Епизод 72 – част 2 – Star Wars

Разговор на тема Star Wars: The Force Awakens

SPOILERS! Не слушайте и не четете коментарите ако не сте гледали филма!

Директен линк към част 2 (mp3)

| декември 24th, 2015 | Posted in Uncategorized |

16 Responses to “Епизод 72 – част 2 – Star Wars”

  1. Mariyan Says:

    Кои са родителите на Рей е въпрос без особено ясен отговор, дори и за екипа. Най-вероятно е това да бъде Люк, но вратата е отворена, защото Ейбрамс няма да е режисьор на другите части. Най-лесно и интересно ще е да видим father Luke.

    Хората от видението на Рей са Рицарите на Рен – група, сформирана и обучена от Кайло Рен.

    Според мен Фин няма да бъде джедай, но ще бъде заместникът на Хан Соло – с добро сърце и винаги готов да помогне.

    Сега за Съпротивата, Републиката и Новият ред…
    След смъртта на Палпатин и края на Империята в епизод 6, се връща Републиката. В нея обаче има политически разногласия, а от праха на Империята се надига Новият ред. Тук идва ролята на Съпротивата. Не бъркайте съпротивата със бунтовниците! Бунтовниците сформират новата република, докато съпротивата е малка част, организирана от Леа и подкрепяна от републиката.

    Сноук остана голяма мистерия… Има слухове, а някои от тях подкрепени и с някаква форма на доказателства, че това е Дарт Сидиъс – най-могъщият сит. За него стана на въпрос в епизод 3… Бил е мастър на Палпатин и толкова силен, че можел да създава живот. В диалога с Анакин, Палпатин казва, че е убил Сидиъс докато е спял, но това може да не е съвсем така… Тук има и една интересна теория, че именно Сидиъс е създал Анакин. Сноук/Сидиъс е на 1000+ години.

    А меча на Рен е наистина доста интересен… Лично го е направил, а през отворите отстрани излиза енергията – мен лично ме кефи… Мечът е доста нестабилен и като цяло може да избухне във всеки един момент – точно като заблудения идиот Бен Соло.

  2. ウォーロック Says:

    На тая част имат ли мечовете потенциометър, за реголиране на дължината 😀

  3. Кирил Says:

    Аз не мога да сваля mp3-ката – изкарва ми 404, файла не е намерен. Иначе от браузъра си върви.

  4. Stilgar Says:

    Оправих го май.

  5. Кирил Says:

    Да, оправено е. Весела Коледа на всички!

  6. Yodda Says:

    Филма беше отврат, б целият филм действието се развиваше на трим места пясъчна планета, кръчма и новата „звезда на смърта“.
    Действие 1. Някакво момиче(цигане) бере желязо от някакъв кораб и ги продава за скраб, за да прехранва. От небето пада един дройд и бунтовник, цигането краде с новите си приятели кораб който работи и е ПРАЗЕН (нема никва охрана). Полита в космоса и среща дядо си, космоса е толкова малък че тъкмо излита и попада на него.
    Действие 2. Дядото е кара на кръчма, цигането вкарва една двойна гроздова и започва да чува гласове, гласовете е водят към стая в която намира джедайски меч (не го продава за скраб, ако си мислите че това е следващото действие на филма), момичето грабва меча и получава видение от двойната гроздова как едно време баща и е зарязва на пясъчната планета. Б този момент лошите баща и напада кръчмата с отбора си и е пленява. Идват добрите, а татето бяга с щерката.
    Действие 3. Хан Соло тръгва на мисия с Чуй и еще един елемент да спаси внучката си, да върне сина си при майка му и да свали щита на „Звездата на смърта“. Тримата кацат на звездата на смърта безпроблемно, влизат в базата още по лесно и в базата в която няколко минути по-рано имаше стотици войници и кораби се оказва само ЕДИН войник, който се предава и на молбата да свали щита го сваля по-най бързият начин без да протестира. Нашите герой тръгват да търсят цигането, поглеждат през прозореца и хоп, цигането се появява от другата страна, просто чудо толкова лесно е намират. Тъкмо си тръгват и виждат лошият да се разхожда сам, хан Соло тръгва да лафи с него но малко умира, бомбите започват да гърмят добрите нападат, а лошите се отбраняват. От няколко стотици кораба се бият има няма 10-15, другите се изпариха(явно бюджета не е стигнал за повече кораби), планетата започва да се руши и всички бягат. Цигането бяга и в близката гора се засича с баща си, малко се бият но звездата се разцепва на две и всеки остава от противоположната страна (трябва да има матриал за още десетина части поне, нещо кат Дързост и красота). Маймуната прибира цигането, преди да се разпадне звездата, е води пак при баба и всички викат врякат от радост че са „победили“. Накраят цигането отива на нова планета и намира чител да е учи и да събира матриал за още стотина епизода.
    През цялото време ми се въртеше един въпрос в главата, какво стана със сина на Люк Скайуокър.
    Като цяло си загубих времето и парите който дадох на киното, да не говоря че 30 минути гледах реклами за коли, телефони, други филми и тем подобни простотий. Аз отидох на кино за да гледам филм, а не реклами, платих си за филма, а не за 30 минути глупости.
    Единственото нещо което ми хареса беше трейлъра на филма WARCRAFT, но него вече го бях гледал по тубата.

