Епизод 99 (новини)

Епизод 99 на Nerds2Nerds записан на 24.06.2018

Обзор на новините

Директен линк към част 1 (mp3)

Освен всичко друго в епизода ще чуете за:

– Microsoft купуват GitHub, Найден мигрира към GitLab
Хак с CSS
– Apple WWDC, iOS 12, macOS Mojave, OpenGL deprecated
– Steam няма да цензурира игри
– E3, Cyberpunk 2077, Microsoft, Sony, Bethesda (Fallout 76, Rage 2, DooM Eternal, Wolfenstein Young Blood, Starfield)
Java Beer в Бургас
Beer.js в София
Beer.js в Бургас

| юни 24th, 2018 | Posted in Uncategorized |

24 Responses to “Епизод 99 (новини)”

 1. asdasdas Says:

  пробвайте zoom вместо skype

 2. iago Says:

  Чете се ФУКСИЯ. От испански – fucsia-малина. От там и основният тон на логото на ОС-а. Те не знаят ще този цвят беше тренд през 2011. 🙂
  ps. Мишо, не си единствен, аз също не съм чувал за battle thought, Явно тая ига е за хора, който обичат да се тормозят, Найденде! 😉

  За rip-off-а на Falout:Shelter от Westworld. То там ситуацията беше трагична. Не сам engine и графика много еднакви ами имаше бъгове дето са на едно и също място е двете игри.

 3. iago Says:

  КАКВО?!?!?
  Пропуснали били политическите моменти в Соло?!?! Ха Мишо?

  Да видим:

  -Чубака е ГЕЙ щото нямалo женски уукита преди… (И сцената дето си вземат душ със Соло… ЗАЩОО! Защо това беше ТЯХНАТА ВИЗИЯ за Междузвездни Войни)

  -Ландо Бил Пан-Сексуален, вдигал го от тостери и бил влюбен в …

  -… във Fem-puter, ЖЕНСКИ бот, борец за социална справедливост, но САМО когато се отняся за дроидите. А за хората и животните, могат да си го НАЧ*КАТ! И тоя най-отвратителен пресонаж ВОВЕКИ, полвината филм ми натяква колко е трудно да си Фем-Бот в Мен-ботският Мен-пютър свят. ААААА @_@!

  -и за капак направиха фембота, част от Хилядолетният СОКОЛ и по този начин е канонична част за ЦЕЛЯ франчайз. Как можеш да осереш Хилядолетният СОКОЛ? Той е неудошевен обект да го ЕБ*! Ама те успяха. (той R2-D2 не случайно се оплакваше в Еп.4, че не се разбира с ОС-а на кораба)

  -a за това, че вместо един живот изпънен с предизвикателства за да се стигне до Хан Соло, който вички знаем и обичаме, на тоя несретник всичко в тоя филм просто му се случва, както му се сучват ноктите на краката да го еб..! Всеки един елемент от персонажът му – бластера, фамилията, пилотски умения, стрелбата, говори ууки, всичко просто му се появява като на магия. Ебахти и origine филма да го еба! Те направиха ХАН СОЛО – ГАРИ СТЮ!

  Соло не флоп-на заради Епизод 8. Сам си беше напъно достатъчен за това.

  А на вас двата, официално ви се отнема правото да имате мнение по филмови тематики.
  >:]

 4. Stilgar Says:

  „Чубака е ГЕЙ щото нямалo женски уукита преди…“

  WAIT! WHAT?!????

  Аз тея неща с Ландо и робота ги приемам по-скоро за подигравка отколкото за пропаганда. Ако феминистките се асоциират с comic-relief робота това си е техен проблем.

 5. iago Says:

  Да за Чубака, четох някакви критици, близки до Лукасфилм, че това се подразбира от, слушай термин: „историята и ситуационната осъзнатост“…

  За комедииният елемент, че го има, има го. Те първите двама режисьори (Phil Lord and Christopher Miller), като прочитат сценария и „креативните насоки“ на К.Кенеди, гледат на филма като на комедия. То по друг начин, нормален човек, може ли да гледа на тоя филм?!? И оная, тъпата, като разбира какво правят тия двама хубусници, че осират честта, славата и образа на „важните“ за политическата насоченост образи, бърже ги уволнява. И те наскоро се появиха тия двамта в youtube и натролиха филма, че ако не са били уволнени, и не са били дадени още пари за преснимането на филма, той щеше да излезе на печалба. Което не е далеч от истината.

