Intellisense-а и онова дето подчертава грешки, което си е .NET код. UI-ът е Electron, а самият editor е онова Monaco дето с него се browse-ва и редактира код във Visual Studio Online.

  11. ⌀--·⓪ Says:

    Въпреки, че Аз наистина е твърде силен и несправедлив в изказа, малко прекалявате, особено Джоук. Вярно, че работата ви е изцяло на английски, контактите също, писмата, въобще 99,99% от общуването, ама все пак е прекалено дори така да се употребява дума като mascot вместо талисман. Поне тук не може да се излезе с оправданието — ама това било термин. И да — и малките деца знаят, че остров Джава, Жаба или к’во да е, не съществува.

    Тъй по ред на номерата. Т’ва моба ме дразни (лично мнение). Някакви компании, за да не казват, че правят клонинги на Дота, си измислят думички. Тъпотия.

    Вебкит (webkit) не могат да го затворят, защото е разклонение на khtml. За целта трябва да го пренапишат изцяло, а не си струва.

    Азбучката не може да е търг. марка по същата причина, по която не са Прозорци и Ява. Това са разпространени думи. В случая на прозорците, дори не са първите, които да кръстят така прозоръчна система, защото до Me включително, това не е операционна система.

    Новината, която получаваме е, че Азбучка ще се преорганизира в холдинг, което не е чак толкова учудващо. И нищо не пречи отделните компании вътре, също да станат публични. От това акционерите няма да са ощетени, защото те ще и получат дивидента. Всъщност, ако пораснат, по закон са задължени да станат публични.

    Имат „десетка“ от мен за името. Много премислено и удачно избрано. Друго такова име е ГЕРБ.

    Уволненията в htc не са неочаквани. Отдавна са притискани за това. И противно на разпространяваните от n2n слухове, Htc не се продава. Тайванката от години твърдо заявява, че нищо няма да продава. А без нейните акции и нейният глас, няма как да стане.

    От икономическа гледна точка е тъпотия да съкращаваш хора, когато не върви. Лишаваш се от кадри, а после къде ще ги търсиш не е ясно. Същото е като средновековната практика, когато си болен да ти пускат кръв. Тогава защо се прави масово и е направо закономерно при лоши финансови резултати? Ами защото в западните компании >50% са разходи за персонал и това е най-лесният начин бързо да съкратиш разходи.

    Има положителен ефект от скандалите с китайците. Решили са да съживят Thinkpad, такъв, какъвто беше. Това е добра новина за нас тингпадърите, въпроса е дали ще можем да си ги позволим. Леко рискована стъпка, но единствено възможна, за да се задържат при лаптопите.

    Нали се носеха тук едни теории, че Едж било нова версия на IEvil?! Е какви са тези приказки? Второ предаване така.

  12. Stilgar Says:

    То си е нова версия само дето вместо да добавят махат features или ги правят по-недъгави. Явно отсега нататък ще е така с продуктите на MS.

  13. ウォーロック Says:

    @Stilgar, да очакваме значи, скоро да се присъединиш, към по добрите ОС-и ? 🙂 Иначе ActiveX наистина трябва да го няма просто. Не могат тия капути, дето правят сайтове на държавната администрация, да карат хората да ползват IE заради техния странен акъл с някакви кретенски AciveX, Java аплети, и смотани силвърлайти. Общо взето много ме хвърлят в тъч тия хора. Някой изхвърля от употреба някаква технология и те почват да я ползват усилено след това… 🙂 Ама България си е 🙂

  14. Stilgar Says:

    Едва ли може да се очаква това нещо скоро ама знае ли човек Apple ако пуснат някаква форма на convertible…

    Колкото до ActiveX това изобщо няма да помогне по въпроса с администрацията. Windows 10 идва с IE11 на което си му работят всички тея неща. Тоест ако държавната администрация досега не е спряла да го ползва какво ще я накара да спре от сега нататък?

    А иначе аз разбирам защо ActiveX или някакви други стари неща на engine-а може да са проблем за развитието на браузъра в бъдеще и да е препоръчително да се махнат. Не разбрах обаче как премахването на ActiveX налага да се махне опцията да си избирам къде да сваля файл.

  15. ウォーロック Says:

    Хаха, поредния светещ с лазар по хеликоптери :). Има и клип тоя път. Как се опитва са се скрие от термо-камерите 🙂 …

    http://arstechnica.com/tech-policy/2015/08/canadian-man-fires-laser-at-police-helicopter-unsurprisingly-gets-arrested/

    П.П.:Туй да ти спестят няколко клика сигурно, да не се пренатоварваш, за това не пита де да ги сваля 🙂 друго си е с 1 клик да стават нещата…

  16. ⌀--·⓪ Says:

    Магьоснико, доколкото разбрах от обясненията на Стил, Сребърната светлина не само не е мъртва технология, но е получила и подобрения. До HTML 6 (7,8,9,10?) изглежда няма да има толкова добър начин нещото да се замени ефективно. Пък и js не като да е най-прекрасният на света. Заради него се отказах от веберството. Гадна история. Почти предпочитам фалш пред него. Е не чак де, ама не струва.

  17. ⌀--·⓪ Says:

    А да нещо интересно:

    http://linuxgizmos.com/googles-wifi-router-runs-linux-offers-home-automation-hooks/

    И миналата седмица имаше нещо дето не го отразихте, ама забравих какво. Карай.

  18. ⌀--·⓪ Says:

    А е го:

    http://www.omgchrome.com/chromebooks-outsell-windows-notebooks-for-first-time/

    Сетих се. Това за b2b си е бая новина. Той като Джоука го спомена и се сетих, че интуитивно го набара и хич не е далеч. Е да, малко по-различно от неговото, но пак там.

  19. Stilgar Says:

    Аз това не го вярвам предвид, че съм виждал един Chromebook през живота си и той беше спечелен, а не купен.

  20. Vladislav Naydenov Says:

    @Stilgar, още една тъпотия в Edge e, че не можеш да го настроиш да те пита къде да save-неш файл, който искаш да свалиш. Сваля си ги в C:\Users\user-name\Downloads папката по подрабиране. Не можеш дори да промениш да ги сваля в друга папка.

  21. iago Says:

    Ха така Мишо,…
    сипи му на тоя Уиндоус,
    нахрани го яко,

    да не седи гладен!

  22. ウォーロック Says:

    Хяхя, зарибявка 🙂

    http://www.engadget.com/2015/08/21/chatroulette-zombie-first-person-shooter/

    https://www.youtube.com/watch?t=10&v=p747PrxmZJ4

  23. Stilgar Says:

    @iago ми като е толкова смотан ще му сипя, какво друго ми остава?

Leave a Reply