  7. Stilgar Says:

    Много добър анализ само 2 забележки:

    – Няма никакви индикации, че цигането е дъщеря на Хан Соло даже напротив.

    – Местоимението за 3то лице женски род е „я“, а не „e“

  8. ウォーロック Says:

    Ти па сега забележки. Аз като видях Йода, очаквах поне части в изреченията да има разменени :). Иначе Дисни са едни от най-добрите за детски филми 🙂

  9. nikssa23 Says:

    На мен 7 ми беше първия Staw Wars. Запалих се и се хванах да изгледам и другите и да много се зарибих :D. Като гледаш първо 1 2 3 и след това старите се получава малко кофти. В края на 3 Вейдара е супер бесен, пълен с гняв и ярост и очакваш в 4 да е мега изрода, пък той в 4 е мека Mария. Само раздава някакви заповеди ти направи това ни онова, няма я тази ярост което малко смущава (се едно му е минало). Но това се обяснява с различните години на заснемане. В 1 2 3 са доста по емоционални до колкото в 4 5 6 са както се спомена малко sotne face. 7 беше доста интересен. Поне на мен. След него си казах ок, имам много да наваксвам :D. Хареса ми това, че ти разказват с 2 3 изречения в началото какво се е било случило което пак ме запали да гледам и старите серии, но това си е като шаблон в всяка серия да разказват с 2 3 изречения за миналото. В старите беше забавно как роботите използваха социално инжинерство 😀 да манипулират на моменти. Готино беше и как R2 D2 сам надви 2 робота дето го бяха хванали (при спасяването на сенатора май беше).

    – Клипа (Is Jar Jar a Sith!?) https://www.youtube.com/watch?v=8yy3q9f84EA

  10. Stilgar Says:

    Според мен идеята е че вече се контролира щото е по-силен и зъл.

  11. ウォーロック Says:

    По скоро от възрастта. Артрит, ревматизъм…

  12. stealth Says:

    Последното ми гледане беше без епизод 1 –
    http://www.nomachetejuggling.com/2011/11/11/the-star-wars-saga-suggested-viewing-order/ – работи си доста добре, единствено ми липсваше битката на Куай-Гон Джин (без тоник) с Дарт Моул.

    Иначе за филма – доволен съм. Доколто това си беше високобюджетен фен-сървис. Имаше нови герои, но не и нова история. Ама пък кой гледа подобни филми заради сюжета 😀

  13. Кирил Says:

    Анали на Star Wars:
    http://www.nenovinite.com/ne/kultura/7908/

  14. Poredniq Says:

    Какво става с еп 73 ???

  15. samyil Says:

    еп 73 се очерава да е след еп 8 на стар уорс .. 🙂

  16. Георги Says:

    Който може задължително да го гледа на 4DX !!! Изживяването компенсира в известна степен неяснотите в новата сюжетна линия 🙂

Leave a Reply