  Ама по страшното тук е друго. Че дори и да уволнят сега Кенеди, на нейно място ще сложат някой от нейните заместниЧКИ (ж. род) и те са ПО-СТРАШНИ радикални феминистки дори и от нея.

  Целия тоя франчайз сега е КАТАСТРОФА НА ЗАБАВЕН КАДАНС!

  Какво ще кажеш за Дарт Маул накрая??
  Тия, разведени от реалността, радикални Марксисти и Ленинисти там, ще хвърлят на екран всеки един образ за който намерят нещо в wikipedia, хасъл някой направи някакви пари, и като им го гажеш почват с обидите и глупостите. И очакват да им плащам за билети в въдеще? Те хептен за идиоти взеха да ни имат!

  Направо съм бан на всичко Дисни в момента!

  Даже си купих билет за Deadpool и се вмъкнах в залата за Соло за да не им давам пари на тия идиоти там!

 6. Stilgar Says:

  Ся за Чубака аз отказвам да го възприема…

  Какво му е на Darth Maul накрая? Нека има аз обичам всякви Джедаи и Сити.

  Иначе интересно дали комичните работи са ги направили тея режисьори. А ти между другото чете ли за идеите на Lucas за продължение. Искам Силата да я управляват някви микроскопични интелигентни човечета дето живеят в живите организми и да прави филми за тях…

 7. Stilgar Says:

  „Даже си купих билет за Deadpool и се вмъкнах в залата за Соло за да не им давам пари на тия идиоти там!“

  Велико, ще почна да го правя!

 8. iago Says:

  За идеите на George Lucas, да четох. До колкото рабрах, идеята му е била, че митохондрите, са тези микроскопични мигро-организми, като клетките или вирусите. В процеса на еволюцията, те започват да се обосoбяват и после обединяват в по-сложни и комплексни организми. Има логика. Аз си представям нещо като поведението на прото-молекулата в The Expanse. (Страшен сериал м/у другото. Последния сезон кърти мивки. Добре че Безос го купи. Ще е ценно допълнение към Amazon Prime).
  Та дори и тук. Може да е странна и не-ортодоксална идеята на Лукас, НО ТОЙ ИМА ТАКАВА. Седнал е човека, И Е ИЗМИСЛИЛ НЕЩО НОВО! И това не е Люк ШИБАНИЯ Скайуолкър, страхливо да сръбва синьо мляко от кито-подобен жираф!
  Лукас е създател и визионер, който знае как да разказва истории.

  Докато Борците за социална справедливост са най-креативно импотентните хора срещани някога! И за това вадят герой и образи създадени от някой друг, само за да ги убият ритуално на екрана. Току виж, накой хване дикиш! И като се провалят в опитите си да разказват истории написани от някой друг, какво ще правят? Кой е следващия герой, който ще съживят от небитието? Ще съживят K-2SO? След като го направиха на решето и взривиха планетата? Ама на нас ни пукаше за него щото империята никога няма да тръгне да поправя повреден дроид. Неговата кончина беше окончателна. Виждаш ли паралела с Дарт Маул тук? Палпатин няма да се излага заради него. А сега го съжавиха да си играе с лазерният меч като карикатура на един по-добър филм.
  За разлика от Фем-бота. Ландо, може винади да смени батериите на секс играчката си. Което той не прави понеже…. ?!?!?!? …е глупав?! Това е единственото логично обяснение.
  И това, тук, драги ми Стилгар, е доказателство за ужасяващото ниво на Междузвездни Войни в момента…

 9. Stilgar Says:

  Darth Maul е жив по лукаски канон (В Clone Wars участва обилно)

 10. iago Says:

  Добре, за Clone Wars анимацията съм съгласен.
  Проблемът ми тук е друг.
  Ами да вземат и да ми разкажат как така Darth Maul е жив в тоя филм, а не да ми го изръсват като меродия на мед.
  И въобще, що за медия е тая дето ще ме праща да гледам/чета/слушам ДРУГА медия, за да мога да я разбера. Без дори да си прави труда да ти каже коя медия тояно. Просто предполага, че ти вече си порчел/видял всичко което те са изсрали на пазара. Аз очаквам за следващия филм да го гледам с googel и wikipedia за да мога въобще да схвана какво се случва на екран. Те, създателите на Соло, какво имат в устата, че да ми го обяснят сами, как се стигна до тук?
  Кога погребахме „последователността“ като понятие при разказването на истории?

