Епизод 77 – част 2 – Project Elea

Разговор с Ивайло Коралски за Project Elea

Директен линк към част 2 (mp3)

Tags: ,
| април 21st, 2016 | Posted in Uncategorized |

9 коментара to “Епизод 77 – част 2 – Project Elea”

 1. qtakabg Bulgaria Google Chrome Windows Says:

  Много интересна тема и казаното от госта звучи много обнадеждаващо за хората, които не могат да пишат код, а имат добри идеи и воля за реализация на игри. Ще следя развитието на проекта, тъй като ми стана интересно как ще изглежда. Жанрът също ми е непознат досега и допълнително ми разпали любопитството.

 2. Бял кюнец Bulgaria Google Chrome Linux Says:

  От вчера до днес чаках някой нещо да коментира, но така и не се случи. И затова, малко невъзпитано, но пак ще съм аз, докато спам асесина не е отрязал отново цялото БТК.

  Аз преди години още разправях, че трябва да си правите разменни домакинства. Всъщност идеята е на Вълчо, защото той освен в домашният си подкаст, веднъж се изяви при предприемачите и рече, че е време да се появи в n2n.

  А и не е като да няма, какво да си говорите с него. Аз не знам друг човек да списва цял дневник за поп културата, която е кажи-речи във всеки епизод на н2н.

  Но първият, който очаквах да се яви тук е адаша Гошето, защото последният все пак е техническо лице и има, какво да се говори. От Крайтек никой не ви е идвал на гости. Вече двама други са гостували да си говорите за игри от към технология и смея да заявя, че епизодите бяха много силни. Но и двамата бяха с „независими“ заглавия, а от индустрията и „злите корпорации“ не сте канили.

  Също така от някакво време при тях се мотае един Текс, уебаджия момчето. Даже последният им неиздаден епизод е с него и онзи лигльо Чавдарус. Ама лигльо, не лигльо, той е причината да ги има изобщо, затова може да бъде изтърпян с повечко валериан.

  Същия Текс сглоби и двата епизода дето отлежаваха три месеца, без някой да ги погледне. Сиреч с него може да си говорите и за звук. Такъв епизод още не е имало.

  Имат и още един уебаджия там, който им прави страницата и правеше и тази на 4плай. Тъй, че не е като да няма кой да се покани.

  Също така пък очаквах Стил отдавна да се появи при тях и да си говорят за игри. Като почти взел ачито за двойно преслушване на всичките им епизоди, съм видял множество теми дето можете да поспорите ползотворно.

  Пък и той като тях дава ежегодна златна пръчка, само дето за разлика от gvs тази година не пропусна да си я даде за любимият Старкрафт, който пък те мощно хранят. Въобще ще е много забавно едно гостуване при тях. Особено ако успеят да докарат адаша и Дууми. Всъщност най-интересно ще е с младежа Снейк, че той бая похранва Xbone и „наследника на мишката“.

  От друга страна Ники от „Предприемачите“ също ще е хубав гост за n2n. Човека има богат опит с ябълковите джаджи, а досега по темата се е изявявал само варненският Радо, чиито опит с тях е далеч, далеч по-малък. Има много, какво да се научи от Ники.

  Иначе този конкретен епизод, който слушахме и свърши хипер неочаквано, поне без едно „Довиждане“, не го броя технически.

  Това никак не означава, че не е бил интересен. Морският гларус е обаятелна личност и винаги когато не се изявява във Форплей, е много интересен. Подкаста на плейовете е прекалено пиянски и с прекалено много глупости, че да става за слушане. Трябва да си истински почитател на Снейка и Дууми, за да го изтърпиш, в добавка с щипка мазохизъм.

  Много добра находка, че докарахте Ивайло. Надявам се тази тенденция за разменно гостуване да се запази. Все пак, аз отколешно радея за нея.

 3. Бял кюнец Bulgaria Google Chrome Linux Says:

  Не само, че поп културата е във всеки епизод, ами самата емисия се казва nerds t(w)o nerds. Кумчо вълчо определено ще е на място. Пък кой знае, какъвто е еврейн, може да вземе да продаде някой Плейстейшън от тия новите белите на Стил и тогава вече наистина ще имаме новина. Хем Стил да разбере, че дебитните карти са полезни, а не така да ги храни в дневника си.

 4. iago Germany Mozilla Firefox Windows Says:

  Само да се нарадвам пак на Мишо.
  „-Имаме гост. Ши го помоя да са прИдстави…“
  Ми кой бил госта?
  Ми Ивайло Коралси.

