Епизод 77 – част 2 – Project Elea

Разговор с Ивайло Коралски за Project Elea

Директен линк към част 2 (mp3)

Tags: ,
| април 21st, 2016 | Posted in Uncategorized |

9 Responses to “Епизод 77 – част 2 – Project Elea”

  1. qtakabg Says:

    Много интересна тема и казаното от госта звучи много обнадеждаващо за хората, които не могат да пишат код, а имат добри идеи и воля за реализация на игри. Ще следя развитието на проекта, тъй като ми стана интересно как ще изглежда. Жанрът също ми е непознат досега и допълнително ми разпали любопитството.

  2. Бял кюнец Says:

    От вчера до днес чаках някой нещо да коментира, но така и не се случи. И затова, малко невъзпитано, но пак ще съм аз, докато спам асесина не е отрязал отново цялото БТК.

    Аз преди години още разправях, че трябва да си правите разменни домакинства. Всъщност идеята е на Вълчо, защото той освен в домашният си подкаст, веднъж се изяви при предприемачите и рече, че е време да се появи в n2n.

    А и не е като да няма, какво да си говорите с него. Аз не знам друг човек да списва цял дневник за поп културата, която е кажи-речи във всеки епизод на н2н.

    Но първият, който очаквах да се яви тук е адаша Гошето, защото последният все пак е техническо лице и има, какво да се говори. От Крайтек никой не ви е идвал на гости. Вече двама други са гостували да си говорите за игри от към технология и смея да заявя, че епизодите бяха много силни. Но и двамата бяха с „независими“ заглавия, а от индустрията и „злите корпорации“ не сте канили.

    Също така от някакво време при тях се мотае един Текс, уебаджия момчето. Даже последният им неиздаден епизод е с него и онзи лигльо Чавдарус. Ама лигльо, не лигльо, той е причината да ги има изобщо, затова може да бъде изтърпян с повечко валериан.

    Същия Текс сглоби и двата епизода дето отлежаваха три месеца, без някой да ги погледне. Сиреч с него може да си говорите и за звук. Такъв епизод още не е имало.

    Имат и още един уебаджия там, който им прави страницата и правеше и тази на 4плай. Тъй, че не е като да няма кой да се покани.

    Също така пък очаквах Стил отдавна да се появи при тях и да си говорят за игри. Като почти взел ачито за двойно преслушване на всичките им епизоди, съм видял множество теми дето можете да поспорите ползотворно.

    Пък и той като тях дава ежегодна златна пръчка, само дето за разлика от gvs тази година не пропусна да си я даде за любимият Старкрафт, който пък те мощно хранят. Въобще ще е много забавно едно гостуване при тях. Особено ако успеят да докарат адаша и Дууми. Всъщност най-интересно ще е с младежа Снейк, че той бая похранва Xbone и „наследника на мишката“.

    От друга страна Ники от „Предприемачите“ също ще е хубав гост за n2n. Човека има богат опит с ябълковите джаджи, а досега по темата се е изявявал само варненският Радо, чиито опит с тях е далеч, далеч по-малък. Има много, какво да се научи от Ники.

    Иначе този конкретен епизод, който слушахме и свърши хипер неочаквано, поне без едно „Довиждане“, не го броя технически.

    Това никак не означава, че не е бил интересен. Морският гларус е обаятелна личност и винаги когато не се изявява във Форплей, е много интересен. Подкаста на плейовете е прекалено пиянски и с прекалено много глупости, че да става за слушане. Трябва да си истински почитател на Снейка и Дууми, за да го изтърпиш, в добавка с щипка мазохизъм.

    Много добра находка, че докарахте Ивайло. Надявам се тази тенденция за разменно гостуване да се запази. Все пак, аз отколешно радея за нея.

  3. Бял кюнец Says:

    Не само, че поп културата е във всеки епизод, ами самата емисия се казва nerds t(w)o nerds. Кумчо вълчо определено ще е на място. Пък кой знае, какъвто е еврейн, може да вземе да продаде някой Плейстейшън от тия новите белите на Стил и тогава вече наистина ще имаме новина. Хем Стил да разбере, че дебитните карти са полезни, а не така да ги храни в дневника си.

  4. iago Says:

    Само да се нарадвам пак на Мишо.
    „-Имаме гост. Ши го помоя да са прИдстави…“
    Ми кой бил госта?
    Ми Ивайло Коралси.

