Епизод 96 – част 1 (новини)

Епизод 96 на Nerds2Nerds записан на 11.02.2018 с гост Леон Анави

Част 1 – обзор на новините

Директен линк към част 1 (mp3)

00:13 – Представяне на госта
01:46 – SpaceX Falcon Heavy
03:12 – Огнехвъргачката на Елън Мъск
08:56 – Аmazon Go
12:39 – Google, HTC и Nest
14:08 – Apple HomePod
18:40 – Apple iMac Pro
25:02 – изтече част от кода на iOS 9
26:11 – Apple AirPods избухват
27:46 – Apple магазините приемат Alipay
29:46 – YouTube реклами копаят криптовалути
31:59 – 6-pack с video card
33:43 – Продажбите на дискове върви надолу
38:43 – Microsoft Build ще бъде по същото време като Google IO
40:58 – Deep Fakes
45:56 – Facebook тестват up-vote/down-vote като заместител на like
47:18 – Филми и сериали
47:54 – Java EE с ново име
50:15 – Intel Smart Glasses
51:58 – 03.03.2018 Linux User Group събитие с Мариан Маринов в Пловдив
54:55 – 17.03.2018 JProfessionals
56:12 – FOSDEM
1:01:21 – Bootlin (Kickstarer)
1:05:08 – PocketSprite
1:05:55 – Ultimaker Cura
1:06:41 – CoreOS ще присъединява към RedHat
1:07:45 – Star Wars TV сериал

| февруари 12th, 2018 | Posted in Uncategorized |

25 Responses to “Епизод 96 – част 1 (новини)”

  1. JOKe Says:

    hmmm moq microfon dosta losho se chuva veroqtno e nqkak boost-nat trqbva da go vidq za drugiq pyt и тук кирилица заради тъп адон

  2. gotha Says:

    Май това е първи епизод без Мишо … добре се получи. Бонус не слушахме за Тръмп и за либертарианци 😉

  3. Stilgar Says:

    Има още един без мен. Вярно много хубаво се получава, трябва да го правим по-често 🙂

  4. Sensei Says:

    Момчета ама вас да не ви е напекло слънцето? Как така пускате епизод след по-малко от 3 месеца от последния?
    Ша ма ошашавите ей! Няма да оставите на бедния сенсей за какво да хейтне 🙂

  5. Stilgar Says:

    Ние вярваме в твоите умения затова си позволихме да пуснем епизод. Вярвай и ти!

  6. !ntel Says:

    Да не забравите да поканете и Ванков за епизод №100, все пак ще е нещо като празник 🙂

  7. name Says:

    JavaEE e най-големия боклук. Нещо което никой не ползва. Изобщо няма никакво значение какво ще е името, защото JavaEE e мъртва технология много отдавна. Незнам защо го коментирате с такъв ентусиазъм.

  8. JOKe Says:

    @Sensei shtoto misho iska da mi go vyrne.. che me nqmashe 3-4 meseca

    @name първо на първо то не е технология 🙂 та тъй като даже не знаеш какво е ;)) е по добре да не се коментира наистина. Java EE e спецификация на много child спецификации включително неща като Servlet API или JSP и етц без който напрактика нямаш web (освен модерната реактивна алтернатива, която в момента е бавна в general случай)

    и тук кирилица.

  9. ウォーロック Says:

    Аз си ползвам ARM десктоп вече втора година 🙂 PI3 с много овърклок, музика интернет и филми(доста тежки) си ги кара без проблем. Игрите новите нещо не ме радват 😀

  10. JOKe Says:

    а да ето линк за джава бирата в Пловдив на 17 … 🙂 елате да пием бири

    http://java.beer/event/view/20

  11. чи④ака от цирка Says:

    Според мен Стил се скри след като го ядохте на предния епизод. Малко ставаше развален телефон. Всеки си обясняваше неговото нещо и изобщо не се опитваше да разбере другия. Никога до сега не съм имал повод да изпитвам жал за Стил (а то такъв и няма), но на предния епизод направо го съжалих. Много е лошо да си неразбран.

  12. stealth Says:

    – Методий, за какво я писахме тази азбука?
    – nz bro. mai be6e za edin tуp adon.

    Нека да здъфчим и някой друг освен Стил 😀

  13. чи④ака от цирка Says:

    Stil, понеже се каня след безкрайно закъснение да оставя едно мнение към предния епизод, но ми направи впечатление нещо и да питам. Какво е минархизъм? Сефте го чувам.

  14. Stilgar Says:

    Минархизъм е минимална държава. Държава която се занимава само с
    – Защита на частната собственост и спазване на договорите
    – Защита на държавните граници и суверенитет

    Тоест има
    – Армия
    – Полиция
    – Съд
    Няма
    – Държавно здравеопазване
    – Държавна енергетика
    – Държавни пътища
    – Държавно образование
    – Държавна социална система

    https://westernrifleshooters.files.wordpress.com/2013/07/socialstructures.jpg

  15. чи④ака от цирка Says:

    Бах мама му. Аз съм бил минархист, а дори не съм го знаел. Точно това съм си представял като идеалната държава. +Парламент и общини де. Все пак някой трябва да приема законите за добросъседство с Македония, а някой трябва да се грижи за издръжката на полицията, армията и съда. Съда може да е на самоиздръжка, но не и другите две.