 11. Stilgar Says:

  @asdasdas гледах го тоя zoom, безплатното не ни върши работа, а за платеното не може да се плаща за запис трябва абонамент за месец.

 12. чи④ака от цирка Says:

  Въпреки, че в епизода беше Найден, което значи без ogg, а темите бяха неща, които предимно изобщо не ме интересуват, то беше хипер-яко, много се радвах и прекрасно настроение ми дойде. Това беше достоен епизод за стотен, макар да е единичка назад.

 13. Stilgar Says:

  Оф има ogg даже Найден го даде, ама сигурно е омотал имената на файловете, може и аз да съм бил. Имаше буква на кирилица в името на файла. Оправих го

 14. JOKe Says:

  Деа … нещо не съм си постнал коментара.. .след коментарите за СОЛО .. верно някой неща са си верни и е излагация цялата история с тоя робот.. 🙂 няма спор.

  за ОГГ… миии не знам 🙂 може и аз да съм объркал нещо.. 🙂 експортнах го и просто видях, че не е по голям и реших да го пратя :)) ама ся за името на файла… вие FLEXTYPE нямате ли ::Д:Д:Д:Д :)))))) хаха

  Иначе за епизода.. 🙂 след 6 часа шофиране не говорих много ама сигурно за това се е харесал епизода; )

 15. iago Says:

  JOKe, не е от шофирането, а от не-достатъчното пиене.
  От личен опит ти го казвам.
  Аз цял ден шофирах, и накрая като вкарах две ракии, гле’й к’ви работи се случват.
  О_о

  rofl

  sry за правописа btw 😉

 16. чи④ака от цирка Says:

  Напротив! Между теб и Стил има страшна химия и винаги стават култови епизоди, колкото и да не харесвам много от мненията ви. Ама то затова света е хубаво място. Всеки има право да си има мнение. И обмяната им е едно от великите достижения на Интернет.

  п.п. Съжалявам, че съм underground и не мога да коментирам нищо за филма. От както е в ръцете на Дисни, не съм гледал нищо. Ама ви вярвам, че е зле.

 17. iago Says:

  @чи④ака от цирка
  „От както е в ръцете на Дисни, не съм гледал нищо.“

  Ти трябва да си биеш челото в мраморния вход, и да отправяш хвалебстени молитви, пред къщата на Дж. Лукас, че си пропуснал това „цветно културно обогатяване“. Аз се насилих да ги гледам, само да видя как ще обърнат кораба, докато е закотвен в пристанището, тез’ бунаци безмерни.
  Ако трябва да съм честен, филмите са ИЗКЛЮЧИТЕЛНО визуално преживяване! И кой, квото ще да разправя Р. Джонсън е върховен сценичен матограф. САМО ДА НЕ СЕ ДОБЛИЖАА ДО СЦЕНАРИИ И ИСТОРИИ.
  Затова и можеш да си ги дръпнеш от замунда 😉

  ОБАЧЕ:

  За тая, целенасочена сценарна импотентност и разрушаване на установени характери и герой, трябва да ‘фаниш единя и да уби’ш другия, че да та помнят и споменават!

 18. asd Says:

  Дайте тема за Docker pls

 19. iago Says:

  @asd – „Sry! No go…!“
  @Stilgar като не си убеден за Чубака, … гледа ли това!?
  https://www.youtube.com/watch?v=kRAOhVzikEo

 20. fla Says:

  Хора, сложете display: block; width: 95%; на audio тага, че много трудно се превърта :).

 21. asdasdas Says:

  еее айде нов епизод де

 22. Stilgar Says:

  Ако е рекъл FSM ще запишем тоя weekend ама нищо не обещавам

 23. ' Says:

  Българска програмистка стана звезда сред M.G.T.O.W-аджиите:
  https://www.youtube.com/watch?v=A75r7cXQMds
  Оригиналното видео:
  https://www.youtube.com/watch?v=OK0VK3orLmc

 24. Stilgar Says:

  Ах великото включване на Мая…

Leave a Reply