Епизод 100 – част 2 – Hyperledger

Разговор с Иван Ванков на тема Hyperledger

Директен линк към част 2 (mp3)

https://hyperledger-fabric.readthedocs.io/en/release-1.2/

| юли 30th, 2018 | Posted in Uncategorized |

6 Responses to “Епизод 100 – част 2 – Hyperledger”

 1. Георги Says:

  npm install … че означава, че Node има вградена поддръжка за ECC … 🙂

 2. PaperNick Says:

  Ударихте 100-така, поздравления!

  Два въпроса, които ми изникнаха докато слушах:

  Има ли горна граница за броя участници в дадена мрежа, или всичко зависи от това колко транзакции може да поеме консенсуса?

  Също, как участниците с по-слаба връзка успяват да commit-ват транзакции? Да речем, че се извършват транзакции близки до максимума за консенсуса и участника с по-слаба връзка, се оказва в положение в което постоянно трябва да синхронизира последните промени (бавно). Докато ги изтегли и мине симулацията, други транзакции вече са влезли, и той пак е в невалидно състояние.

 3. Шурианди Says:

  Гражданска не може да бъде издадена ако не е минала през системата на КФН – ЕИСОУКР. Номера на полицата се издава от ЕИСОУКР и полицая няма какво да проверява тогава ако не е минала през ЕИСОУКР. Както и няма застраховател на граждански които да не е интегриран с еисоукр. Тази система работи от 6-7 години. Интересни ми биха били идеите за блокчейн в застраховането, чувам че много западни компании разработват подобни, но за момента не ми е ясно какво би се подобрило (както и не разбрах при описване на щетите какво би се подобрило). Това което ми идва наум е че при стабилна блокчейн система ще може да се премахне еисоукр – което би било супер, но тук е намесена държавата и там както всички знаем са тегави промените.

 4. stealth Says:

  Страшно закъсня навлизането на блокчейна в реаленият бизнес. Да, сигурно е трудно да се намести на пазара (тия там 5% успеваемост на проектите). И ще става все по-трудно заради негативното влияние от несигурността на „крипто-валутите“. Повечето хора приравняват това понятие със спекула и то с основание.

  Та, радвам се, че се случват неща, които да се опитват да наливат доверие в блокчейна. И да работят в реална обстановка.

 5. iago Says:

  Ooх, котьоо!

  С нетърпение очаквам моментът, когато концернът „Калашников“, ще започне да приема поръчки през Telegram, с гарантирани от HyperLedger, KittyCoins, зa последният им Печенег с резервна цев и кутия за 100 патрона.

  И SWIFT и санкциите могат да ходят, да цункат майките си за „Сбогом!“

 6. Stilgar Says:

  Така сладко говориш… ех мечти.

Leave a Reply