  16. чи④ака от цирка Says:

    Нещо друго. Защо твърдиш, че мобилния достъп до Интернет е „супер“?

    Той е бавен, скъп и се отчита на трафик! Ама вдигнали последната година и половина мегабайтите? Много важно. Сега вместо за ден и половина ще свършва за два и половина, три. С тубата все така ще си свършва за един час.

    Усещането е съвсем буквално, както когато бяхме с модемите. Само, че го няма писукането и караниците със съседите за дуплекса. И една песен вместо за половин час, се сваля за 20 мин.

    Единственото предимство е, че не се налага някакви олигофрени с кангота да идват да ми разпробиват дома. Това, че домът ми е цял, е голямо предимство за мен, но всичко друго е огромен недостатък.

  17. stealth Says:

    Мобилният достъп отдавна не е бавен. Още 3G-то доставяше доста добра скорост (не беше проблем стриймване на HD видео). Сега LTE-то не е кой знае колко по-бързо, но пък операторите имат повече капацитет.
    Скъп е, нали, относително понятие. Операторите глътнаха малко вода заради отпадането на роуминга (погледнато от друга гледна точка – въвеждане на регулации за роуминга). Която вода, естествено, трябва ние да я платим – вместо цените да вървят надолу се закотвиха на едно ниво и останаха там. И все пак, ако не разглеждаме мобилният достъп като основен, то получаваме услуга на прилична цена.
    4G мрежите се рекламираха, че могат да заменят кабелите, но това беше преди години. Трафикът беше малко, изискванията също. Сега се говори за 5G, бъдещи инвестиции, а-у… На практика, на крайният потребител не му пука, каква е мрежата. Отдавана скоростите са достатъчни за нормална употреба (нали, не говорим за тежък торент пиратлък). Но пък ще му трябва ново крайно устройство, което не е проблем при малкият цикъл на живот при телефоните. А и цените няма да се срутят драстично – тая нова инфраструктура, трябва да се изплати за възможно най-кратко време.
    Та, мобилният достъп беше, е и ще бъде съвсем приличен без да успява да пребори кабела за стационарни нужди. А за хора в движение е много повече от супер.

  18. чи④ака от цирка Says:

    Е щом 7 кб/с за теб е добра скорост, добре. За мен е повече от мизерна. Даже много се чудих, когато започнаха да рекламират и прокарват четвъртото поколение. От какъв зор ми е? Та още по-бързо да оставам без трафик. Не за ден, а за половин. Благодаря на операторите.

    Ъ-ъ-ъ да, единственото гледаемо в тубата е 3gp на 144 пиксела ширина на картинката. Просто прекрасно! Преди да има умни телефони, имаше телефони с двойно по-големи екрани. А аз трябва да го гледам на лаптопа.

    Изобщо продължавай да ми ги хвалиш. Ако не бях пристрастен към Интернет и нямах наркотична зависимост да посещавам 2-3 форума, то отдавна да съм теглел една майна на всичко и да съм минал извън линия.

  19. ウォーロック Says:

    Чудрсен сайт > https://hooktube.com

  20. чи④ака от цирка Says:

    Говореше се за чат на скоро. Но аз се сетих едно по-предишно. Тогава разравяхте, колко велик е Слак. Аз през цялото време се чудих, какво общо има Slackware с чатове.

    В последствие в коментарите ми се обясни, че това са някакви педерасти, които просто са откраднали името. Та те ПРОДАВАЛИ чат. Във времената, когато има хиляди безплатни чатове, просто не можех да повярвам, че някой плащал за това. Пак така в коментарите ми казаха, че вътре било имало някакви страшни работи за вършене на работа, каквото и да значи да вършиш работа, говорейки си. Аз се отказах да настоявам.

    Хубаво, щом има толкова страшно нещо, щом е толкова полезно, то нека си плащат за него. Аз какво да направя? Нека си го ползват.

    Та така до тая сутрин, когато попаднах на това. Още от оная серия, където хвалехте нещото Слак, подозирах, че не прави нищо неземно, неповторимо и невиждано. Е оказах се прав.

    https://eng.uber.com/uchat/?utm_term=3SPQcbSS7Rv3yei2CY1JZxJnUkmxuwWZuXO5V40&adg_id=218769&cid=10078&utm_campaign=affiliate-ir-Skimbit%20Ltd._1_-99_national_D_all_ACQ_cpa_en&utm_content=&utm_source=affiliate-ir

  21. ウォーロック Says:

    Лага до луната май беше около 4 секунди.

  22. ウォーロック Says:

    Опа грешен епизод 🙂

  23. чи④ака от цирка Says:

    Магеснико, пък аз се чудя, че не казаха нищо за жабата. Вярно, че то го нямаше Джоук, ама това си е голяма новина и сама по себе си заслужава специален епизод.

  24. чи④ака от цирка Says:

    Нали говорим си за 97-и, естестве-стве-стве-но.

  25. чи④ака от цирка Says:

    Обърках си пощата на предните два коментара, затова са без аватар. Мой са си. Извинявам се.

Leave a Reply