  Мишо, ако имаше гост, който нямаше нужда от представяне, това беше тоя.

  Ако има в тоя подкаст някой, който да не знае кой е „корала“, да вдигне ръка и да каже – Ай!

  За начинанианието му. Изглежда добре. Това с ракята в кутиика – Яко!
  Но,…
  не знам как ще се отличи от многото други качествени игри, който излизат ежедневно и никой не ги купува, просто щото са пренаситени клиентите.
  Все пак ще следя развитието и, с интерес.
  И да се обадите като скигнете до „СтартСРитник“.
  Аз обичам да давам своята лепта за благотворителни каузи!

 5. stealth Bulgaria Mozilla Firefox Linux Says:

  „Подкаста на плейовете е прекалено пиянски и с прекалено много глупости, че да става за слушане. Трябва да си истински почитател на Снейка и Дууми, за да го изтърпиш, в добавка с щипка мазохизъм.“

  QFT!

  Аудиторията на gvs и n2n май не е особено различна. Първите наблягат на игрите, тук на програмирането – и двете не са ми приоритети, но с кеф ги преслушвам, особено когато става въпрос за технологии. Изприказват се и доста неща, с които не бих се съгласил, но уважавам чуждо мнение, дори да е неправилно 🙂

  Project Elea звучи като нещо, което бих изиграл, но не обещавам 😀

 6. Бял кюнец Bulgaria Google Chrome Linux Says:

  Стелт с теб се познаваме от ЛЗБ, а и ясно си личи от иконките под името, какво ползвам всекидневно. Следователно не съм изиграл нито една игра споменавана в gvs, не съм гледал кажи-речи никой филм и прочел никоя от книгите представени там. Нямам и такова намерение. Е тогава защо съм ги изслушал почти два пъти, че и си колекционирам неиздавани епизоди?

  Ами за да държа под око врага и да съм в час. Това не пречи повечето участници в gvs да са симпатяги, с изключение на споменатият Чавдарус, нищо, че едва ли ще намеря въпрос да съм съгласен с тях. Пичовете са си точни.

  Това, което си цитирал обаче, не се отнася до gvs, а доста по-стар podcast, макар с припокриващи се участници. Иди на mixcloud, извикай потребител ForPlay_bg (демек точен адрес mixcloud.com/ForPlay_bg)и виж, за какво става въпрос.

  Имат и канал в тубата със същото потребителско име, но съдържанието е само частично същото.

  Там са пиянските изстъпления, педофилия в прав текст, гнусотии за изпражнения и така нататък. Оливането е повече от сериозно. Интересно, че там Корала дори в епизодите, в които не е записвал, присъства активно. Но дебело подчертавам, че там простащината е пълна и изобщо не би могла да се понесе от уравновесен човек. Добре, че съм си ненормален.

  А относно gvs, там такива потресаващи глупости не е имало никога. Няколко пъти са били на границата на откровената олигофренщина, но никога не са я пресичали. И всъщност никога не са записвали пияни до безпаметност и медицинско чудо на токсикологията. Точно обратното, имат (макар редки) епизоди сутрин на кафе, в горещи дни на биричка и най-много някое уиски за отскок при записваните късно. Но обикновено са съвършенно трезвени.

  Аз обаче не знам защо съм запомнил Коралски с нещо, което днес никой не споменава. Имаше на времето някакво тъпа ролева игра, по която всички бяха луднали. Тогава Корала работеше в PC Mania и твърдеше, че в играта има водолази. Обаче Снейка (тогава най-младият от GW, т’ва са времената на Freeman и сие изроди) го подбъзикваше, че екранните снимки, които вади нямат нищо общо с водолази. Това продължи някъде към половин година.

  Макар да беше отдавна, бях още студент, ги помня ясно, защото GW си беше институция. Най-свежият хумор идваше не от в-к „200 вица“ и „Хумор“, а от там. Времената на мирка, ИЕ4 и Радеон 9000, ех славно време.

 7. deyan Bulgaria Mozilla Firefox Linux Says:

  Аз пък усещам тежкото отсъствие на Ванков…

 8. Stilgar Bulgaria Google Chrome Windows Says:

  Еми донеси ни Ванков и ние ще го запишем 🙂

 9. посетител Bulgaria Mozilla Firefox Windows Says:

  Видео по темата:

  https://www.youtube.com/watch?v=qLnNcdWFAJo

  Жалко, че обещанието за няколко седмици не се сбъдна.

Leave a Reply