    Мишо, ако имаше гост, който нямаше нужда от представяне, това беше тоя.

    Ако има в тоя подкаст някой, който да не знае кой е „корала“, да вдигне ръка и да каже – Ай!

    За начинанианието му. Изглежда добре. Това с ракята в кутиика – Яко!
    Но,…
    не знам как ще се отличи от многото други качествени игри, който излизат ежедневно и никой не ги купува, просто щото са пренаситени клиентите.
    Все пак ще следя развитието и, с интерес.
    И да се обадите като скигнете до „СтартСРитник“.
    Аз обичам да давам своята лепта за благотворителни каузи!

  5. stealth Says:

    „Подкаста на плейовете е прекалено пиянски и с прекалено много глупости, че да става за слушане. Трябва да си истински почитател на Снейка и Дууми, за да го изтърпиш, в добавка с щипка мазохизъм.“

    QFT!

    Аудиторията на gvs и n2n май не е особено различна. Първите наблягат на игрите, тук на програмирането – и двете не са ми приоритети, но с кеф ги преслушвам, особено когато става въпрос за технологии. Изприказват се и доста неща, с които не бих се съгласил, но уважавам чуждо мнение, дори да е неправилно 🙂

    Project Elea звучи като нещо, което бих изиграл, но не обещавам 😀

  6. Бял кюнец Says:

    Стелт с теб се познаваме от ЛЗБ, а и ясно си личи от иконките под името, какво ползвам всекидневно. Следователно не съм изиграл нито една игра споменавана в gvs, не съм гледал кажи-речи никой филм и прочел никоя от книгите представени там. Нямам и такова намерение. Е тогава защо съм ги изслушал почти два пъти, че и си колекционирам неиздавани епизоди?

    Ами за да държа под око врага и да съм в час. Това не пречи повечето участници в gvs да са симпатяги, с изключение на споменатият Чавдарус, нищо, че едва ли ще намеря въпрос да съм съгласен с тях. Пичовете са си точни.

    Това, което си цитирал обаче, не се отнася до gvs, а доста по-стар podcast, макар с припокриващи се участници. Иди на mixcloud, извикай потребител ForPlay_bg (демек точен адрес mixcloud.com/ForPlay_bg)и виж, за какво става въпрос.

    Имат и канал в тубата със същото потребителско име, но съдържанието е само частично същото.

    Там са пиянските изстъпления, педофилия в прав текст, гнусотии за изпражнения и така нататък. Оливането е повече от сериозно. Интересно, че там Корала дори в епизодите, в които не е записвал, присъства активно. Но дебело подчертавам, че там простащината е пълна и изобщо не би могла да се понесе от уравновесен човек. Добре, че съм си ненормален.

    А относно gvs, там такива потресаващи глупости не е имало никога. Няколко пъти са били на границата на откровената олигофренщина, но никога не са я пресичали. И всъщност никога не са записвали пияни до безпаметност и медицинско чудо на токсикологията. Точно обратното, имат (макар редки) епизоди сутрин на кафе, в горещи дни на биричка и най-много някое уиски за отскок при записваните късно. Но обикновено са съвършенно трезвени.

    Аз обаче не знам защо съм запомнил Коралски с нещо, което днес никой не споменава. Имаше на времето някакво тъпа ролева игра, по която всички бяха луднали. Тогава Корала работеше в PC Mania и твърдеше, че в играта има водолази. Обаче Снейка (тогава най-младият от GW, т’ва са времената на Freeman и сие изроди) го подбъзикваше, че екранните снимки, които вади нямат нищо общо с водолази. Това продължи някъде към половин година.

    Макар да беше отдавна, бях още студент, ги помня ясно, защото GW си беше институция. Най-свежият хумор идваше не от в-к „200 вица“ и „Хумор“, а от там. Времената на мирка, ИЕ4 и Радеон 9000, ех славно време.

  7. deyan Says:

    Аз пък усещам тежкото отсъствие на Ванков…

  8. Stilgar Says:

    Еми донеси ни Ванков и ние ще го запишем 🙂

  9. посетител Says:

    Видео по темата:

    https://www.youtube.com/watch?v=qLnNcdWFAJo

    Жалко, че обещанието за няколко седмици не се сбъдна.

Leave a Reply